multisync75f Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Witam. Mam problem z uruchamianiem nowych gier. Ostatnio zainstalowałem gre AoE3 i wyskakuje mi taki błąd: Age Of Empires 3 Initialization Failed Direct3D Initialization failed. Possible causes: Old or corrupted graphics driver. Direct3D improperly installed. Hardware acceleration witch the workstation locked. Please chech the log file for more information. Mój komuter: AMD Athlon 2500(1800) , 512DDR kingstone , Gigabyte GA-7VT600P-RZ© , Winfast gf 6600 , 40GB Seagate , Wentylator 300W. Proszę o pomoc :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Direct3D Initialization failed. Possible causes: Old or corrupted graphics driver. Direct3D improperly installed. Hardware acceleration witch the workstation locked. sam se podałeś odpowiedź wiec w czym problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 w tym ze nie zna angielskiego? albo nie masz sterow zainstalowanych\zle zainstalowane, albo nie wlaczona przyspieszanie sprzetowe (prawym na pulpicie, wlasciwosci, ustwaienia, zaawasnowane, rozw. problemow, suwak maksymalnie na prawo) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P1T3RR0 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) Nie wiem czy sie śmiać czy płakać... :blink: Ale mogę się założyć, że sam by do tego doszedł, gdyby zadał sobie trud przeczytania tego tekstu.... Zastanawia mnie jeszcze ten trzystu-watowy wentyl... Edytowane 11 Października 2005 przez Piterro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darks Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Wentylator 300W. 1694331[/snapback] Hmm... "no name" ? Jeżeli tak to jakaś dobra seria chyba jak nie to radze czym predziej wymienić na coś lepszego ;] Direct3D Initialization failed. Possible causes: Jasne... ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Zainstaluj nowego directxa (9.0c). To tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elCooL Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Specjalisci od siedmiu bolesci. Pfff... Po pierwsze nie sadze, zeby kolega cokolwiek grzebal w opcjach przyspieszania sprzetowego dla grafiki, bo i po co. Po drugie uswiadomcie mnie jak mozna zle zainstalowac sterowniki do karty graficznej ? Po trzecie przeinstalowanie directx nic nie da. Wiem to, bo mam identyczny problem. DX9 przeinstalowany dwa razy, sterowniki wymienione na najnowsze. A problem nadal jest i wyglada na to, ze to AOE3 ma jakiegos buga. Sprobuj poczytac: tutaj Niektorym powyzsze porady pomagaja, niektorym, tak jak mi, nie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hdd_Cut Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Wentylator 300W 1694331[/snapback] Ciekawe, bardzo ciekawe...chyba musze wyprobowac :D :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Hdd_Cut Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Direct3D Initialization failed. Possible causes: Old or corrupted graphics driver. 1694331[/snapback] Zainstaluj najnowsze stery z neta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elCooL Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 OK, udalo mi sie znalesc rozwiazanie. Jesli korzystasz z takiego programu jak RefreshForce, musisz go zdeaktywowac na czas uruchomienia AOE3, wtedy gra uruchomi sie bez problemu :) Milego grania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malarz Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 OK, udalo mi sie znalesc rozwiazanie. Jesli korzystasz z takiego programu jak RefreshForce, musisz go zdeaktywowac na czas uruchomienia AOE3, wtedy gra uruchomi sie bez problemu :) Milego grania. 1703846[/snapback] faktycznie korzystam z refreshForca i wyskakuje mi ten sam błąd. jak go wyłanczam wszystko działa. Mimo topytam sie czy jest jakiś sposób żeby nie trzeba było wyłanczać RF ? wydaje mi sie że błąd tkwi w odświerzaniu 75Hz jest ustawione może jakby znaleść plik konfiguracyjny i ustawić tam własne odświerzanie np 85Hz to by pomogło i tu pytanie gdzie jest ten plik konfiguracyjny ? :) bo widze ze wszystko jest w xmlu ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malarz Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 (edytowane) dobra poradziłem sobie z tym fantem bez wyłązania RefreshForce a mianowicie: w moje dokumenty\My Games\Age of Empires 3\Users\ jest plik: NewProfile.xml otwieramy go i za pomocą kombinacji CTRL + F odnajdujemy: <Setting Name="optiongrfxwindowmode">false</Setting> i false zamieniamy na true teraz gra włączy nam sie w oknie (*ale sie włączy) i potem w opcjach gry mozemy sobie dać spowrotem na fullscreen, zmienić rozdzielczość i odświeżanie. Gra przy każdym następnym razie bedzie sie włączać tak jak ustawicie w opcjach gry czyli juz normalnie :P Pozdro Edytowane 18 Października 2005 przez malarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cienkamil Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 mam taki problem gra sie wlacza i w czasie ladowania sie wylacza i pojawia sie okienko z bledem "initialization error" co mam z tym zrobic ? odpowiedzi wysylajcie na dobron@o2.pl z gory thx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Kup nowy komputer.... [ciach!]a czy to jest forum wrozek? Skad mamy wiedziec co masz w budzie? Z fusow? Nie pijam herbaty... Ze szklanej kuli? W serwisie robia mi upgrate'a firmware'u do wersji v0.0001 alpha beta-zeta pi oko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...