n-dru Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Witam, Wlasnie odebralem z naprawy swojego 19" CTX PR960F. Problemem było gnaizdo zasilania. Przed naprawą obraz był ostry. Teraz, mimo grzebania w ustawieniach,nie mogę uzyskac ostrosci. Poszczególne barwy nie nakladaja sie na siebie. Kolory nie sa spasowane. Moze istnieje jakis sposob jak powrocic do poprzednich ustawien? Mial ktos moze podobny problem? Z gory dzieki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Poszukaj w menu opcji do ustawiania konwergencji poziomej i pionowej, powinno się dać wyregulować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Konwergencją ustawisz zbieżność kolorów na styku, a u niego poszczególne składowe się nie pokrywają tworząc jednolitej linii. Tego się konwergencją nie ustawi. Dodatkowo ma rozregulowaną ostrość. Ostrość jeszcze można poprawić na trafo, ale barwy to już pierścienie. 1693597[/snapback] Ja miałem do czynienia z monitorami LG i SONY w których była regulacja konwergencji. Kiedy miałem obok czarnej pionowej kreski z jednej strony czerwoną a z drugiej niebieską ( typowe niepokrywanie wiązek ) bez problemu wyregulowałem to convergence w menu monitora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n-dru Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 w menu monitora nie wyreguluje tego. Fakt poprawia sie efekt, ale minimalnie. Jedyny sposob by tekst stalo sie jako tako czytelny to ustawilem temperature barwową na 9300K i zjechalem z jasnoscia i kontrastem. Jednak to powoduje zniebieszczenie i przymglenie obrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...