Skocz do zawartości
markuss666666

32 Bitowy Barton Czy 64 Bitowy Sempron?

Rekomendowane odpowiedzi

witam wszystkich serdecznie mam drobne pytanko jako ze sie przerzucam na platforme 64 bitowa mam zamiar kupic sempronika 2800+ 64 bit (oczywiscie go bede krecil)czy odczuje roznice wydajnosciowa (w grach) jezeli zmienie athlona 2500+barton@3200+ na semprona 64?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co ludzie piszą to semprony na s754 są sporo wydajniesze od Athlonów XP z tym samym zegarem. Jeżeli bys miał kupować kompa i wybierać między socket A a s754 to nie ma sie nad czym zastanawiać, oczywiście s754. Jeżeli chodzi o przejście z sA na s754 to zależy ile by Cie to kosztowało, bo skok wydajności nie był by raczej strasznie wielki a kase może lepiej by było wydac na lepsz karte graficzną. Ale to juz zależy za ile opchnąłbys swój sprzęt, podobno dobrze kręcące sie procki na sA po niezłych cenach chodzą na allegro, gdyby dopłata nie była duża to warto sie zastanowić. Chyba że masz na to więcej kasy to s939

Na kompie mojej dziewczyny sempron 2600+(s754 ale jeszcze nie 64bit) na GB K8Ns poszedł z 1600(8*200) na 2505(8*313) i jeszcze nie powiedział ostatniego słowa a do tego jest chłodno i cicho na coolerze kosztujacym 35 zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dużej mierze zależy gdy byśmy chcieli porównać oba procki .... jaką aplikacje weźmiemy pod test ..... z reguły sempron na s754 z tym samym zegarem ... jest wydajniejszy od Bartona na socket A .. ale też nie zawsze ..... przesiadka ..na s754 nie jest za bardzo przyszłościowym rozwiązaniem .... dlatego np ja ...od razu wskocze na 939 .. ale aktualnie nie ma to sensu .... mam dobrego proca z zegarem 2600 Mhz /.. nie każdy nowy semp poleci na tyle ....:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi