Skocz do zawartości
tanx

Grafika Do 500zl Nieslyszalna Na Pcie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, jak w temacie, składem se drogiego kompa, na razie mam cos takiego:

Sempron 64 2800+ @2400 1,55v

Gigabyute k8ne

512mb twinmos cl2,5@cl 2 3 3 6 1,8v

Fortron 350w

I do tego zestawu potzrebuje karte grafiki do 500zl na PCIE ale jest warunek musi być NIESLYSZALNA gdyz na procku mam pentagrama i zasilka nieslyszalna, a mi zalezy na ciszy wiec poszukuje jakies grafy takiej samej, sa 2 opcje, kupic grafe ze standartowym chlodzeniem pasywnym lub kupic grafe i walna c na nia jakiegos AC lub pentagrama co byście polecali do 500zl(caly koszt, czyli ewentualnie karta+chlodzenie)

Rozważam zakup karty gigabyte 6600 turboforce z pasywnym chlodzeniem co o tym sądzicie?? czy moze do 500zl bedzie jakas inan, lepsza karta??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, a mam pytanko czy do tego x700 to bedzie mozna wrzucic biosa od x700pro bo chyba oba sa oparte na tym samym silniku?? Czy x700ma Gddr 3??

Z tego co przegladalem karty x700 to 128mb sa taktowane na 400/500, i one chyba by nie wyrobiły taktowania 425/860, ale karty 256mb maja takotwanie 425/700 i chyba by wyrobily takotwanie od pro pytanie tylko czy mozna modować(timingui pamieci, zgodność procesora graficznego itp, itd....)??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wgrać bios można, ale chyba nie wytrzyma takich taktowań.

@serwal4@

nie wiem czy zauważyłeś, ale twój radeonik ma aktywne chłodzenie :P

a temat jest o ultra-cichej karcie...

Edytowane przez Venice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm. Ja bym zrobil tak :) Jak mi wyl jeb... wiatraczek na grafie (a tez jestem maniakiem ciszy) to poprostu go wyj... i takimi pasami zaciskowymi zalozylem 80mm Arctica TC (po 8zł na allegro). Grafa jest zimna, a do tego nieslyszalna. Dzieki takiemu prostemu zabiegowy masz wiekszy wybor graf :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie naduzywajmy slowa nieslyszalne.. wypadalo by zastapic to slowo np slowem "ciche" lub chociaz do tego nieslyszalne dodac "jak dla mnie" do slowa ciche zreszta tez..

Dla kogos wyczulonego na halas nawet kompletny "pasive" moze byc slyszalny (cewki i inne ustrojstwa, buczenie monitora etc)

Edytowane przez QuicksilveR

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla kogos wyczulonego na halas nawet kompletny "pasive" moze byc slyszalny (cewki i inne ustrojstwa, buczenie monitora etc)

1695812[/snapback]

No to ja wlasnie taki jestem :) Po wyciszeniu kompa monitor mi byl za glosny, to wymienilem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie nieslyszalne ma BARDZO DUZE ZNACZENIE,a najgorsze jest to że mialem kompa tego co w podpisie i byl on nieslyszalny9kara grafiki ma wyciszony wiatraczek gdyby nie.............ten cholerny chieftec nie slyszalem glosniejszego zasilacza niz ten................moze ktos slyszal glosniejszy??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur: Mam jeszcze pytanko bo teraz rozwazam między 6600gt a x700pro rożnica wydajnośc9na korzyść 6600gt jest bez różnicy więc kwestia poboru prądu sie liczy, tzn ktora karta więcej prąd biezr, gdyż mam zasilka fortron 350 wiatrak 80X80 i zasilacz jest nieslyszalny ale jest problem czy jak podepne karte z duzym apetytem na prad nie zacznie zasilacz wyc.....jak sadzicie??

Edytowane przez tanx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi