00Piotrek00 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) aktualnie ma zainstalowanego avasta, niestety on ciągle odczytuje dysk - sprawdzałem, przeszkadza mi to ciągłe mruganie i odgłosy. są jakieś antywiry rezydujące w pamięci i nieczytające ciągle dysku? to samo a propos firewalla nie mam swapa, a avast się do swoich plików ciągle odwołuje. Edytowane 13 Października 2005 przez 00Piotrek00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoo Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) ja używam NOD32 i takich problemów nie mam, możesz sprawdzić. EDIT: miałem otwarte okienko przez pare minut i nei widzialem odpowiedzi a123 ;) Edytowane 11 Października 2005 przez krzychoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
00Piotrek00 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 szkoda że nie widzę wersji darmowej, ściągnąłem triala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 też polecam noda :) jest wersja darmowa ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 też polecam noda :) jest wersja darmowa ;) 1695245[/snapback] darmowa w sensie "darmowa" czy po prostu jakas okrojona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cavarr Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 w pewnym sensie nie jest darmowa hehe, gdyż płace comiesięczne rachunki za internet ;) LOL sory za ot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PUNISHER Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Trial różni się tylko tym, że działa 30 dni a potem trzeba przeinstalować. Jeśli chodzi o funkcje to ma identyczne i niczym nie odbiega od pełnej wersji. Poza tym Cavarr ma rację.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 ja uzywam AVG z grisoft jest wersja free, codzien update jak dla mnie bomba B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychoo Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) a Avast jest darmowy ? :) zresztą komercyjne programy są zazwyczaj lepsze od darmowych odpowiedników. Pytałeś o antywirusa to Ci poradziliśmy, teraz sam zdecyduj się na któregoś i go po prostu kup, pożycz lub zrób co Ci się podoba. EDIT: Mały OT: text z basha : <SyND> kupiles cs\'a? <SyND> <dev> tak, na emule byla promocja Edytowane 11 Października 2005 przez krzychoo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 ja uzywam AVG z 1695327[/snapback] Ta... Przez niego poszło w^#&^%$&^ kilka maili z poczty, bo wspaniały program sprawdzając przy okazji je uszkodził.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 a Avast jest darmowy ? 1695338[/snapback] professional nie ale jest i wersja bezplatna... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 jednak nod najlepszy a dla tych co posiadaja win x64 niezastąpiony i w pełni 64bitowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 F-secure ... Zajmuje aż tyle w pamięci: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shenlong Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 jednak nod najlepszy a dla tych co posiadaja win x64 niezastąpiony i w pełni 64bitowy 1695479[/snapback] w szkole byl nod32, zainstalowalem avasta i znalazl 20virow + 3 trojany powodzenia w uzywaniu przereklamowanego dziadostwa typu: nod32, norton, mks kapsersky / Avast = rox ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 powodzenia w używaniu avasta, to jest gdzies na równi z mks'em... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shenlong Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 sgj, nie zgodze sie, mialem trojana ktorego znalzl tylko i wylacznie Avast :] od tamtej pory sluzy mi wiernie, moze nod32 > avast ? albo nod32>kaspersky 2006 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inesian Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 (edytowane) Przez niego poszło w^#&^%$&^ kilka maili z poczty, bo wspaniały program sprawdzając przy okazji je uszkodził.... uzywam avg od 2 lat i niegdy cos takiego nie mialo miejsca edit: a tak BTW to co innego zainstalowac? jak widze jedni twierdza ze to inni ze tamto, ale jaki z tego wniosek? :blink: czy ktos uzywal tego? Edytowane 12 Października 2005 przez inesian Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
00Piotrek00 Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 (edytowane) a jaki darmowy firewall nie obciąża dysku za bardzo? mój zone ciągle coś grzebie zapisuje w windows\internet logs\k.ldb da się to wyłączyć jakoś? Edytowane 13 Października 2005 przez 00Piotrek00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 czy ktos uzywal 1696714[/snapback]Ja uzywalem... i przesiadlem sie na Kasperskiego, bo skutecznosc tego, co podales byla slabiutka... nawet skaner mks-online cos wykrywal 5 minut po skanowaniu tym, co podales :? W sumie nie ma chyba idealnego programiku - kazdy ma cos nie-tak :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emre Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Ja używam duet Kaspersky Anti-Virus Personal 5 + Kaspersky Anti-Hacker 1.8 i nigdy się na nich nie zawiodłem! Co do Avasta - używałem chwilę ale jak przeskanowałem pc KAVem i znalazł mi kupę wrednego badziewia (czyt. wiry, trojany, itp.) to zwątpiłem w siłę darmowych antywirusów :-( . B) KAV + KAH