TanneR Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Mam płytę Asus A7V133 Durona 850 i GeForce2MX200 32 chcę kupić nową jak najlepszą i jak najtańszą jaką, a tak na marginesie na ile wam udało się podkręcić tego GeForca 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Mam płytę Asus A7V133 Durona 850 i GeForce2MX200 32 chcę kupić nową jak najlepszą i jak najtańszą jaką, a tak na marginesie na ile wam udało się podkręcić tego GeForca 8) Tego się nie opłaca podkręcać. Przecież i tak jest uduszony 64-bit szyną pamięci. Ta karta to do biura + 14" monit maxymalnie. Jeden z większych dowcipów NVidii. Koleś chce na tym forum GF3Ti200 od MSI chyba. Za 500zł. Bardzo dobra karta za rozsądne pieniądze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Ja Ci polecam GF4 MX440 ! Tanio i szybko ! Nie polecam GF2 Ti ! pewnie zaraz wyskoczy jakiś debil co uważa że GF4 MX to podkręcona dwójka ! :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Ja Ci polecam GF4 MX440 ! Tanio i szybko ! Nie polecam GF2 Ti ! pewnie zaraz wyskoczy jakiś debil co uważa że GF4 MX to podkręcona dwójka ! :twisted: Ja wyskakuje od razu. GF4MX to podkręcona dwójka, ale....... GF2Ti i tak nie ma Pixel Shader'a więc wiadomo, że do grania z tego duetu GF4MX440, ale i tak uważam, że super okazją jest ten MSI. http://tweak.unspl.com/forum/viewtopic.php?t=1503 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 Mam płytę Asus A7V133 Durona 850 i GeForce2MX200 32 chcę kupić nową jak najlepszą i jak najtańszą jaką, a tak na marginesie na ile wam udało się podkręcić tego GeForca 8) Oplaca sie teraz brac gf3Ti z kilku firm sa juz w cenach okolo 600 pln. Co di podkrecania gf2mx to moj sparkle chodzi na 220/200 (175/166) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 15 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2002 i tak masz procesor za slaby, wiec poczekaj az uzbierasz kase na proca bo innaczej nie ma sensu kupowac gf3albo4 , a do tego czasu stanieje :lol: do tego proca to nawet2ti nie wykozystasz,jakis gts wystarczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k2 Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Gr00bY Mazur"] Ja Ci polecam GF4 MX440 ! Tanio i szybko ! Nie polecam GF2 Ti ! pewnie zaraz wyskoczy jakiś debil co uważa że GF4 MX to podkręcona dwójka ! :twisted: Ja wyskakuje od razu. GF4MX to podkręcona dwójka, ale....... GF2Ti i tak nie ma Pixel Shader'a więc wiadomo, że do grania z tego duetu GF4MX440, ale i tak uważam, że super okazją jest ten MSI.http://tweak.unspl.com/forum/viewtopic.php?t=1503 Ja tam za bardzo nie widze różnicy miedzy moim GF2 Ti ultra 64ddr 4ns a GF4 mx. To i to nie obsługuje Pixel Shader'a choc wydajnosc jest jak dla mnie jak najbardzej zadowalajaca, szczególnie po podkreceniu... Różnica jest w cenie... btw używanego GF2 ti dostaniesz za jakies 350zł a Gf4 urzywanego nie kupisz :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 i tak masz procesor za slaby, wiec poczekaj az uzbierasz kase na proca bo innaczej nie ma sensu kupowac gf3albo4 , a do tego czasu stanieje :lol: do tego proca to nawet2ti nie wykozystasz,jakis gts wystarczy Buehehe proc za slaby Ech czlowieku do gier to i 600 wystarczy z dobra grafa Dzis sie proc nie liczy jak masz siarowa grafe to i p4 g.... ci da Pokaż mi czlowieka ktoremu by sie gry ciely na duronie 800 czy celku 800 przy gf3 i 256-512 meksach pamieci (no chyba ze mowimy o jakiejs suer grze ktora przytnie gf4 z p4 czy athlonem xp 2000+ ) Przyklad ?? przy wolfie nowym moj procek ledwo sie podgrzal a przy kompresji divix robi sie goracy (Wolfa puszczam w 800x600 full detail 16 bit - bo moja grafa w wiekszych jush nie chodzi plynnie - m64 ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Gr00bY Mazur"] Mam płytę Asus A7V133 Durona 850 i GeForce2MX200 