Adar Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 (edytowane) Witam!! mam taki problem : podzielilem sobie dysk (80gb) na 2 partycje po 40gb Moja partycja problem : I teraz problem jest w tym ze: Pisze mi calkowita pojemnosc : 38GB Wszystkie foldery zajmuja mi 13Gb a wolnego mam tylko 19Gb czyli gdzie zniklo mi 6Gb ???? Edytowane 10 Października 2005 przez Adar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Heh bylo 100x na forum. Pewnie zniklo ci 6Gb z partycji systemowej bo plik wymiany to jakies 2Gb w zaleznosci od jego wielkosci oczywiscie, do tego przywracanie systemu i ew. hibernacja da jakies 6GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 jeśli masz system plików NTFS to odlicz sobie z każdej partycji po 12% jej pojemności - masz zdubione gigabajty :D. Jest to tzw MFT - Master File Table - czyli tablica zawierająca spis wsystkich plików na dysku, ich położenia w klastrach, atrybutów (których w XP jest chyba 16 :D z czego dostępnych jest chyba 8 ), włąściecieli plików etc. Do tego dochodzi to co napisał(a) Nyny, czyli hibernacja - hiberfil.sys (wielkość RAMu), swap - pagefile.sys (zazwyczaj 150% wielkosci RAMu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Do tego jeszcze ukryte pliki chronione przez system.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...