Szmugler Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Witam, Posiadam niedawno kupiony zestaw: Athlon 64 3000+ Venice Abit an8-v 2*512 Geil 2,5 cl Gainward gf6600 GT pci-express Samsung 200gb sata DVD Pioneer 110D Obudowa: I-BOX (VISION 328) 400W PRESCOT CE+PFC Problem polega na okresowych restartach kompa (w bardzo rówżnych momentach, najczęściej w grach, gdzie jest włączona full opcja w grafie, ale czasami też w trakcie oglądania filmów). moje podejżenie pada w pierwszej kolejności na zasilacz (firmowy razem z obudową) ale czy to może być napewno to ? Pomóżcie proszę, bo strasznie to irytujące ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Najpierw to odznacz sobie w ustawieniach systemu automatyczny restart, a jak pojawi się blue screen, spisz komunikat jaki się wyświetla. Napięcia zmierz miernikiem podczas obciążenia kompa. I-BOX to żadna firmówka, typowy noname więc bardzo prawdopodobne, że to wina zasilacza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmugler Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Witam, Posiadam niedawno kupiony zestaw: Athlon 64 3000+ Venice Abit an8-v 2*512 Geil 2,5 cl Gainward gf6600 GT pci-express Samsung 200gb sata DVD Pioneer 110D Obudowa: I-BOX (VISION 328) 400W PRESCOT CE+PFC Problem polega na okresowych restartach kompa (w bardzo rówżnych momentach, najczęściej w grach, gdzie jest włączona full opcja w grafie, ale czasami też w trakcie oglądania filmów). moje podejżenie pada w pierwszej kolejności na zasilacz (firmowy razem z obudową) ale czy to może być napewno to ? Pomóżcie proszę, bo strasznie to irytujące ! 1692611[/snapback] o.k. , wyłączyłem automatyczne uruchamianie systemu. Pokazał się niebieski ekran i wyświetliło się: prawdopodobną przyczyną problemu jest plik: NV4_MINI.SYS STOP: 0*00000050 (0XBFE7531B, 0X00000000, 0XF4A566A, 0X00000000) NV4_MINI.SYS - ADRES F4A5666A base at F488C000, DATESTAMP 42F00D00 Co dalej ?? może to jednak nie zasilacz tylko coś z płytą jest nie tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 (edytowane) NV4_mini.sys to chyba sterownik płyty głównej jeśli się nie mylę :? Poszukaj nowszych sterowników i sprawdź czy zmiana pomoże. Bios aktualny ? Edytowane 10 Października 2005 przez DeTe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmugler Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 NV4_mini.sys to chyba sterownik płyty głównej jeśli się nie mylę :? Poszukaj nowszych sterowników i sprawdź czy zmiana pomoże. Bios aktualny ? 1692931[/snapback] Tak, Bios jest aktualny, wymieniałem niedawno, Abit podobno poprawił w nim kalibrację temperatury. Co do sterów do płyty to są w miarę nowe nForce Drivers 6.66, ale właśnie znalazłem 6.67 WHQL i zaraz będę zasysał, zmienie też na nowsze do grafy, zobacze co się będzie działo i dam znać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmugler Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Jest to plik sterownika od karty graficznej. Zmień sterowniki od karty graficznej, sprawdź czy Ci się karta graficzna nie przegrzewa. 1692980[/snapback] Jestem po zmianie sterów do płyty i grafy na najnowsze ale tym razem: niebieski ekran i komunikat: IRQ_NOT_LESS_OR_EQUAL Nie wiem co z tym dalej robić, co to może być ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmugler Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Kolejny BLUE SCREEN i kolejny komunikat: PAGE_FAULT_IN_NON_PAGED_AREA :mur: Dżizus o co tu chodzi ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmugler Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Sprawdź temperaturę radiatorka/pamięci pod obciążeniem n.p. w grze. 1693185[/snapback] Mam to sprawdzić jakimś programem (speedfan ?) :oops: czy jakoś inaczej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmugler Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Możesz miernikiem laserowym, ale zadowoli mnie również jak położysz palec na radiatorek i pamiątki i sprawdzisz czy nie parzą. 1693221[/snapback] Radiator na karcie jest zimny (wczasie grania) karta nie jest podkrecona, system na default, a geile chodzą na SPD w Biosie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D3T3 Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Radiator na karcie jest zimny (wczasie grania)To też niedobrze, bo może oznaczać, że nie odbiera ciepła od GPU. Dotknij laminatu grafy 'od góry' po stronie odwrotnej od GPU, zobacz czy tam nie parzy. Wymiana sterów nie pomogła ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Ekhm ;] a ja się spytam czy wiecie jaki on ma zasilacz :>? http://www.capslock.pl/produkty/i-box_(vis...cot_ce+pfc/2698 http://www.geo-com.pl/p.php?it=7206 ;]. Wyciągnijcie wnioski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szmugler Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Ekhm ;] a ja się spytam czy wiecie jaki on ma zasilacz :>? 1693527[/snapback] Czyli jednak wina tkwi w zasilaczu ? :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 ale jaki masz dokładnie zasilacz powiedz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Po co wkleiłem link do jego zasilacza ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...