Skocz do zawartości
Korasek

Kłopoty Z Mp3 Playerem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nie wiem czy trafilem na dobre forum , ale mam problem . Otorz zakupilem ostatnio mp3 player firmy pro2 o pojemnosci 1GB. Po zgraniu mp3 do niego wystapil problem iz dziala mi tak tylko polowa druga polowa ani rusz . Dokladnie wysłuciach!e jedna piosenke tak do polowy i juz kolejne przeskakuja z jednej na druga:) NIeznam sie zbytnio an tego typu sprzecie wiec nie wiem czy to wada fabryczna czy poprostu moja glupota jesli ktos moglby mi pomoc bede wdzieczny. Pozdrawiam

Edytowane przez Korasek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale piosenki lecą do połowy czy połowa piosenek tylko leci :)

być moze mp3ki mają ID3tagv2 a mptrójnik obsługuje tylko ID3tagv1. ID3tagv1 normalnei znajduje się na końcu pliku mp3 a v2 na początku.. stąd niektóre starsze programy komputerowe też nie potrafią przeczytać mp3ki z tagiem v2. Sprawdź to...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tzn chyba to nie jest problem ID3tagv1 , chociaz nie wiem co to oznacza. Ale to nie ma znaczenia jakie mp3ki zgram , np zgrywam jeden album na poczatku to dziala a jesli drugie podejscie mam i zgram ten album pod koneic czyli tak ze piosenki wchodzace w jego sklad bede powyzej (tak na oko 130) mp3ki to juz nie dziala. Przykladowo odsluciach!e 129 piosenke luzik potem przychodzi 130 i ja tak z pierwszych 15 sekund odsluciach!e i na jakims fragmecie mi sie zatrzymuje , i kolejne piosenki przeskakuja z jednej na druga ale ten fragment na ktorym mi sie ta 130 mp3ka zatrzymala powtarza sie tak jakby sie zacielo .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

idz oddaj... wymien.. jesli sie bedzie powtarzac problem wtedy bedziemy kombinowac dalej :)

czy w instrukcji nie ma nic na ten temat?

ID3tagv1 .. a dokładniej ID3v1/v2 Tag.. to opis zawarty w mp3ce... zawiera autora, album, date produkcji, jakiś opis, typ muzyki etc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi