Skocz do zawartości
MajkelP

Athlon 64 X2 3800 Lub 4200

Rekomendowane odpowiedzi

Hello

Czy ma ktos ktoregos z tych CPU?

Co sadzicie ,,, wiem ze sa bardzo wydajne ale ktorego sie bardziej oplaca kupic ...roznica w cenie jest dosc duza...?

Planuje zlozyc sobie komputerek (ten co mam w sygnaturce dalem bratu)

Uwazam ze w tej chwili Intel nie proponuje nic godnego uwagi ...mialem kiedys pare AMD i chyba wroce do nich...

A jeszcze jakas plyte glowna dobra do OC i wogole wydajna....

Nie jestem w temacie juz w AMD dlugi czas ..

Moze mi ktos cos doradzic :)

Pozdrawiam !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybor X2 4200+ wydaje mi sie nielogiczny. Szybszy jedynie o 200MHz od X2 3800+, a sporo drozszy. Ja osobiscie predzej bym stawial na wybor miedzy 3800+, a 4400+. Ten drugi ma przynajmniej po 1MB cache L2 na rdzen. Szkoda ze AMD nie wypuscilo X2 4000+ czyli 2,0GHz i po 1MB cache na rdzen.

Co do mobo to zalezy czy krecisz czy nie. Ja oczywiscie polecam DFI nF4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie ma sensu dopłacac poniewaz różnica jest taka jak między venice 300 aa 3200 ... tyle ze tam too jest kwestia 100 łz aa tu ok 700zł ...dlatego nie ma co ... sam sie zastanawiałem miedzy xw 3800 aa 4400 ii wybrałem 3800 aa kase mam w kieszeni :D pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi