Skocz do zawartości
poca

Przejściówka Z 8mm -> 10mm

Rekomendowane odpowiedzi

Zbiornik/chłodnica - 10/12 krócce skręcane

Blok - 10/8 krócce skręcane

Pompke - 12/16 choinka (chyba, kurffa, nie wiem jak to się zwie. Mam Hydro Seltza ;])

Kupiłem dwa węże 10mm (na pompke) oraz 8mm (na chłodnice, blok, rez). Wszystko pasuje, ale jest problem. Nie wpadłem na pomysł że musze jakoś te węże połączyć :>

Są jakieś przejściówki 8mm -> 10mm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuje kupic taki kruciec co z obu stron ma choinke o srednicy 10 ew. 12 mm. Tak zebys naciagnal na niego oba weze - jeden wejdzie latwiej, przy drugim troche wiecej sie nameczysz :)

Ew. poszukaj czegos takiego jak u gory z wyjatkiem takim zeby z 2 stron mialo rozne srednice - ale nie gwarantuje ze takie cos znajdziesz.

Ja mam ten pierwszy kruciec - kupilem go w Obim do tego byly gratis 2 zaciski metalowe ;P :D

Najlepiej poszukaj w markecie budowlanym - jaki tam masz kolo siebie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proponuje kupic taki kruciec co z obu stron ma choinke o srednicy 10 ew. 12 mm. Tak zebys naciagnal na niego oba weze - jeden wejdzie latwiej, przy drugim troche wiecej sie nameczysz :)

Ew. poszukaj czegos takiego jak u gory z wyjatkiem takim zeby z 2 stron mialo rozne srednice - ale nie gwarantuje ze takie cos znajdziesz.

1695222[/snapback]

Przeciez pyta się o przejściowke... o0

Podales jej definicje..

Hmm.. były kiedys aukcja przejściówki Eheima na allegro w kategorii WC ale nie moge znalezc..

Mogłbys kupić zawór, nie dość że przydatny przy opróźnianiu WC to mogły sie sprawdzić.. (zakładając ze ma rózne srednice na obydwóch koncach)..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Moja przejściówka na węże śr. wew 8 x 16 kupiona w sklepie hytraulicznym w gdyni.

Oczywiście nie była to jedyny możliwy zestaw krócców do złożenia aby uzyskać przejście jakiej szukałem więć napewno cos sobie znajdziesz.

Edytowane przez Darcon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez pyta się o przejściowke... o0

Podales jej definicje..

No podalem przyklad jakiej przejsciowki moze uzyc.

W sumie @Poca nie napisales dokladnie czego szukasz :|

Są jakieś przejściówki 8mm -> 10mm?

Jezeli tylko to Cie interesuje to odpowiem jednym slowem.

Tak

Jak chcesz cos wiecej to napisz dokladnie o co Ci chodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm możesz kupić (jeżeli takie coś jest :P ) nakrętke 3/8' :D

z jednej strony wkręcasz jeden króciec a z drugiej drugi...

albo rdukcja np 3/8=>1/2 cala, wtedy króciec 3/8 a z drugiej strony też króciec tylko co ma gwint jak nakrętka.... no mam nadzieje że wiecei o co chodzi :P

a 3 opcja, króciec plus taka końcówka do kranów z opcji poprzedniej, poprostu dobierasz z takimi samymi gwintami i jedno w drugie wkręcasz :D

Edit:!

HA!

Urzeczywistnienie moich wypocin :D ha!

Edytowane przez hinco

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi