Kyle Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 wkoncu mam tego twojego configa nie moglem go sciaganac z firefoxa bo kiedys mialem darmowe haslo na rapida, promocja sie skonczyla i teraz sie z firefoxa nie da sciagac ale mialem naszczescie IE i z tamtad sie dalo :) ....niestety twoj config nic nie dal wogule nawet nie zareagowal na twojego configa, po skopjowaniu go i wgraniu gry ustawily sie ustawienia standardowe moze mi ktos dokladnie opisac jak to zrobic zeby ten q3 dzialal na 16:10?? juz nawet zainstalowalem od nowa quake i zrobilem jak cza i dalej nic :angry: Oki ten mój konfig działa idealnie w 1680x1050 ( Q3 1.32 ). Oczywiście trzeba było zmienić nazwę z q3config.cfg.txt na q3config.cfg. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[Shinigami] Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2006 Wie ktoś może jak zmusić gre do odpalenia w 1024x768 ? Gram w NFS 3 ale niestety jedyne co można to 800x600 i do tego 16bit i nawet 3d setup tego nie zmieni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 witam co do q3 to roziwazlem problem!! nie napisaliscie o jednej waznej opji jaka czeba jeszcze zmienic otoz tu pisze http://www.widescreengamingforum.com/forum...opic.php?t=4066 a dokladniej chodzilo o to seta cg_fov "90" czabylo 90 zmienic na 100 jezusika jak teraz q3 wyglda zajefajnie az ide myknac na nim :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 (edytowane) witam co do q3 to roziwazlem problem!! nie napisaliscie o jednej waznej opji jaka czeba jeszcze zmienic otoz tu pisze http://www.widescreengamingforum.com/forum...opic.php?t=4066 a dokladniej chodzilo o to seta cg_fov "90" czabylo 90 zmienic na 100 jezusika jak teraz q3 wyglda zajefajnie az ide myknac na nim :) Hmmm dziwna sprawa , bo ja fov nie zmieniałem zupełnie i śmiga idealnie. Zresztą się pobaw ( zmień na 90, 89 , 91 itp. - moim zdaniem przy 90 jest najnaturalniej, ale to już zal. w jakiej odległości siedzisz od monitora ) ps. ja nie zmieniałem fov , nie mam filmów ( czarny ekran tylko dźwięk na wstawkach filmowych ) .... czy po tej zmianie fov są widoczne filmy ? Edytowane 31 Sierpnia 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 nie mam rowniez obrazy na filmach ino dzwiek u mnie ino fov na 100 dziala, jak dam 90 czy 91 to normalnie chyba jest, a jak dam 100 to duzo poszerza obraz i jest odjazdowo :) od monitora siedze blisko tylko 50cm moze 70 P.S a czy do NFS most wanted jest przerobka na 16:10?? szukalem na tamtym zagraniczym forum ale nie ma :angry: tutaj w tym poscie znalazlem cos ale plika do sciagniecia nie ma... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 31 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2006 a czy do NFS most wanted jest przerobka na 16:10?? szukalem na tamtym zagraniczym forum ale nie ma :angry: Widocznie słabo szukałeś ;) http://www.widescreengamingforum.com/forum...opic.php?t=2276 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 1 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2006 (edytowane) dzieki wielkie :) P.S sorki ze odswierzam stary temat, ale wydaje mi sie ze powinien byc on podwieszony, bo jest baaaardzo wazny otoz szukam do gry FlatOut 2 jakiegos patcha do rozdzialki na 16:10, w grze niby jest do wyboru grafika 1680x1050 ale nie widac zadnej roznicy miedzy nia a zwykla 4:3, wiec cos chyba nie tego szukalem na tym znanym ang forum ale tam nie ma :angry: czy ktos moze wie gdzie go mozna znajsc? Edytowane 23 Października 2006 przez LuKe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 23 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2006 odswierze ten temat, bo edytujac stara wypowiedz cos nie widze go na forum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 (edytowane) dzieki wielkie :) P.S sorki ze odswierzam stary temat, ale wydaje mi sie ze powinien byc on podwieszony, bo jest baaaardzo wazny otoz szukam do gry FlatOut 2 