macsob Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Witam, wiem, że ten temat był już wałkowany wiele razy, ale nie znalazłem zbyt ciekawej odpowiedzi na ten temat. Chodzi mi np. podczas zgrywania Virtual Dubem z magnetowidu. Bo jak używam jakiegoś standardowego kodeka to zajmuje to BAAARDZO dużo miejsca. Czy polecicie mi jakiś kodek?? :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crusio Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 Ja polecam na 1 miejscu Xvida a potem Divxa 6.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekp Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 zależy do czego jeśli nie chcesz obrabiać matriału to może być od biedy divx lub xvid, tylko że kompresja w locie to marny efekt i musi być silny procek. jeśli do obróbki to te kodeki się raczej nie nadają ( klatka kluczowa co parę sekund ). polecam morgana PCIVideo 3 M-JPG, obrobić a póżniej skompresować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrewthx Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Ja też polecam powyzszy kodek,a przedewszystkim lekturę witryny doom9.org. Natomiast przy krótkich klipach,lepiej jest uzyć kodera Huffyuv, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Do wstępnej kompresji tylko: huffyuv_220, picvideo lub m3jpegv3. Dopiero do postkompresji: Xvid i inne divixy. Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...