RepsOn Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 (edytowane) Tak Panie i Panowie ;] firma nVIDIA oficjalnie zapowiadziala następce GeForce 7800 Karta trafi do sprzedaży na początku 2006 roku (myśle że to zbyt optymistyczna prognoza ale poczekamy zobaczymy...) Jak narazie nic o niej nie wiadomo poza tym że do akcji wkroczy technologia 0.09m (aaaa zupełnie jak dzisiejsze procesory :blink: ) Ciekawy jestem co na to ATI ;] W miare napływu informacji prosimy o dzielenie się nimi (najlepiej w tym temacie tak dla porządku) Edytowane 10 Października 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Ehhh... wyścig szczurów... Co to będzie za lat "naście"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 z tego co czytałem to ma to byc g72, 7800 przeniesiony do 0.09 mikrona Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 (edytowane) dokładnie....nVidia planuje wydanie 7800 (ultra) jesce przed premiera g72 :wacko: ja na to patrze tak..wyjdzie g72...stanieja 7800 przez co stanieja 7600..przez co stanieje 6800...itd itd... :wacko: Edytowane 10 Października 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 A niech się ścigają - wszystko potanieje i przeskoczę sobie z GF3Ti200 na FX6600 :) Poza tym dobrze, że traktują to jako wyścig - szybciej robią postępy. Byle tylko w pośpiechu nie popełnili żadnych błędów.. BTW. Gdy oglądałem prezentację PS3 i mówili o G72, to pomyślałem "chciałbym to mieć w kompie". Wg tego co piszecie, moje życzenie może się spełnić szybciej, niż myślałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 (edytowane) 7600? to sa takie? ..... UPDATE: aah faktycznie: G72 = 7600, G74 = 7200 Edytowane 10 Października 2005 przez alcapone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Następca 7800=> 7800Ultra( pewnie z 32PS/24ROP, 10 vertexów) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 a następcą 7800 (w tym Ultra) ma być coś o czym jeszcze nic nie wiemy "...Okazuje się, że NVIDIA nie ma zamiaru czekać na początek przyszłego roku i premiery G72 i być może już w niedalekiej przyszłości zaprezentuje wersje Ultra GeForce 7800..." Tak więc G72 to coś więcej ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 (edytowane) Tak Panie i Panowie ;] firma nVIDIA oficjalnie zapowiadziala następce GeForce 7800 Karta trafi do sprzedaży na początku 2006 roku (myśle że to zbyt optymistyczna prognoza ale poczekamy zobaczymy...) Jak narazie nic o niej nie wiadomo poza tym że do akcji wkroczy technologia 0.09m (aaaa zupełnie jak dzisiejsze procesory :blink: ) Ciekawy jestem co na to ATI ;] W miare napływu informacji prosimy o dzielenie się nimi (najlepiej w tym temacie tak dla porządku) 1693433[/snapback] chyba oślepłem gzie,co,jak ?? http://nvidia.com/page/home.html Edytowane 10 Października 2005 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Byleby nie zaczeli mieszać z nazwami jak ATI :) bo ati teraz ma XL XT XT PE GTO GT X1*** ( mogli pojsc na skroty i zrobić zwykle 1000 albo 2000 :D ) a nvidia ? nie jest tak zle pomijajac fakt ze 6600GT ma wydajnosc 6800LE i jeszcze pare takich małych zonków :] BTW na co komu nastepca 7800 ? ( nazwa 8000 zarezerwowana ;P ) Nie łatwiej skupić się na SLI i poprawkach obecnych kart ? np. puscic GF 6250 wykonanym w mniejszym procesie technologicznym itd. i robić to samo z każdą kartą ? Przecież gry na 7800GT ( bez X :D ) mają wystarczająco dobrą wydajność a na SLI to już poezja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 @Shiningami nie ma chyba gry ktora by wpelni wykorzystala mozliwosci dwoch 7800 w SLI...po co oni to robia to ja nie wiem ( z nudow ? :P ) Ale jak juz tu wszyscy doszli do wniosku...niech se robia co chca...my na tym tylko zyskujemy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narkoman Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 skoro zadna gra nie potrafi powalic SLi 7800 GTX to zapewne szybko taka powstanie... gry napedzaja rynek grafik wiec napewno oni sie ze soba komunikuja ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Popytajcie Sulaco...on na 2x7800GTX w jakiejs grze chyba FEAR mial 4klatki w jak strzelal w wode :lol: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Ale to napewno przez stery :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość bachus81 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Ale to napewno przez stery :P 1694355[/snapback] SLI 7800GTX jest jeszcze niedopracowane w wielu też testowych PC nie ma wystarczająco wydajnego proca do tego SLI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 A niech się ścigają - wszystko potanieje i przeskoczę sobie z GF3Ti200 na FX6600 :) Poza tym dobrze, że traktują to jako wyścig - szybciej robią postępy. Byle tylko w pośpiechu nie popełnili żadnych błędów.. BTW. Gdy oglądałem prezentację PS3 i mówili o G72, to pomyślałem "chciałbym to mieć w kompie". Wg tego co piszecie, moje życzenie może się spełnić szybciej, niż myślałem. 1693485[/snapback] :zonk: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 @HeatheN - No i co ciekawego wniosl twoj post do dyskusji ?? Pomylic sie nie mozna ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 A niech się ścigają - wszystko potanieje i przeskoczę sobie z GF3Ti200 na FX6600 :) Poza tym dobrze, że traktują to jako wyścig - szybciej robią postępy. Byle tylko w pośpiechu nie popełnili żadnych błędów.. 1693485[/snapback] Rozwaliłeś mnie ! Gf 6600 to nie Fx. Efiksów :lol: do tego nie mieszaj, błagam ! Pamiętaj 6600 to nie FX ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 nie ma chyba gry ktora by wpelni wykorzystala mozliwosci dwoch 7800 w SLIKroniki Riddicka w 1600x1200 chodza na dwoch gtx o ~89% szybciej niz na jednym Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Heh, nie tylko ja się mylę: http://www.google.pl/search?hl=pl&q=%22FX+...btnG=Szukaj&lr= :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 (edytowane) @HeatheN - No i co ciekawego wniosl twoj post do dyskusji ?? Pomylic sie nie mozna ?? 1694852[/snapback] akurat jakby tego posta czytal ktos poczatkujacy wiele mogloby mu to namieszac czy autorowi chodzilo o fx5600 (ludzie to kupuja!) czy o g6600;] dlatego dla mnie ta pomylka nie jest zwykla literówka!!! Edytowane 19 Października 2005 przez HeatheN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Rozwaliłeś mnie ! Gf 6600 to nie Fx. Efiksów :lol: do tego nie mieszaj, błagam ! Pamiętaj 6600 to nie FX ! 1695368[/snapback] Gigabyte na AGP podpisuje swoje karty jako FX6600, juz nie mapietam czy na pudełku czy na płycie w menu. Ale tak jest na 100%, może miał na mysli karte Gigabyte B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 19 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2005 Gigabyte na AGP podpisuje swoje karty jako FX6600, juz nie mapietam czy na pudełku czy na płycie w menu. Ale tak jest na 100%, może miał na mysli karte Gigabyte B) 1708205[/snapback] Ale my mówimy ogólnie o chipsecie :) To jak producenci podpisuja karte nas nie interesuje bo np. MSI pisze NX6600 a asus V9999 itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...