Skocz do zawartości
darasr

Zdalny Dostęp Do Lanu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

W domu mam małą sieć (wifi) z dostępem do Neo.[ DSL604T]

Mam kilka pytań:

1. czy moge zarządzać swoją siecia wifi (prawa dostepu itp) z zewnątrz - tzn. przez www

Niestety Neo nie gwarantuje stalego IP, choc ponoc sa programy (gdzie i jakie) rozwiazujace ten problem i zapewniajace stale IP.

2. Czy po dolaczeniu do jednego z komp. w sieci wifi kamerki internetowej moge ogladac obraz na pozostalych kompach w ramach tej sieci - [pewnie tak, tylko gdzie to ustawic]; czy moge ogladac ten obraz z zewnatrz - poprzez www [pewnia tak - tylko ten sam problem co w pyt.1 - stale IP]

poz d

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

W domu mam małą sieć (wifi) z dostępem do Neo.[ DSL604T]

Mam kilka pytań:

1. czy moge zarządzać swoją siecia wifi (prawa dostepu itp) z zewnątrz - tzn. przez www

Niestety Neo nie gwarantuje stalego IP, choc ponoc sa programy (gdzie i jakie)  rozwiazujace ten problem i zapewniajace stale IP.

2. Czy po dolaczeniu do jednego z komp. w sieci wifi kamerki internetowej moge ogladac obraz na pozostalych kompach w ramach tej sieci - [pewnie tak, tylko gdzie to ustawic]; czy moge ogladac ten obraz z zewnatrz - poprzez www [pewnia tak - tylko ten sam problem co w pyt.1 - stale IP]

poz d

1692929[/snapback]

kwestie dynamicznego ip zalatwiaja serwisy w stylu no-ip.com,

kamerke mozesz spokojnie przekeirowac przez router na zewnetrzny port,

przekierowania panelu administracyjnego na zewnatrz nie polecam, bo ktos ci sie wlamie... lepiej uzyc tunelu ssh, ale tego na zwyklym routerze nie zrobisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi