Kuba TNW Opublikowano 11 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2005 (edytowane) Witam. Zatem pytanie w temacie. Dodam, że jestem początkującym w dziedzinie chłodzenia, kupiłem płytę główną MSI K7N2 Delta-l i procesor AMD Sempron 2200+. Procesora jeszcze nie mam (kupielm na allegro i jeszce nie doszedl) ale juz pytam o chlodzenie. :wink: Chciałbym procesor trochę wykręcić ale nie mam na myśli ekstremalnego o/c :wink: zatem chłodzenie nie musi być najwydjaniesze z moliych. Bardziej zależy mi na cenie i głośności. Nie chciałbym dać więcej niż 40zł za całość (nie siedzę w cenach więc możliwe, że nie wiem co mówie :) ) . Na drugim miejscu liczy się dla mnie hałas :wink: nie lubie jak mi komp buczy. Proszę jeszcze napisać jak kształtują się ceny z chłodzeniem samymi miedzianymi elementami bez coolerów i jak to w praktyce wygląda? PS. Jak juz nadmieniłem jestem początkujący w tym temacie więc pare słów objaśnienia przy waszych odpowiedziech nie zaszkodzi :wink: Pozdrawim Edytowane 11 Października 2005 przez Kuba TNW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Jakis uzywany pentagram z allegro albo spire whisperrock ilestam ;) Mi sie udalo pentaka 80 ALCU zalatwic za 15 zeta z allegro. Posledz troche i poszukaj jakiegos dla siebie ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
\/\/oland Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 (edytowane) Myśle że idealny będzie Copper Lite. Około 21DB także prawie nie słyszalny + dobra pasta ceramincza w zestawie. Nie wydaje mi się żeby Pentagram był dobrym rozwiązaniem. Na 5V teoretycnzie ma 20DB, ale tylko teoretycznie. Na prawdę ma wiecej. Uzywałem go przez rok i raczej mam o nim kiepską opinie :( Edytowane 12 Października 2005 przez \/\/oland Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba TNW Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 (edytowane) A nie myslicie, że jeśli chodzi o używane witraki tj. z allegro to nie jest dobra opcja? Bo z tego co mi wiadomo to chyba każdy wiatrak ma tam określony jakiś czas żywtności. A jeśli cooler był śmigany to.... :) no więc? Edytowane 12 Października 2005 przez Kuba TNW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 1. Cena troszkę niska jak na wydajny/cichy... Raczej koło 60 już możesz coś dorwać... 2. Pentagramy są OK i naprawdę dają radę - nie są niesłyszalne - ale bardzo ładnie chłodzą. 3. Ten Cooper Lite jest bardzo OK - sam mam jendego - ale nic nie kręcę. Na najniższych obrotach mam na moim Duronie 38 stopni a wentyla nie słychać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kuba TNW Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 (edytowane) Hmm... ma ktos jakis sprzciw co do tego Copper Lite? :-P A jesli chodzi o Pentagrama to jakie modele? A Cooler Master nie wchodzi w grę? PS. W sumie jak bym mial dac 45 zł za tego Copper Lite to czy nie lepiej by było kupić takiego - któryś z tych pierwszych aukcji? Nie jest wydjaniejszy? Napewno bardziej ekskluzywny (...że tak powiem) wygląd :) Edytowane 12 Października 2005 przez Kuba TNW Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!k Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=157009 http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=151999 Move Your brain... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...