cripple Opublikowano 10 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2005 (edytowane) Witam, otóż mam ten modem co w opisie tematu i router dlink DI-624. Net mam ustawiony na pppoa na modemie, a router jako dynamic ip. Ale czasami polaczenie na modemie poprostu sie wylacza pisze ze jest disconnected i nie wstaje przez dluzszy czas, zawsze jak zostawie komputer na noc to rano oczywiscie netu juz nie ma, co z tym robic ?? Probowalem tez ustawic modem na bridge i w routerze pppoe i podac tam dane neo, ale w ten sposob to wcale netu nie mialem. Pomozcie jak to ustawic zeby sie nie wylaczalo ??? Edytowane 11 Października 2005 przez cripple Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 wogole to zastanawia mnie co to za modem , bo w oficjalnym kanale dystrybucyjnym D-Link Polska nie ma takiego modelu , no i praktycznie nie ma zadnych opisow instalacji tego modemu pod Neostrade. Jezeli jakis uzytkownik posiada jakies linki do konfiguracji tego sprzetu to prosilbym o jakies url-e , ja osobiscie czekam na paczke z tym modemem i jak zaczne sie nim bawic to zrobie kilka print screenow z konfiga (jak mi wyjdzie) :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mick1 Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 A nie powinno byc PPOA(dsl) a nie PPOE(thernet)? Sprawdz VPI, VCI, usera i haslo. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 PPPOA nie ma na routerze, teraz mi juz dziala, ale za to chodzi jak ruski czolg na manewrach, :mur: i czasem niestety netu tez nie ma szkoda tylko ze nadal nie wiem czy to wina blednego ustawienia czegos przez mnie czy TPSA cos kombinuje na laczach :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cripple Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 Czemu masz modulacje GLite czym sie one od siebie roznia ?? a ja adresy dhcp sobie sztywko poustawialem i teraz mam modem na bridge a w routerze wszystkie dane od neo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...