Skocz do zawartości
Adams

Tylko do wlascicieli GIGABYTE GA-8pe667 Ultra

Rekomendowane odpowiedzi

Czy zdarzylo wam sie ze po reinstalkach XP, system zaczynal byc w pelni funkcjonalny dopiero po pewnym czasie od uruchomienia? np. Powerstrip i jego "Tip of the day", zamiast ladowac sie zaraz po starcie systemu, wyswietla swoje okno po minucie bezczynnosci kompa od uruchomienia. Przywracalem ustawienia BIOSu do Default i nic. Przed wymiana plyty gl. wszystko bylo oki.

Pisalem juz o tym kiedys ale nikt nie byl w stanie mi pomoc, moze ktos od tamtego czasu spotkal sie z podobnymi objawami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy zdarzylo wam sie ze po reinstalkach XP, system zaczynal byc w pelni funkcjonalny dopiero po pewnym czasie od uruchomienia? np. Powerstrip i jego "Tip of the day", zamiast ladowac sie zaraz po starcie systemu, wyswietla swoje okno po minucie bezczynnosci kompa od uruchomienia. Przywracalem ustawienia BIOSu do Default i nic. Przed wymiana plyty gl. wszystko bylo oki.

Pisalem juz o tym kiedys ale nikt nie byl w stanie mi pomoc, moze ktos od tamtego czasu spotkal sie z podobnymi objawami.

jak ta płyta się sprawuje?? Mam zamiar ją sobie kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprobuj moze zainstalowac Intel Chipset Utility 4.10.1012 ( to nawa wersja) - moze to pomoze , ja u siebie odrazu po zainstalowaniu systemu wgralem ta aplikacje od intela i nie mam zandych klopotow z ta plyta.

Plyta ta posiada chipset i845PE a windows Xp a ni inny system nie ma do niego sterownikow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak ta płyta się sprawuje?? Mam zamiar ją sobie kupić.

no wlasnie jak plytka chodzi???????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam wspomnianą płytkę od 2 miesięcy. Jak na razie nie mam z nią poważniejszych problemów, poza jednym. Po przestawieniu FSB ze 100 do 133 MHz mojemu P4 1.8 GHz pamięci mogę taktować 266 MHz lub 354 MHz. A że na razie jadę na pamięciach Sptectek DDR333 to one takiego taktowania niestety nie wytrzymują i co jakiś czas zaliczamy mały restarcik. Kupić pamięci 333 i taktować je 266 :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Plyta jest swietna. Ogolnie bardzo dobra do O/C, wysokie magistrale (355 zabojstwo dla wspolczesnych prockooff). Regulacja napiecia co 0.025V na CPU daje wielkie mozliwosci, asynchroniczna praca FSB vs AGP/PCI. Jedyna wada to za malo dzielnikooff pamiatek ale jak dla mnie wystarczy. Chcialem qpic Asus P4PE ale mi odradzono i slusznie. Qmpel ma te plyte i moj proc lepiej sie kreci na Gigabycie. Jedyne czym goruje ta plyta to przyszlosciowe SerialATA.

Znalazlem przyczyne tego dlugiego startu. Karta sieciowa... Gdy ja wyciagnalem to od razu wszystko bylo oki. Problem w tym ze jaka karte sieciowa Realtek nie wloze, to ciagle to samo. Wprawdzie nie potrzebuje az tak sieci (bo w domu tylko do przeslylania danych do drukarki uzywam) ale przydaloby sie wiedziec co do cholery jest i jak to rozwiazac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...