Skocz do zawartości
qbaneoplus

Creativ Problemik Z Subem

Rekomendowane odpowiedzi

hejka wszystkim mam o to taki problemik mam starsza wersje zestawu 4.1 creativa a nazywa sie on jakos cambridge soundworks no i on juz mam z 2.5 roku pierwsze lata były spx ale teraz sub jak by pierdzi czyli na wysokim basie są pierdzianki przysłuchałem sie go i wydaje mi sie ze te pierdniecia to z bas reflexu wylatuja tak jak by bas reflex nie wyrabial z odprowadzaniem powietrza i towrzy sie podcisnienie i dlatego pierdzi tak mi sie wydaje jesli nie no to poprawcie mnie aha no i pytanko jak to naprawic co moze byc przyczyną !!!! ples o hlep z gory thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mówisz że creativy sa takie super??? To czemu ci sie sub rozleciał B) Tyle OT

Poszukaj na allegro niektórzy sprzedają używane częsci takich zestawów. A jak nie to rozkręć suba, zobacz jakiej mocy głośnik i poszukaj czegoś podobnego

@basik To gumowe zawieszenie moze wyschnać??? :unsure:

Edytowane przez adamm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem od nowości szelest pompowanego powietrza z bass reflexu w Creative Inspire 5300 5.1 :mur: Słyszałem, że duża gromadka ludzi ma to samo więc tak widocznie musi być z tymi głośnikami ;/ Najlepiej przykręcić volume suba na 1/3 albo 1/2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkie suby z 10cm głośnikiem to kaszanka z podbiciem, jednostajny monotonny bas jak by ktoś łopatą w betoniarkę walił.

Często na początku nie zwracamy uwagi na te świsty bo mniej ostro się gra, nie jesteśmy osłuchani a z czasem i wzrastają nasze wymagania jak stajemy się bardziej osłuchani z dźwiękiem.

Być może uległo uszkodzeniu dolne zawieszenie, połączenie cewki z resorem lub uległ deformacji karkas cewki w wyniku uderzenia o dolny nabiegunnik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi