Skocz do zawartości
SuChyY

Dolaczylem do posiadaczy WC z CPC

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!

Czytam te wszystkie posty i dochodze do wniosku ,że mało kto widział ten sprzęt!!Ja akurat mam zestaw 16db i jestem b.zadowolony!!Mam DURONA 1000 podkręconego do 1260+ podniesione napięcie do 1.85V i temp.w Windowsie nie przekracza 30* za to przy obciązeniu proca w 100% mam max 45*!!.Zaznaczam,że nie posiadam chłodnicy!!I gadanie,że na tym niedarady kręcić proców jet bezsęsu!! :evil: Ja jakoś dałem rade !!Pozdrawiam!!!   :D

A czy ja mówie że jest zły - oczywiście że nie, przecież 45c w spoczynku(bo tyle teraz mam na 16dB) to nie dużo, ale za 110zł !?!?!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

taki blok ponizej 5zl kosztuje a moge go zrobic w 1-2min

no i ma kolega rację

materiał na ten blok i tę badziewną zapinkę kosztował mnie 7-10zł

Dołączona grafika

Zapinka badziewna ale dobrze trzyma blok na procesorze

Dołączona grafika

blok nie ma żadnych bublizatorów ani dysz venturiego ma natomiast kanał w kształcie N

sam blok robiłem przez jakieś 2 godziny:

0,5 godziny robiłem blok 1,5 godziny szlifowałem :D

blok ma 10000 mm^2 pow. i sprawowował się OK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !!

Czytam te wszystkie posty i dochodze do wniosku ,że mało kto widział ten sprzęt!!Ja akurat mam zestaw 16db i jestem b.zadowolony!!Mam DURONA 1000 podkręconego do 1260+ podniesione napięcie do 1.85V i temp.w Windowsie nie przekracza 30* za to przy obciązeniu proca w 100% mam max 45*!!.Zaznaczam,że nie posiadam chłodnicy!!I gadanie,że na tym niedarady kręcić proców jet bezsęsu!! :evil: Ja jakoś dałem rade !!Pozdrawiam!!!   :D

Widziałem ten badziew, (zestaw 12 dB)

ma/miał mój brat

:arrow: Pompka AQUA EL 250 l/h (jako akwarysta powiem, że pomki tej firmy są zawodne i awaryjne)

zobaczcie tu ile to kosztuje

BTW ja używam pompki AQUA Szut 600 l/h lub PowerHead 802 1500 l/h

:arrow: puszka kosztuje od 2,5 zł w każdym supermarkecie do dostania identyczna jak ta z zestawu który ma mój brat

do 11 jak za tą hermetyczną którą ja posiadam

Dołączona grafika

:arrow: taki wąż 10/8 mm kosztuje 60 groszy za 1m

W wężu nie ma żadnego grafitu :!:

:arrow: Blok ile kosztuje wykonanie pisałem wcześniej :D

Ja zrobiłem swoje pierwsze WC gdy zobaczyłem to co zakupił mój brat

Strasznie się wściekł gdy mu pokazałem co zrobiłem i ile to kosztowało :D :twisted: :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Ten zestawik z cpc jest pomyłką sam SuChyY stwierdził że dokupi jeszcze chłodnicę dokupi potem pomkę potem dobre rurki potem blok super pomysł kupić zestaw z cpc i potem skompletować drugi zestaw" ...

wiecie.. to mi przypomina zabawe z harleyami hehe

niby jak kupisz to juz masz cos... a tak naprawde to chodzi o to, by samemu przerobic calosc, nadac ta niepowtarzalnosc... hehe

wiec moze cpc to taki polski "harley"... kazdy kupuje cos na poczatek.. a pozniej przerobki, modyfikacje.. i po paru latach zloty na najlepsze modyfikacje hehe... ;P moze wlasnie to jest to "przyszlosciowe" myslenie ;P

cya

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Ten zestawik z cpc jest pomyłką sam SuChyY stwierdził że dokupi jeszcze chłodnicę dokupi potem pomkę potem dobre rurki potem blok   super pomysł kupić zestaw z cpc i potem skompletować drugi zestaw"  ...

wiecie.. to mi przypomina zabawe z harleyami hehe

niby jak kupisz to juz masz cos... a tak naprawde to chodzi o to, by  samemu przerobic calosc, nadac ta niepowtarzalnosc... hehe

wiec moze cpc to taki polski "harley"... kazdy kupuje cos na poczatek.. a pozniej przerobki, modyfikacje.. i po paru latach zloty na najlepsze modyfikacje hehe... ;P moze wlasnie to jest to "przyszlosciowe" myslenie ;P

cya

Jeden wielki LOL

Harley to Harley i basta

Jeżdżę motorami, na Harleya na razie mnie nie stać ale może w niedalekiej przyśłości

Harleja kupujesz i zmieniasz k%^% dodatki sam bike zostaje :D

możesz zmodyfikować ramę zmienić zbiornik pomalować na inny kolor

TO SĄ MODYFIKACJE TUNING :evil: :evil:

to oczym ty piszesz to jest wymiana całości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeden wielki LOL

Harley to Harley i basta  

Jeżdżę motorami, na Harleya na razie mnie nie stać ale może w niedalekiej przyśłości

Harleja kupujesz i zmieniasz k%^%  dodatki sam bike zostaje   :D  

możesz zmodyfikować ramę zmienić zbiornik pomalować na inny kolor  

TO SĄ MODYFIKACJE TUNING  :evil:  :evil:

to oczym ty piszesz to jest wymiana całości

Amoniak: motor to w stodole stoi a jezdzi sie motocyklami :twisted:

sorki za OT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Amoniak idzie przerobic to  PowerHead 802 1500 l/h

na niezatapialna ??? bo ja nie chce pojemnika a bym sobie z chcecia popmke zmienil

wszystko się da, trzeba próbować .

ja nie mam narazie takowej potrzeby

napewno trzeba usunąć te dwie wajchy i uszczelnić

oczywićcie ten tożek trzeba będzie założyć

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ave !

parę uwag ( NIE mam ŻADNEGO WCooling (jeszcze) i staram się być obiektywny ) :

- te fotki z http://lark.wsh-kielce.edu.pl/~elkonrado/testcpc.htm to blok do chłodzenia CHIPSETU - to troszeczke zmienia sprawę, nieprawdaż ? nie widziałem jeszcze fotek rozlutowanego bloku na CPU

- czy ktoś może potwierdzić / zaprzeczyć że ta pompka 16dB z Cpc to AquaEl PAT-Midi ?

jeśli tak to jak wypada ona w porównaniu z AquaSzut TYP 600 ? albo AquaSzut TURBO 2000 ? ( szczególnie GŁOŚNOŚĆ )

- amoniak : gdzie można kupić TAKI wąż ? lub inny który ma w założeniu mieć podwyższoną termoprzewodność ?

- amoniak : podałeś link do sklepu gdzie te pompki są DROŻSZE niż w Cpc - co miałeś na myśli ???

- do kogokolwiek kto może mi zaoferować kompletny/prawie kompletny zestaw, konkurencyjny w sensie zarówno cenowym jak wydajnościowym - prosze o ofertę na emalję (-> sig)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ave !

- do kogokolwiek kto może mi zaoferować kompletny/prawie kompletny zestaw, konkurencyjny w sensie zarówno cenowym jak wydajnościowym - prosze o ofertę na emalję (-> sig)

ja sobie sam robie i za podobna cene moge sobie zlozyc duuuuuuuuuuzzzzzzzzzoooooooooo mocniejszy zestaw, gdyby mi sie chcialo to moglbym sprzedawac za jakies 100-120zl i i tak mialbym z tego dosc przyzwoity jak na moje mozliwosci zysk (nie mam pracy, ucze sie w liceum, nie mam nawet 18 lat :P forsa leci caly czas na fc)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... gdyby mi sie chcialo to moglbym sprzedawac za jakies 100-120zl ...  

Ok berkut - bytanie brzmi - kce Ci się czy nie ?

... czekam na propozycję .... :)

p.s. OT : gratuluję wytrwałości w temacie FC ! tak 3mać !

amoniak : napisałem podwyższoną termoprzewodność ,

a Ty wcześniej

taki wąż 10/8 mm kosztuje 60 groszy za 1m

OK - jaki TAKI ? bo w opiscie na Cpc ma przewodność cieplną 9.5W/ m*K,

czyli tyle ile dobra pasta ... oczywiście to może być przegięcie / nadinterpretacja, ale .... kto wie ? jakbym wiedział kto to produkuje to mógłbym sprawdzić :wink:

no i gdzie jest napisane że jest polipropylenowy ?

to nie ironia, naprawde ciekaw jestem !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK - jaki TAKI ? bo w opiscie na Cpc ma przewodność cieplną 9.5W/ m*K,

czyli tyle ile dobra pasta ... oczywiście to może być przegięcie / nadinterpretacja, ale .... kto wie ? jakbym wiedział kto to produkuje to mógłbym sprawdzić  :wink:  

no i gdzie jest napisane że jest polipropylenowy ?

to nie ironia, naprawde ciekaw jestem !

no i widzisz jak pan Krzyś Pamuła łże jak pies :evil:

a to że to zwykłe PCW to spawdziłem organoleptycznie :D :D :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

- amoniak : podałeś link do sklepu gdzie te pompki są DROŻSZE niż w Cpc - co miałeś na myśli ???

...

ale jestes dociekliwy - masz adres sklepu firmowego gdzie jest taniej http://www.aquael.com.pl/

BTW ile jeszcze mozna marudzic n/t chlodzenia z CPC :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CPC jako pierwsza w Polsce od 4 grudnia 2002 rozpoczęła seryjną produkcję bloków wodnych CPU wykorzystujących zjawisko frigid pipe.

==========

Oto cytat ze strony cpc ..Techniczny bełkot jak zwykle :lol:

Chyba juz o tym bylo , ale celowo chce zaznaczyc "jako PIERWSZA w Polsce" .. az zygac sie chce :evil: :evil: :evil:

Pan Pamuła znowu .. przepraszam .. PIERD.LI głupoty.!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

CthulpiSS: weze produkuje firma Rehau, weze to Rauclair-E. Moim skromnym zdaniem ta domieszka grafitu i alumninium to kolejne klamstwo, bo te weze sa dopuszczone w przemysle spozywczym.

A tak przy okazji; kto wie ile kosztuje seryjna produkcja blokow?

Material za miedz, do tego dochodzi jeszcze ciecie, frezowanie/wiercenie, no i lutowanie. Jakie sa potrzebne do tego maszyny? Ile trwa zrobienie 1 bloku jak sie ma dostep do tych maszyn? Jak ktos zna w miare realne odpowiedzi to chetnie sie dowiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reasumując bez techniki.

Zyjemy w kraju w ktorym bezrobocie wynosi 17,5% (X 2002).

Każdy kombiunuje jak moze. Moze sie uda. Panu Pamuli udalo sie znakomicie. A jak ktos chce kombinowac ?

Od czego sa studenci wydziałów budowy maszyn na uczelniach technicznych. Dostep do materiałów i urządzeń zawsze jest.

Cena zazwyczaj w przeliczeniu na PIWO. Blok wodny - nie ma problemu.

Reszta rzeczy do zestawu do nabycia za grosze.

Do roboty Panowie i Panie ;-)

Lekko przerobiony zestaw CPC chlodzi mojego Athlona 1200 do 39. Jak ktos wymysli cosik co po 4 godzinkach w Q3 pozwoli potrzymac 35 - bedzie wielbiony nie tylko przeze mnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !!

Kolego, nie kituj

Zamiast sciemniac zapodaj skriny

A moze ty masz wystawione to pudelko po sledziach za okno (a tam -15*C) i zalaczony softcooler ? (w Windzie)

Twierdze tak na podstawie opisow innych posiadaczy tego shitowego WCoolera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem zielony w sprawach WCoolingu i innych WCpikerów :) :P i chcialem sie dowiedziec czy te wasze pompki to zwykle filtry do aqwarium bo jak tak to mam taki za 120 zeta :) z baaardzo duza wydajnoscia i aqarium 15 litrowe w piwnicy :)

(moze zabiore sie za kompletowanie WC :) ) ale ja napewno poprosze brkuta o pomoc w stworzeniu dobrego bloku wodnego :P :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...