tanx Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Witam, jak w temacie, składem se drogiego kompa, na razie mam cos takiego: Sempron 64 2800+ @2400 1,55v Gigabyute k8ne 512mb twinmos cl2,5@cl 2 3 3 6 1,8v Fortron 350w I do tego zestawu potzrebuje karte grafiki do 500zl na PCIE ale jest warunek musi być NIESLYSZALNA gdyz na procku mam pentagrama i zasilka nieslyszalna, a mi zalezy na ciszy wiec poszukuje jakies grafy takiej samej, sa 2 opcje, kupic grafe ze standartowym chlodzeniem pasywnym lub kupic grafe i walna c na nia jakiegos AC lub pentagrama co byście polecali do 500zl(caly koszt, czyli ewentualnie karta+chlodzenie) Rozważam zakup karty gigabyte 6600 turboforce z pasywnym chlodzeniem co o tym sądzicie?? czy moze do 500zl bedzie jakas inan, lepsza karta?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 GeForce 6600 128MB 128-Bit z pasywnym chłodzeniem. Powinieneś znaleźć za ~450zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 no to jest ten gigabyte 6600 i on ma psywna, ale za stanawiam sie czy ejdenk za 500zl nie dostal bym leprzej karty niz 6600 jak zauwazylem na tym forum mocno jest dupiona.................... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 ROTFL Ciekawe co dostaniesz za 500zł... No ale jak chcesz to szukaj czegoś "LEPSZEGO". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 http://www.proline.pl/shop.php?prodid=5341...f3132385f313238 X700 Pro, non-pro jest wydajniejszy od non-gt 6600 (standardowe taktowania) 489zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Witam, a mam pytanko czy do tego x700 to bedzie mozna wrzucic biosa od x700pro bo chyba oba sa oparte na tym samym silniku?? Czy x700ma Gddr 3?? Z tego co przegladalem karty x700 to 128mb sa taktowane na 400/500, i one chyba by nie wyrobiły taktowania 425/860, ale karty 256mb maja takotwanie 425/700 i chyba by wyrobily takotwanie od pro pytanie tylko czy mozna modować(timingui pamieci, zgodność procesora graficznego itp, itd....)?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alepajonki Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) Wgrać bios można, ale chyba nie wytrzyma takich taktowań. @serwal4@ nie wiem czy zauważyłeś, ale twój radeonik ma aktywne chłodzenie :P a temat jest o ultra-cichej karcie... Edytowane 11 Października 2005 przez Venice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 wersja od Gigabyte'a z SP kosztuje od ok 640zł :) a to już za dużo a wiem że ma aktywne. Co do X700, on ma zwykłe Ddr pamiątki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Hmm. Ja bym zrobil tak :) Jak mi wyl jeb... wiatraczek na grafie (a tez jestem maniakiem ciszy) to poprostu go wyj... i takimi pasami zaciskowymi zalozylem 80mm Arctica TC (po 8zł na allegro). Grafa jest zimna, a do tego nieslyszalna. Dzieki takiemu prostemu zabiegowy masz wiekszy wybor graf :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) nie naduzywajmy slowa nieslyszalne.. wypadalo by zastapic to slowo np slowem "ciche" lub chociaz do tego nieslyszalne dodac "jak dla mnie" do slowa ciche zreszta tez.. Dla kogos wyczulonego na halas nawet kompletny "pasive" moze byc slyszalny (cewki i inne ustrojstwa, buczenie monitora etc) Edytowane 11 Października 2005 przez QuicksilveR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Dla kogos wyczulonego na halas nawet kompletny "pasive" moze byc slyszalny (cewki i inne ustrojstwa, buczenie monitora etc) 1695812[/snapback] No to ja wlasnie taki jestem :) Po wyciszeniu kompa monitor mi byl za glosny, to wymienilem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Dla mnie nieslyszalne ma BARDZO DUZE ZNACZENIE,a najgorsze jest to że mialem kompa tego co w podpisie i byl on nieslyszalny9kara grafiki ma wyciszony wiatraczek gdyby nie.............ten cholerny chieftec nie slyszalem glosniejszego zasilacza niz ten................moze ktos slyszal glosniejszy?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 (edytowane) :mur: Mam jeszcze pytanko bo teraz rozwazam między 6600gt a x700pro rożnica wydajnośc9na korzyść 6600gt jest bez różnicy więc kwestia poboru prądu sie liczy, tzn ktora karta więcej prąd biezr, gdyż mam zasilka fortron 350 wiatrak 80X80 i zasilacz jest nieslyszalny ale jest problem czy jak podepne karte z duzym apetytem na prad nie zacznie zasilacz wyc.....jak sadzicie?? Edytowane 12 Października 2005 przez tanx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...