Skocz do zawartości
RepsOn

Następca Króla

Rekomendowane odpowiedzi

Tak Panie i Panowie ;]

firma nVIDIA oficjalnie zapowiadziala następce GeForce 7800

Karta trafi do sprzedaży na początku 2006 roku (myśle że to zbyt optymistyczna prognoza ale poczekamy zobaczymy...)

Jak narazie nic o niej nie wiadomo poza tym że do akcji wkroczy technologia 0.09m

(aaaa zupełnie jak dzisiejsze procesory :blink: )

Ciekawy jestem co na to ATI ;]

W miare napływu informacji prosimy o dzielenie się nimi (najlepiej w tym temacie tak dla porządku)

Edytowane przez RepsOn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokładnie....nVidia planuje wydanie 7800 (ultra) jesce przed premiera g72 :wacko:

ja na to patrze tak..wyjdzie g72...stanieja 7800 przez co stanieja 7600..przez co stanieje 6800...itd itd... :wacko:

Edytowane przez RepsOn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A niech się ścigają - wszystko potanieje i przeskoczę sobie z GF3Ti200 na FX6600 :)

Poza tym dobrze, że traktują to jako wyścig - szybciej robią postępy. Byle tylko w pośpiechu nie popełnili żadnych błędów..

BTW.

Gdy oglądałem prezentację PS3 i mówili o G72, to pomyślałem "chciałbym to mieć w kompie". Wg tego co piszecie, moje życzenie może się spełnić szybciej, niż myślałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a następcą 7800 (w tym Ultra) ma być coś o czym jeszcze nic nie wiemy

"...Okazuje się, że NVIDIA nie ma zamiaru czekać na początek przyszłego roku i premiery G72 i być może już w niedalekiej przyszłości zaprezentuje wersje Ultra GeForce 7800..."

Tak więc G72 to coś więcej ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak Panie i Panowie ;]

firma nVIDIA oficjalnie zapowiadziala następce GeForce 7800

Karta trafi do sprzedaży na początku 2006 roku (myśle że to zbyt optymistyczna prognoza ale poczekamy zobaczymy...)

Jak narazie nic o niej nie wiadomo poza tym że do akcji wkroczy technologia 0.09m

(aaaa zupełnie jak dzisiejsze procesory  :blink: )

Ciekawy jestem co na to ATI ;]

W miare napływu informacji prosimy o dzielenie się nimi (najlepiej w tym temacie tak dla porządku)

1693433[/snapback]

chyba oślepłem gzie,co,jak ?? http://nvidia.com/page/home.html

Edytowane przez Racuch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Byleby nie zaczeli mieszać z nazwami jak ATI :) bo ati teraz ma XL XT XT PE GTO GT X1*** ( mogli pojsc na skroty i zrobić zwykle 1000 albo 2000 :D ) a nvidia ? nie jest tak zle pomijajac fakt ze 6600GT ma wydajnosc 6800LE i jeszcze pare takich małych zonków :] BTW na co komu nastepca 7800 ? ( nazwa 8000 zarezerwowana ;P ) Nie łatwiej skupić się na SLI i poprawkach obecnych kart ? np. puscic GF 6250 wykonanym w mniejszym procesie technologicznym itd. i robić to samo z każdą kartą ? Przecież gry na 7800GT ( bez X :D ) mają wystarczająco dobrą wydajność a na SLI to już poezja :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A niech się ścigają - wszystko potanieje i przeskoczę sobie z GF3Ti200 na FX6600 :)

Poza tym dobrze, że traktują to jako wyścig - szybciej robią postępy. Byle tylko w pośpiechu nie popełnili żadnych błędów..

BTW.

Gdy oglądałem prezentację PS3 i mówili o G72, to pomyślałem "chciałbym to mieć w kompie". Wg tego co piszecie, moje życzenie może się spełnić szybciej, niż myślałem.

1693485[/snapback]

:zonk:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1693485[/snapback]

Rozwaliłeś mnie ! Gf 6600 to nie Fx. Efiksów :lol: do tego nie mieszaj, błagam ! Pamiętaj 6600 to nie FX !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@HeatheN - No i co ciekawego wniosl twoj post do dyskusji ??

Pomylic sie nie mozna ??

1694852[/snapback]

akurat jakby tego posta czytal ktos poczatkujacy wiele mogloby mu to namieszac

czy autorowi chodzilo o fx5600 (ludzie to kupuja!) czy o g6600;] dlatego dla mnie ta pomylka nie jest zwykla literówka!!!

Edytowane przez HeatheN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozwaliłeś mnie ! Gf 6600 to nie Fx. Efiksów :lol: do tego nie mieszaj, błagam ! Pamiętaj 6600 to nie FX !

1695368[/snapback]

Gigabyte na AGP podpisuje swoje karty jako FX6600, juz nie mapietam czy na pudełku czy na płycie w menu. Ale tak jest na 100%, może miał na mysli karte Gigabyte B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gigabyte na AGP podpisuje swoje karty jako FX6600, juz nie mapietam czy na pudełku czy na płycie w menu. Ale tak jest na 100%, może miał na mysli karte Gigabyte  B)

1708205[/snapback]

Ale my mówimy ogólnie o chipsecie :) To jak producenci podpisuja karte nas nie interesuje bo np. MSI pisze NX6600 a asus V9999 itd.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi