pawelhome Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Witam! Mam 2 kompy na których jest Win Xp, chciałem połączyć je w sieć. Wszystko jest ok, internet działą na tym drugim ale nici z udostępnienia plików. Na komp1 niemoge nawet wejść w "wyświetl komputery grupy roboczej" bo wywala mi błąd że niemam uprawnień do używania tego zasobu sieciowego i skontaktuj się z administratorem. Na kompie drugim moge wejść w komputery grupy roboczej i jest na liście komp1 i komp2 ale na komp1 niemożna wejść bo wyświetla się ten sam błąd co wcześniej. Internet działa ale kompy ta jakby się wogóle niewidziały. Znalazłem w necie jakieś poradniki z tym problemem ale nic niepomaga. Proszę o pomoc bo zaraz mnie nierwy zjedzą :angry: :angry: :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 konto gościa włączone? proste udostępnianie plików? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelhome Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Tak konto gościa jest włączone i bez hasła. A udostępnianie plików, proste jest wyłączone ;) Niestety nadal nic niemoge z tym zrobić :/ Również zmienienie uprawnień dla gościa na zezwól na wszystko nic niedaje :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick1 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Albo wlacz proste udostepnianie albo wylacz goscia (to tak wg mnie) A jak sie upierasz, zeby byl gosc i nie proste udostepnianie, to pamietaj, ze jeszcze masz permissions (ee uprawnienia chyba po polsku) - tam zobacz jak wyglada sprawa z gosciem (czy nie na deny czasem). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slasher Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 a jak ma sie sprawa z firewallami u ciebie? U mnie Zone Alarm blokował udostepnianie plików Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek42 Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 witam chciałbym sie podpią do tematu mam podobny problem z tym że u mnie nie działa jeszcze internet polecenie ping znajduje IP kart jednego i drugiego komputera w jednym widze obydwa i do obydwóch mam dostęp natomiast w drugim widzę dwa a dostęp mam tylko do jednego.Mam właczone na obydwóch udostępnianie plików.Pomóżcie walczę z tym juz drugi dzień Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelhome Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Używam pakietu Norton Internet Security jakby co. Może to przez niego? aha na prostym udostępnianiu i na wyłączonym gościu też niedziała :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djmic Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 a na obydwu jest cos udostepnione? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Poczytaj tu, powinno pomoc: http://banita.pl/konf/smbudostwinxp.html http://infojama.pl/sections.php?op=viewarticle&artid=81 http://forum.win-os.pl/viewtopic.php?t=1675 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelhome Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Tak są udostępnione foldery. pożniej sprawdze ten ostatni link co dał Nyny bo 2 pierwsze widziałem i nic nich niepomogło pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelhome Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Powiem co osiągnołem :-P :-P Sprawdziłem w netstat czy jest wogóle połączenie. i pisał że ustanowiono komputer2.mshome.net I jakimś cudem gdy wpisałem w uruchom \\komputer2.mshome.net wyświetliły się udostępnione foldery na tamtym kompie. Ale jak narazie to jedyny sposób. <_< <_< Ale tak połączyć da się tylko z kompa nr 1 z dwojki nieda się nic zrobić :/ walczę dalej. aha został też wykonany ten sposób z ostatniego linka Nyny pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Sproboj zrobic siec poprzez kreatora sieci ... U mnie po takiej operacji wszystko dziala jak nalezy. Kiedys mialem podobnyproblem z xp i 98 ale rozwiazalem go po przeczytaniu tych artykulów ktore ci dalem. Zrobilem dokladnie cos takiego jak opisalem tu: http://nyny.neostrada.pl/share.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matee Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 czy jeden z nich to laptop i podlaczasz go czasami do innej sieci? moze byc inny nodetype ustawiony na tych komputerach. rozwiazania sa 2: wchodzenie na drugi komputer przez podanie jego ip czyli w run wpisujesz: \\192.168.0.100 (czy jakie tam masz ip kompa), drugie rozwiazanie to zmienienie nodetype na mixed, ale nie pamietam gdzie to w rejestrze siedzialo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...