32 chcę kupić nową jak najlepszą i jak najtańszą jaką, a tak na marginesie na ile wam udało się podkręcić tego GeForca 8) Tego się nie opłaca podkręcać. Przecież i tak jest uduszony 64-bit szyną pamięci. Ta karta to do biura + 14" monit maxymalnie. Jeden z większych dowcipów NVidii. Koleś chce na tym forum GF3Ti200 od MSI chyba. Za 500zł. Bardzo dobra karta za rozsądne pieniądze. Teraz zajme sie toba :) nie opyla sie podkrecac ? a co powiesz na 20 klatek wiecej w qweju 3 na mojej rivie m64 - to jest gorsze od mx200 a po podkreceniu wyprzedza niejedna 200 czy tnt2 pro A co powiesz na mx200 mojego kumpla (firmy procomp) ktora bajecznie sie krecila i teraz jest 2 razy szybsza od bojej m64 podkreconej (defaultowo ledwo ja wyprzedzala) a i niejednej mx400 da popalic ??? Wszystko sie oplaca podkrecac !!!!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 16 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2002 Gr00bY Mazur"] Mam płytę Asus A7V133 Durona 850 i GeForce2MX200 32 chcę kupić nową jak najlepszą i jak najtańszą jaką, a tak na marginesie na ile wam udało się podkręcić tego GeForca 8) Tego się nie opłaca podkręcać. Przecież i tak jest uduszony 64-bit szyną pamięci. Ta karta to do biura + 14" monit maxymalnie. Jeden z większych dowcipów NVidii. Koleś chce na tym forum GF3Ti200 od MSI chyba. Za 500zł. Bardzo dobra karta za rozsądne pieniądze. Teraz zajme sie toba :) nie opyla sie podkrecac ? a co powiesz na 20 klatek wiecej w qweju 3 na mojej rivie m64 - to jest gorsze od mx200 a po podkreceniu wyprzedza niejedna 200 czy tnt2 pro A co powiesz na mx200 mojego kumpla (firmy procomp) ktora bajecznie sie krecila i teraz jest 2 razy szybsza od bojej m64 podkreconej (defaultowo ledwo ja wyprzedzala) a i niejednej mx400 da popalic ??? Wszystko sie oplaca podkrecac !!!!!!!!!!!!! Miałem tą kartę (MX-200) przez dwa tygodnie. Wersja wypas bo od Gigabyte'a. Od razu mówię, że jej nie kupiłem. Uważam, że jej wydajność jest jakby to powiedzieć żenująca. Zabrałem ze starego kompa (PII300@375, 64 SDR) RIVE TNT2 z moim modem (duży radiator od celka + radiatorki na pamięci wykręconą jako ultra => karta jest od Diamond'a R.I.P. - aż łezka się w oku kręci) i miałem wyższą wydajność. A czy warto ją kręcic? No warto, a bardziej warto jest ją wymienić. Pozatym chodziło mi, że nie warto jej kręcić np. przez wydawanie na nią kasy (cooler na GPU i radiatorki na pamięci). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 a ja propunuję Kyro2 jest tania (niecałe 300) a wydajnościowo jest mniej więcej tak jak gf2gts Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 a ja propunuję Kyro2 jest tania (niecałe 300) a wydajnościowo jest mniej więcej tak jak gf2gts Moim zdaniem Kyro jest dobre przy mocnych prockach takich jak masz np. Ty. Przy wolniejszym szczególnie jeżeli koleś będzie grał w gry korzystające z OpenGL'a (gry kłejkopodobne itd.) wziąłbym kartę z T&L. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJ Opublikowano 17 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2002 Gr00bY Mazur"] a ja propunuję Kyro2 jest tania (niecałe 300) a wydajnościowo jest mniej więcej tak jak gf2gts Moim zdaniem Kyro jest dobre przy mocnych prockach takich jak masz np. Ty. Przy wolniejszym szczególnie jeżeli koleś będzie grał w gry korzystające z OpenGL'a (gry kłejkopodobne itd.) wziąłbym kartę z T&L. no to się z tobąnie zgodzę gdyż testowałem moją kartę z durniem który miał 256 C2 (czyli moim prockiem na 100 FSB) i chodziła spoko spadek wydajności jak na każdej innej karcie więc naprawdę nie widzę podstaw twoich wątpliwości zresztą ja myślę że nie powinieneś się wypowiadać o kartach których nie miałeś, gdyż Kyro jest na tyle egzotyczny że trzeba go mieć żeby wiedzieć co on potrafi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...