azedor Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 chcę się nauczyć programować w c++, ale już na poiczątku mam problem, ponieważ pisze takim program: // my first program in C++ #include <iostream.h> int main () { cout << "Hello World!"; return 0; } i nie wiem jak zorbić żeby się nie kończył tak szybko, tzn jak go uruchamiam to tylko mi miga przed oczami ten program, nie wiem jak zorbić żeby np skończył się po wcisnięciu jakigoś klawisz, w pascalu wystarczyło na końcu programu dać Readkey; , a tutaj nie wiem jak to zrobić, bardzo prosze od pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antrykot111 Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 #include <iostream.h>#include <conio.h>int main (){cout << "Hello World!";getch();return 0;} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur.M Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Zapoznaj się z nowymi standardami: #include <iostream>#include <stdlib.h>using namespace std;int main(int argc, char *argv[]){ system("PAUSE"); return 0;} Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 masz jakiś namiar na dobry opis standardu C++ i najlepiej po polsku? Szybciej mi sie czyta niz po angielsku.. a się przyda żeby magisterka była wg nowych standardó zrobiona :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 kup sobie ksiazke Arkana c++ . POLECAM !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 mozna też zatrzymać wykonywanie tak : cin.get(); lub getchar(); a jeśli w programie były jakieś operacje na klawiaturze to warto to zrobić dwoma instrukcjami: //............. cin.sync(); cin.get(); //............. cin.sync(); przydaje sie ponadto w wielu innych sprawach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...