ruuuulez!!! B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemmy Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Jaki programik skutecznie blokuje ataki typu DDos,nie blokując przy tym netu.Mam zainstalowanego Kaspersy anti-hakera 1.8.180 i przy wykryciu w/w ataku blokuje całą sieć,a wtedy pozostaje tylko reset kompa.Dodam tylko że zdarza się to bardzo często. Dziękuję za wszelkie sugestie icon_wink3.gif Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Ja tam używam Avasta i czasem skanera online Pandy i... nie narzekam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EsiuWWW Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) Też używam AVASTA i nie mam rzadnych robali w kompie, Oczywiście do Spyware używam osobnego programu, a wydaje mi się że dużo ludzi właśnie myśli iż antyvir też to wyłapie, ale jak się okazuje żaden nie wyłapuje tego w sposob zadawalający Edytowane 16 Października 2005 przez EsiuWWW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikelos Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 mam maly problemik z zone alarmem mialem mala przerwe w dostawie pradu, uruchomilem kompa, w trakcie tego byla druga ostatnia mala przerwa. uruchomilem kompa, gg no i odpalam mozille a tu lipa, ZA nie pozwala sie polaczyc z zadna strona. na chwile go wylaczylem, wczedlem na tweaka o onet i wlaczylem ZA spowrotem. przy wlaczonym ZA moge sie polaczyc tylko z tymi dwiema stronami, mimo ze mozilla nie powinna miec ograniczen w dostepie poza tym przy probie pingwania jakiejkolwiek www pojawia sie cos takiego jak w drugim zalaczniku... zglupialem normalnie, jak to rozwiazac bo firewalla potrzebuje (nerwostrada) a ZA mi sie podoba i jesttem do niego przyzwyczajony... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alcapone Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 darmowy firewall = Kerio Personal Firewall w wersji 2.1.5 nie uzywam antivira, tylko Microsoft Antispyware. najlepsze wyjscie. miec zainstalowane 3 rozne antiviry i 3 rozne antispyware. zaden nie dziala w tle. raz w tyg. wykonac skan wszystkimi po kolei :) oczywiscie kerio w tle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 takich tematow byly miliony... antyvir: antivir personal, nod32 a firewall windowsowski albo zonealarm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BIGOLSEN Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 takich tematow byly miliony... antyvir: antivir personal, nod32 a firewall windowsowski albo zonealarm 1702951[/snapback] I jak zwykle donikąd nie prowadzą . Są zwoleniicy takiego i takiego programu . Zdecydować niestety musisz sam i nie polegaj za bardzo na wiedzy innych , bo twój komputer to twoje dane , twoja sieć i twoje jakże odmienne środowisko . Pozdrawiam . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
00Piotrek00 Opublikowano 30 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2005 mam maly problemik z zone alarmem mialem mala przerwe w dostawie pradu, uruchomilem kompa, w trakcie tego byla druga ostatnia mala przerwa. uruchomilem kompa, gg no i odpalam mozille a tu lipa, ZA nie pozwala sie polaczyc z zadna strona. na chwile go wylaczylem, wczedlem na tweaka o onet i wlaczylem ZA spowrotem. przy wlaczonym ZA moge sie polaczyc tylko z tymi dwiema stronami, mimo ze mozilla nie powinna miec ograniczen w dostepie poza tym przy probie pingwania jakiejkolwiek www pojawia sie cos takiego jak w drugim zalaczniku... zglupialem normalnie, jak to rozwiazac bo firewalla potrzebuje (nerwostrada) a ZA mi sie podoba i jesttem do niego przyzwyczajony... generic host powinien mieć dostęp - sprawdź. też tak miałem. co z firewallem bez logów? zone ciągle mi miesza po dysku pomimo tego,że wywaliłem zapisywanie logów vsmon.exec ciągle czyta/zapisuje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 I jak zwykle donikąd nie prowadzą . Są zwoleniicy takiego i takiego programu . Zdecydować niestety musisz sam i nie polegaj za bardzo na wiedzy innych , bo twój komputer to twoje dane , twoja sieć i twoje jakże odmienne środowisko . Pozdrawiam . 1703934[/snapback] uzywalem zonealarm i nod32 ze 2 lata... podczas gdy jeszcze uzywalem IE do przegladania neta... zero problemow.. pozniej jeszcze gdy uzywalem IE mialem takze antivir personal ktory tez spisywal sie bardzo dobrze... a teraz od dluzszego czasu odkad uzywam opery do przegladania www nie mam zadnego antyvira.. a firewall windowsowski.. bo jak widac kompa nie mam super nowego i kazdy program dzialajacy w tle zamula... chodz nod32 antyvir personal i zonealarm zajmuja tyle pamieci ze praktycznie ich dzialanie jest niezauwazalne... co pewien czas przeskanuje kompa mks online\etrust pest patrol\microsoft antispyware\spysweeper i nigdy nic nie znajduje.. dlatego zrazygnowalem z antyvirusa :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 31 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2005 Mam ta sama sytuacje co Neo_x - antywir sluzy u mnie za ozdobnik w trayu. Avasta trzymam tylko dlatego, ze ma on opcje skanowania plikow przychodzacych z programow p2p - tak na wszelki wypadek. Zrezygnowanie z IE i Outlook Expressa skutecznie rozwiazuje problem lapania badziewia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...