poca Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Zbiornik/chłodnica - 10/12 krócce skręcane Blok - 10/8 krócce skręcane Pompke - 12/16 choinka (chyba, kurffa, nie wiem jak to się zwie. Mam Hydro Seltza ;]) Kupiłem dwa węże 10mm (na pompke) oraz 8mm (na chłodnice, blok, rez). Wszystko pasuje, ale jest problem. Nie wpadłem na pomysł że musze jakoś te węże połączyć :> Są jakieś przejściówki 8mm -> 10mm? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Proponuje kupic taki kruciec co z obu stron ma choinke o srednicy 10 ew. 12 mm. Tak zebys naciagnal na niego oba weze - jeden wejdzie latwiej, przy drugim troche wiecej sie nameczysz :) Ew. poszukaj czegos takiego jak u gory z wyjatkiem takim zeby z 2 stron mialo rozne srednice - ale nie gwarantuje ze takie cos znajdziesz. Ja mam ten pierwszy kruciec - kupilem go w Obim do tego byly gratis 2 zaciski metalowe ;P :D Najlepiej poszukaj w markecie budowlanym - jaki tam masz kolo siebie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Proponuje kupic taki kruciec co z obu stron ma choinke o srednicy 10 ew. 12 mm. Tak zebys naciagnal na niego oba weze - jeden wejdzie latwiej, przy drugim troche wiecej sie nameczysz :) Ew. poszukaj czegos takiego jak u gory z wyjatkiem takim zeby z 2 stron mialo rozne srednice - ale nie gwarantuje ze takie cos znajdziesz. 1695222[/snapback] Przeciez pyta się o przejściowke... o0 Podales jej definicje.. Hmm.. były kiedys aukcja przejściówki Eheima na allegro w kategorii WC ale nie moge znalezc.. Mogłbys kupić zawór, nie dość że przydatny przy opróźnianiu WC to mogły sie sprawdzić.. (zakładając ze ma rózne srednice na obydwóch koncach).. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darcon Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) Moja przejściówka na węże śr. wew 8 x 16 kupiona w sklepie hytraulicznym w gdyni. Oczywiście nie była to jedyny możliwy zestaw krócców do złożenia aby uzyskać przejście jakiej szukałem więć napewno cos sobie znajdziesz. Edytowane 11 Października 2005 przez Darcon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 Przeciez pyta się o przejściowke... o0 Podales jej definicje.. No podalem przyklad jakiej przejsciowki moze uzyc. W sumie @Poca nie napisales dokladnie czego szukasz :| Są jakieś przejściówki 8mm -> 10mm?Jezeli tylko to Cie interesuje to odpowiem jednym slowem. Tak Jak chcesz cos wiecej to napisz dokladnie o co Ci chodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 hmmm skoro masz waz 8/10 i 10/12 to moze zrob cos takiego: kup kawalek rurki miedzianek fi 8mm, naciagnij na nia waz 8/10. Na waz 8/10 naloz waz 10/12 i zacisnij czyms. Troche prowizorka ale moze przejsc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) hmmm możesz kupić (jeżeli takie coś jest :P ) nakrętke 3/8' :D z jednej strony wkręcasz jeden króciec a z drugiej drugi... albo rdukcja np 3/8=>1/2 cala, wtedy króciec 3/8 a z drugiej strony też króciec tylko co ma gwint jak nakrętka.... no mam nadzieje że wiecei o co chodzi :P a 3 opcja, króciec plus taka końcówka do kranów z opcji poprzedniej, poprostu dobierasz z takimi samymi gwintami i jedno w drugie wkręcasz :D Edit:! HA! Urzeczywistnienie moich wypocin :D ha! Edytowane 11 Października 2005 przez hinco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...