Adym Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Cytat Gr00bY Mazur"] Cytat Cytat Gr00bY Mazur"] Cytat Popieram w 100% :D .Nie laduj sie w ECS'y bo potem bedziesz mial same problemy.(Zaraz pewnie wyskoczy jakis maniak ECS'a i bedzie po mnie przezywal :D ) Dzięki - fajnie, że ktoś się ze mną zgadza :-) A tak ogólnie to płyta główna to ostatni element na którym bym oszczędzał. Myślałem żę jesteś inteligentny, bo sprawiałeś wrarzenie, ale tym przesadziłeś Płyta główna jest najważniejszym elementem w kompie. Nie wiem jak Ty, ale ja inteligentny jestem. I napewno umiem czytać ze zrozumieniem. To chorobę którą niestety Ty posiadzasz ma b. wielu Polaków - nazywa się wtórny analfabetyzm. Zazwyczaj oszczędzamy i zmieniamy część, które są najważnijsze, a że Ty robisz inaczej to nie mój problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Cytat Gr00bY Mazur"] Cytat Cytat Gr00bY Mazur"] Cytat Popieram w 100% :D .Nie laduj sie w ECS'y bo potem bedziesz mial same problemy.(Zaraz pewnie wyskoczy jakis maniak ECS'a i bedzie po mnie przezywal :D ) Dzięki - fajnie, że ktoś się ze mną zgadza :-) A tak ogólnie to płyta główna to ostatni element na którym bym oszczędzał. Myślałem żę jesteś inteligentny, bo sprawiałeś wrarzenie, ale tym przesadziłeś Płyta główna jest najważniejszym elementem w kompie. Nie wiem jak Ty, ale ja inteligentny jestem. I napewno umiem czytać ze zrozumieniem. To chorobę którą niestety Ty posiadzasz ma b. wielu Polaków - nazywa się wtórny analfabetyzm. Analfabetyzm to może Ty masz ! kolega ma coś innego ... (on już wie co) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Cytat Gr00bY Mazur"] Cytat Cytat Gr00bY Mazur"] Cytat Popieram w 100% :D .Nie laduj sie w ECS'y bo potem bedziesz mial same problemy.(Zaraz pewnie wyskoczy jakis maniak ECS'a i bedzie po mnie przezywal :D ) Dzięki - fajnie, że ktoś się ze mną zgadza :-) A tak ogólnie to płyta główna to ostatni element na którym bym oszczędzał. Myślałem żę jesteś inteligentny, bo sprawiałeś wrarzenie, ale tym przesadziłeś Płyta główna jest najważniejszym elementem w kompie. Nie wiem jak Ty, ale ja inteligentny jestem. I napewno umiem czytać ze zrozumieniem. To chorobę którą niestety Ty posiadzasz ma b. wielu Polaków - nazywa się wtórny analfabetyzm. Sam piszesz że ECS to g... a z Sisem to wielkie g... a sam masz pod P4 sisa ! I co ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Cytat ECS K7S6A (SiS745) = porazka, to marketingowe posuniecie, to po prostu SiS735 + DDR333. A przy asynchronicznej konfiguracji bedzie to chodzic tragicznie wolno. ECS K7S5A (SiS735) = udana konstrukcja (SiS pokazał, że umie zbudować chipset dobrze prezentujacy się na tle konkurencji). W pierwszych wersjach płyty kłopoty z pamieciami SDR i DDR. Bios bardzo ubogi (nie dla podkrecaczy), chociaz CheepoBios udostepnia znacze ilości FSB: (100/100 MHz 100/133 MHz 133/133 MHz 66/66 MHz (H/W Trap) 112/112 MHz 124/124 MHz 138/138 MHz 150/150 MHz 166/166 MHz 107/107 MHz 133/100 MHz 143/143 MHz 147/147 MHz 133/166 MHz 160/120 MHz 200/200 MHz) Posiadajac dobry zasilacz (300W) i ołówek nożna zaszaleć z AMD. Płyta stabilna. Przy pracy synchronicznej ma dobre osiągi. Za 240-280 złotych nie znajdziesz płyty i tylko o około 10% wolniejsza od najdroższych modeli pod AMD. Jednak jezeli chcesz wydać większą gotówkę to poszukaj innej płyty. Duze forum uzytkownikow ECS i innych znajduje sie: http://www.ocworkbench.com ( http://forum.ocworkbench.com/ocwbcgi/ultim...?ubb=forum&f=27 ). ...co do MADE IN CHINA to juz niedługo nawet INTEL bedzie tam produkował ukochane Pentiumki 4 U :D ROOOOOOOTTTTTFFFFFFLLLLLLLLLLLL!!!!!!!!!!! Facet ecs k7s5a udana konstrukcja lol! .Jak chcesz zobaczy pozadna plyte na sis 735 to zobacz produkt Leadteka! .Mialem k7s5a i sie wyleczylem z tanich plyt :) nie oplaca sie oszczedac na mobo! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ed Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 I po co sie tak kłócita ... jo mom comodora i neptuna, czekom se pare minut na tom strone azem sie zaladuje ale esdeji dziola z comodorem i hura. pozdrawiam z gór. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Cytat Cytat Gr00bY Mazur"] Cytat Cytat Gr00bY Mazur"] Cytat Popieram w 100% :D .Nie laduj sie w ECS'y bo potem bedziesz mial same problemy.(Zaraz pewnie wyskoczy jakis maniak ECS'a i bedzie po mnie przezywal :D ) Dzięki - fajnie, że ktoś się ze mną zgadza :-) A tak ogólnie to płyta główna to ostatni element na którym bym oszczędzał. Myślałem żę jesteś inteligentny, bo sprawiałeś wrarzenie, ale tym przesadziłeś Płyta główna jest najważniejszym elementem w kompie. Nie wiem jak Ty, ale ja inteligentny jestem. I napewno umiem czytać ze zrozumieniem. To chorobę którą niestety Ty posiadzasz ma b. wielu Polaków - nazywa się wtórny analfabetyzm. Sam piszesz że ECS to g... a z Sisem to wielkie g... a sam masz pod P4 sisa ! I co ? Następny który czyta i nie wie co. Jak zauważyłeś, że SIS i ECS to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o. A jeżeli umiesz czytać to mam MSI, a nie ECS (chyba, że masz kartę grafiaczną Nvidii to Ci wybaczę bo literki są na nich niewyraźne :-) ) Płytki z SIS645 są jednymi z lepszych rozwiązań pod P4. Napewno zaś lepsza jest MSI645 niż płytka ref. Intela na 845D którą miałem wcześniej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Cytat Ja tam mam Sienę HL 16v i nie narzekam 103KM silnik 1600cm do 100 w 9,6 sek vmax w instrukcji 196km/h w praktyce nawet do 210-215 dochodzi ! Wykop ma taki że na skrzyżowaniu trudno znależć jest szybciej ruszającego ! Jakiś chłopaczek w Pionerze podjeżdża do tego Calibra i umba umba umba, a tu taka Siena go robi bez problemu ! jakbyś widział minę takich ! :lol: 8) :twisted:sorki ale nie moge sie powstrzymac od skomentowania tego. Jeśli na podstawie takich kryteriów wybierasz samochód to no comments. Nie chciał bym być właścicielem Fiata po większym przebiegu i rzucać sianem w warsztatach na prawo i lewo. I proszę nie podawać mi tutaj przykładu jakiegoś niezawodnego Fiata bo liczy się statystyka bo tych aut są miliony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZOh1w2 Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 LoL ludzie dopiero teraz trafiłem na ten topic ... koszmar ... kłótnia na poziomie przedszkola ... a wracając do wątku - miałem tego Ecs'a u siebie w kompie przez ok jakiś miesiąc no i chyba trafił mi się jakiś dobry egz. bo nie zaznałem zwisów. Fakt bios w tym modelu praktycznie nie ma nic , można poustawiać same <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły ( ale jak ktoś nie myślu o podkręcanie to mu z pewnościąstarczy to co jest ). Dziwi troche rozmiar płyty ... przy tak skromnym wyposażeniu ma ona rozmiar taki sam jak mój Asus z raidem ( przy bliższym obejżeniu płyty Ecs'a widać było że wiele miejsca na laminacie jest nie zagospodarowanego ). A teraz ogólnie to powiem że nie polecam tej płyty ale tylko dlatego że jeżeli źle trafisz to nie wygrzebiesz się z problemów , lepiej dołożyć troche kasy i kupić lepsze mobo z którym nie powinno być problemów tego typu. Ps. A co do samochodów to zastanawia mnie czy tak bardzo podnieca was szybkie ruszanie ze świateł .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibix Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 mam tą płyte i przez 2 tyg było wszystko OK a teraz juz nie jest mam najnowszy bios z OCWORBENCH kiedys komp chodził na 100/133 (magistrala/pamieci) teraz z trudem rusza na 100/100 ale nie o tym chciałem pisać No wiec jak dysk (IBM 60 GB IC35L) zaczyna pracować to obciązenie proca wzrasta do 100% wg Speed fana temperatura rośnie do 51 st :oops: za każdym czynnym połączeniem z netem (win modem ) jest to samo czy ktoś możer mi pomuc Ta płyta jest dobra na 2 tygodnie jak sie przesiadasz z intela + sdr np. cel2 na amd + ddr potem można ją sprzedać frajerowi lub wrzucić do kosza!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Cytat Cytat Gr00bY Mazur"]Kurde. Co za ludzie. Jako przykład dałem dwie najbardziej zawodne marki na rynku................... Wiecie co to jest pytanie retoryczne???? Masz cos do fiatow ? taka Marea pelny lux wyglad, a materialy ? przynajmniej nie ma kiczowatej deski rozdzielczej jak rozne VW czy inne... Jak chcesz cos ala Vw to bierzesz Stilo, polaczenie niezawodonosci i pieknego wygladu. Ulysse moze byc calkiem dobrym vanem, spewnoscia lepszy od VW i Seata, jedynie Chrysler Voyager mu podskoczy no i Peguote807. A jak wyjdzie nastepca Marei to bedzie dopiero samochod. hehe widze ze jesli mowa o samochodach to Fiat jest nawet OK. Punto HGT ma niezlego kopa a tak to jeszcze dobre sa te wersje Abarth! ach to ma zryw :) ALe ja i tak polecam Subaru Impreze WRX nie ma lepszego autka! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 nie polecam nikomu ecs-a bo kipsko sie o nim mówi. lepiej kupić coś droższego i lepszego. ludzie przecież na płycie wszystko się opiera. a jak płyta g... warta to cała reszta choćby ze złota to bedzie warta tyle co ta płyta :D :D :D a poza tym to i tak wolę samochody niemieckie i japońskie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Adym - nie wiem jak ty rozumiesz "plyta glowna to ostatni element na ktorym bym oszczedzal" ale najwidoczniej rozumiesz to stwierdzenie blednie :? A co do ecs, to lepiej kupic gorszego proca, a lepsza plyte, niz odwrotnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
witek_p Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Od 4 tyg. mam właśnie taką płytę, chdzi z Athl. 1,33 i DDR bez żadnych problemów, ale zanim ją wziąłem pytałem kumpla w sklepie który składa dziennie kilka takich komp. bazując na tej płycie i powiedział że. 1 na 5 jest średnio walnięta i to jest w K7S5A norma, więc jeżeli ktoś ma problemy z tą płytą on proponuje ją reklamować. Po złożeniu z jakimkolwiek Duronem, Athonem lub nowsze biosy XP powinna bez żadnych problemów chodzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wintermute Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Cze all ! Pierwszy post na tym forum, a trafiłem tu bo MAM KŁOPOT Z ECS-ką :((( Przesiadłem się z solteka z amd-k6-2-500 i pierwsze wrażenia miód, full wypas ale ... właśnie.WinME instalują się bez zająknięcia,piecyk stabilnie hula, nie wiem co to zwis czy blue screen, w grach wydajność spox, a jak kiedy siądę na athlona to hmm ... ale wszystko OK tylko do momentu "zamknij system".Bo zaraz potem odpalony, nie wstaje.Zero komunikatów głosowych,biosa nie przechodzi, monitora nie budzi, dyski nie startują, płaszczak po prostu. Po " uruchom ponownie" spoko, wstaje bez bólu a po "zamknij ... " za chińskiego boga:( Znalazłęm dwa wyjścia: 1.blachy out, jumperkiem BIOS-a clear, power mu.On wstaje, konfiguracja biosa i chodzi. 2.czekam 8-10 minut.Wstaje jakby nigdy nic. Macie jakieś pomysły o co tu chodzi? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psycho_delic Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 dobra a co powiecie o ECS na p4 (na chipsecie via p4x266a)?? bo mam mozliwosc zamiany :> i sie zastanawiam czy warto aqrat na to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...