Skocz do zawartości
00Piotrek00

"niemęczący" Antywirus I Firewall

Rekomendowane odpowiedzi

aktualnie ma zainstalowanego avasta, niestety on ciągle odczytuje dysk - sprawdzałem, przeszkadza mi to ciągłe mruganie i odgłosy.

są jakieś antywiry rezydujące w pamięci i nieczytające ciągle dysku?

to samo a propos firewalla

nie mam swapa, a avast się do swoich plików ciągle odwołuje.

Edytowane przez 00Piotrek00

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a Avast jest darmowy ? :) zresztą komercyjne programy są zazwyczaj lepsze od darmowych odpowiedników. Pytałeś o antywirusa to Ci poradziliśmy, teraz sam zdecyduj się na któregoś i go po prostu kup, pożycz lub zrób co Ci się podoba.

EDIT: Mały OT:

text z basha :

<SyND> kupiles cs\'a?

<SyND>

<dev> tak, na emule byla promocja

Edytowane przez krzychoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jednak nod najlepszy a dla tych co posiadaja win x64 niezastąpiony i w pełni 64bitowy

1695479[/snapback]

w szkole byl nod32, zainstalowalem avasta i znalazl 20virow + 3 trojany

powodzenia w uzywaniu przereklamowanego dziadostwa typu: nod32, norton, mks

kapsersky / Avast = rox !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przez niego poszło w^#&^%$&^ kilka maili z poczty, bo wspaniały program sprawdzając przy okazji je uszkodził....

uzywam avg od 2 lat i niegdy cos takiego nie mialo miejsca

edit:

a tak BTW to co innego zainstalowac?

jak widze jedni twierdza ze to inni ze tamto, ale jaki z tego wniosek? :blink:

czy ktos uzywal tego?

Edytowane przez inesian

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy ktos uzywal 1696714[/snapback]

Ja uzywalem... i przesiadlem sie na Kasperskiego, bo skutecznosc tego, co podales byla slabiutka... nawet skaner mks-online cos wykrywal 5 minut po skanowaniu tym, co podales :?

W sumie nie ma chyba idealnego programiku - kazdy ma cos nie-tak :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja używam duet Kaspersky Anti-Virus Personal 5 + Kaspersky Anti-Hacker 1.8 i nigdy się na nich nie zawiodłem!

Co do Avasta - używałem chwilę ale jak przeskanowałem pc KAVem i znalazł mi kupę wrednego badziewia (czyt. wiry, trojany, itp.) to zwątpiłem w siłę darmowych antywirusów :-( .

B) KAV + KAH ruuuulez!!! B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaki programik skutecznie blokuje ataki typu DDos,nie blokując przy tym netu.Mam zainstalowanego Kaspersy anti-hakera 1.8.180 i przy wykryciu w/w ataku blokuje całą sieć,a wtedy pozostaje tylko reset kompa.Dodam tylko że zdarza się to bardzo często.

Dziękuję za wszelkie sugestie icon_wink3.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też używam AVASTA i nie mam rzadnych robali w kompie,

Oczywiście do Spyware używam osobnego programu, a wydaje mi się że dużo ludzi właśnie myśli iż antyvir też to wyłapie, ale jak się okazuje żaden nie wyłapuje tego w sposob zadawalający

Edytowane przez EsiuWWW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam maly problemik z zone alarmem

mialem mala przerwe w dostawie pradu, uruchomilem kompa, w trakcie tego byla druga ostatnia mala przerwa. uruchomilem kompa, gg no i odpalam mozille a tu lipa, ZA nie pozwala sie polaczyc z zadna strona. na chwile go wylaczylem, wczedlem na tweaka o onet i wlaczylem ZA spowrotem. przy wlaczonym ZA moge sie polaczyc tylko z tymi dwiema stronami, mimo ze mozilla nie powinna miec ograniczen w dostepie

poza tym przy probie pingwania jakiejkolwiek www pojawia sie cos takiego jak w drugim zalaczniku...

zglupialem normalnie, jak to rozwiazac bo firewalla potrzebuje (nerwostrada) a ZA mi sie podoba i jesttem do niego przyzwyczajony...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

darmowy firewall = Kerio Personal Firewall w wersji 2.1.5

nie uzywam antivira, tylko Microsoft Antispyware.

najlepsze wyjscie. miec zainstalowane 3 rozne antiviry i 3 rozne antispyware. zaden nie dziala w tle. raz w tyg. wykonac skan wszystkimi po kolei :)

oczywiscie kerio w tle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

takich tematow byly miliony... antyvir: antivir personal, nod32 a firewall windowsowski albo zonealarm

1702951[/snapback]

I jak zwykle donikąd nie prowadzą . Są zwoleniicy takiego i takiego programu . Zdecydować niestety musisz sam i nie polegaj za bardzo na wiedzy innych , bo twój komputer to twoje dane , twoja sieć i twoje jakże odmienne środowisko .

Pozdrawiam .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam maly problemik z zone alarmem

mialem mala przerwe w dostawie pradu, uruchomilem kompa, w trakcie tego byla druga ostatnia mala przerwa. uruchomilem kompa, gg no i odpalam mozille a tu lipa, ZA nie pozwala sie polaczyc z zadna strona. na chwile go wylaczylem, wczedlem na tweaka o onet i wlaczylem ZA spowrotem. przy wlaczonym ZA moge sie polaczyc tylko z tymi dwiema stronami, mimo ze mozilla nie powinna miec ograniczen w dostepie

poza tym przy probie pingwania jakiejkolwiek www pojawia sie cos takiego jak w drugim zalaczniku...

zglupialem normalnie, jak to rozwiazac bo firewalla potrzebuje (nerwostrada) a ZA mi sie podoba i jesttem do niego przyzwyczajony...

generic host powinien mieć dostęp - sprawdź.

też tak miałem.

co z firewallem bez logów?

zone ciągle mi miesza po dysku pomimo tego,że wywaliłem zapisywanie logów

vsmon.exec ciągle czyta/zapisuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I jak zwykle donikąd nie prowadzą . Są zwoleniicy takiego i takiego programu . Zdecydować niestety musisz sam i nie polegaj za bardzo na wiedzy innych , bo twój komputer to twoje dane , twoja sieć i twoje jakże odmienne środowisko .

Pozdrawiam .

1703934[/snapback]

uzywalem zonealarm i nod32 ze 2 lata... podczas gdy jeszcze uzywalem IE do przegladania neta... zero problemow.. pozniej jeszcze gdy uzywalem IE mialem takze antivir personal ktory tez spisywal sie bardzo dobrze... a teraz od dluzszego czasu odkad uzywam opery do przegladania www nie mam zadnego antyvira.. a firewall windowsowski.. bo jak widac kompa nie mam super nowego i kazdy program dzialajacy w tle zamula... chodz nod32 antyvir personal i zonealarm zajmuja tyle pamieci ze praktycznie ich dzialanie jest niezauwazalne... co pewien czas przeskanuje kompa mks online\etrust pest patrol\microsoft antispyware\spysweeper i nigdy nic nie znajduje.. dlatego zrazygnowalem z antyvirusa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ta sama sytuacje co Neo_x - antywir sluzy u mnie za ozdobnik w trayu. Avasta trzymam tylko dlatego, ze ma on opcje skanowania plikow przychodzacych z programow p2p - tak na wszelki wypadek.

Zrezygnowanie z IE i Outlook Expressa skutecznie rozwiazuje problem lapania badziewia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi