darasr Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Witam, W domu mam małą sieć (wifi) z dostępem do Neo.[ DSL604T] Mam kilka pytań: 1. czy moge zarządzać swoją siecia wifi (prawa dostepu itp) z zewnątrz - tzn. przez www Niestety Neo nie gwarantuje stalego IP, choc ponoc sa programy (gdzie i jakie) rozwiazujace ten problem i zapewniajace stale IP. 2. Czy po dolaczeniu do jednego z komp. w sieci wifi kamerki internetowej moge ogladac obraz na pozostalych kompach w ramach tej sieci - [pewnie tak, tylko gdzie to ustawic]; czy moge ogladac ten obraz z zewnatrz - poprzez www [pewnia tak - tylko ten sam problem co w pyt.1 - stale IP] poz d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Witam, W domu mam małą sieć (wifi) z dostępem do Neo.[ DSL604T] Mam kilka pytań: 1. czy moge zarządzać swoją siecia wifi (prawa dostepu itp) z zewnątrz - tzn. przez www Niestety Neo nie gwarantuje stalego IP, choc ponoc sa programy (gdzie i jakie) rozwiazujace ten problem i zapewniajace stale IP. 2. Czy po dolaczeniu do jednego z komp. w sieci wifi kamerki internetowej moge ogladac obraz na pozostalych kompach w ramach tej sieci - [pewnie tak, tylko gdzie to ustawic]; czy moge ogladac ten obraz z zewnatrz - poprzez www [pewnia tak - tylko ten sam problem co w pyt.1 - stale IP] poz d 1692929[/snapback] kwestie dynamicznego ip zalatwiaja serwisy w stylu no-ip.com, kamerke mozesz spokojnie przekeirowac przez router na zewnetrzny port, przekierowania panelu administracyjnego na zewnatrz nie polecam, bo ktos ci sie wlamie... lepiej uzyc tunelu ssh, ale tego na zwyklym routerze nie zrobisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurdefelek Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 ot: a jak długi kabel może mieć kamera internetowa chodzi mi np. o pociągnięcie do drugiego pokoju i czy są kamerki beprzewodowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...