Damiano Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) Witam :D Mam problem z płytą główną Chaintech 6ITM i dyskiem 1.28GB firmy WD Caviar model 21000 oraz 1.6GB model 21600 Płyta ma najnowszy bios z możliwych - zresztą na starym podobnie :? Po podłączeniu jednego z tych dysków(bez znaczenia który z nich podłączę) bios go nie wykrywa natomiast po uruchomieniu płyty instalacyjnej NND dysk zostaje wykryty i normalnie instaluje się na nim system :? Po restarcie znowu nie widać go w BIOS'ie :( Już mi ręce opadają - próbowałem zmieniać taśmy,wpisywać w biosie ręcznie wartości a ostatnią wartość ustawiając na auto i wszystko zostawiałem na auto i nic :cry: Dodam że dysk jest sam jeden na taśmie :) Proszę pomóżcie Edytowane 11 Października 2005 przez Damiano Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SimooN Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Pobaw się zworkami, a najlepiej wyjmij. Te dyski miały jakies dziwne problemy z autodetekcją na wielu płytach głównych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Może jednak coś z płytą?? Clear bios zrób. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...