drake87 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) Niech ktoś mi powie czy to wina Windowsa? Jest dokładnie tak jak mówie. Wygląda to tak jakby ekran sie minimalnie rozciągał albo wybrzuszał gdy maksymalizuje folder\okienko. I tak własnie jest. O co chodzi !? Boje sie, że mi monitor od tego kopnie w kalendarz... Edytowane 11 Października 2005 przez drake87 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narkoman Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) mialem taki efekt na CRT, szczegolnie jak bylo czarne tlo (np. putty na full screen) i przelaczalem na okienko Tlena... tez sie minimalnie rozszerzalo... tym bardziej to widac im wieksza plamka ;) i wogole... jaki monitor masz ? :P Edytowane 11 Października 2005 przez narkoman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
drake87 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 CTX ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narkoman Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 zrob sobie takie warunki [podobne :P] jak napisalem wyzej i sprawdz czy tez sie tak dzieje... jak nie bedzie duzego odchylenia to mysle ze to poprostu wina tecnologi CRT. no chyba ze efekt ten jest dosc spory, wtedy mozliwe ze cos sie dzieje... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
x3n Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 to normalne zjawisko dla CRT. u siebie tez zaobserwowalem minimalna zmiane rozmiaru 'okna' przy przejsciach z jasnego na ciemne tlo[i odwrotnie]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 ostatnio pozyczyłem monitor 15" który tak sie zataczał pzy zmianie luminacji że hoho :). To jest wina (podejrzerwam) słabych cewek skupiających wiązke. Lecące nazwismy to białe elktrony mają większą energię niż ciemne.. i nie wyrabiają zakrętów w kineskopie :).. Stąd białe obrzy są szersze na monitorze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flash Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 to normalne zjawisko dla CRT. u siebie tez zaobserwowalem minimalna zmiane rozmiaru 'okna' przy przejsciach z jasnego na ciemne tlo[i odwrotnie]. 1694951[/snapback] Dodać należy ze normalne ale dla słabych monitorów. Podstawowy test jaki monitor powienien przejść lub jeden z podstawowych to własnie naprzemienne białe i czarne ekrany - jeśli następuje tu zmiana rozmiaru znaczy ze monitor ma słabe zasilanie (nie wyrabia wysokie napięcie) - i jest to podstawowa wada tanich crt.W crt na lepszych kineskopach wada ta nie występuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shenlong Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Dodać należy ze normalne ale dla słabych monitorów. Podstawowy test jaki monitor powienien przejść lub jeden z podstawowych to własnie naprzemienne białe i czarne ekrany - jeśli następuje tu zmiana rozmiaru znaczy ze monitor ma słabe zasilanie (nie wyrabia wysokie napięcie) - i jest to podstawowa wada tanich crt.W crt na lepszych kineskopach wada ta nie występuje. 1695196[/snapback] Samsung SyncMaster 955MB 19' <- oplaca sie ? bo mam okazje za 500zl a jest prawie nowka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 idź włącz i wyłącz okno to zobaczysz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 tez to mam i tez mam CTX'a ale mi osdwysiadlo calkowicie kurna nic nie moge zmieniac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Nie ma białych elektronów. Jeżeli już to są trzy działa elektronów RGB które padają na luminofor RG lub B. Biały obraz powstaje przez jednoczesne świcenie luminoforów RGB. Nie ma też cewek skupiających tylko odchylające, które montowane na szyjce kineskopa. Efekt o któym mówicie jest najnormalniejszy dla monitorów CRT. Nie widziałem jeszcze monitora, któy by tego efektu nie miał. Jeżeli bardzo Wam to przeszkadza to spróbujcie zmniejszyć kontrast i jasność - efekt powinien się zmniejszyć, ale nie zniknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...