jakiegos patcha do rozdzialki na 16:10, w grze niby jest do wyboru grafika 1680x1050 ale nie widac zadnej roznicy miedzy nia a zwykla 4:3, wiec cos chyba nie tego szukalem na tym znanym ang forum ale tam nie ma :angry: czy ktos moze wie gdzie go mozna znajsc? Jeśli jest odkształcenie proporcji w 1680x1050 to oznacza że w pliku konfiguracyjnym jest szansa na znalezienie przełącznika ( podobnie jak w Doom 3 ) odpowiedzialnego za wybranie proporcji seta r_aspectRatio "0" - 4:3 seta r_aspectRatio "1" - 16:9 seta r_aspectRatio "2" - 16:10 -może jest tam coś podobnego ( czyli aspect ratio ) ? Edytowane 24 Października 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 (edytowane) znalazlem config, ale jednak w nim nie ma seta r_aspectRatio zeby poustawiac na inne cyferki zadziwiajace jest to ze skoro w setupie sa do wyboru rozdzialki na 16:10 to czemu proporcje ekranu sa takie same jak w rozdzialkach 4:3 Edytowane 24 Października 2006 przez LuKe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 Cracka powiadasz? Masz jedna szanse, zeby wyjasnic co masz na mysli - i lepiej, zeby to bylo dobre wyjasnienie, bo za cracki sie na tym forum dostaje bana. EDIT: ok, juz nie mam zastrzezen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 hm w tym problem ze ta gra nie posiada configa, gra jest zapisana w 4 plikach o lacznej sumie 3GB do tego plik EXE uruchamiajacy gre, osobno tez jest setup gdzie mozna ustwiac wlasnie rozdzialki i detale znalazlem tez patcha do tej gry ale nie ma do niego cracka zadziwiajace jest to ze skoro w setupie sa do wyboru rozdzialki na 16:10 to czemu proporcje ekranu sa takie same jak w rozdzialkach 4:3 Nie ma do tej gry patcha/fixa, ktory by naprawial aspect ratio. Mozesz grac w natywnej, ale obraz bedzie wtedy troche splaszczony. Jak Ci to nie pasuje to zawsze mozesz grac z pasami po bokach. [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 aha czyli nie ma poprawki do tej gry :cry: a wlasnie jak wlaczyc ta gre zeby pasy byly po bokach? ustawiam rozdzialke 4:3 i czarnych pasow po bokach ekranu nie ma ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 24 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2006 otoz szukam do gry FlatOut 2 jakiegos patcha do rozdzialki na 16:10, w grze niby jest do wyboru grafika 1680x1050 ale nie widac zadnej roznicy miedzy nia a zwykla 4:3, wiec cos chyba nie tego To dziwne, bo grajac w Flatouta 2 spokojnie usatwialem rozdzielczosc 1680*1050 nie nie bylo zadnych problemow z wyswietlaniem, dodatkowo, jak mozna oczekiwac, zwiekszylo sie pole widzenia po bokach w stosunku do 1280*1024... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 To dziwne, bo grajac w Flatouta 2 spokojnie usatwialem rozdzielczosc 1680*1050 nie nie bylo zadnych problemow z wyswietlaniem, dodatkowo, jak mozna oczekiwac, zwiekszylo sie pole widzenia po bokach w stosunku do 1280*1024...Mozesz dac screeny, ktore potwierdza, ze aspect ratio jest zachowane w rozdzialce 1680x1050? :P Najlepiej z samochodem i widocznymi kolami (wtedy najlatwiej jest to zauwazyc). ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 25 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2006 To dziwne, bo grajac w Flatouta 2 spokojnie usatwialem rozdzielczosc 1680*1050 nie nie bylo zadnych problemow z wyswietlaniem, dodatkowo, jak mozna oczekiwac, zwiekszylo sie pole widzenia po bokach w stosunku do 1280*1024... watpie :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 To dziwne, bo grajac w Flatouta 2 spokojnie usatwialem rozdzielczosc 1680*1050 nie nie bylo zadnych problemow z wyswietlaniem, dodatkowo, jak mozna oczekiwac, zwiekszylo sie pole widzenia po bokach w stosunku do 1280*1024...Możesz wystawić screeny z kołem i w rozdziałkach 1280x1024 i 1680x1050 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 27 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2006 (edytowane) watpie :? Spokojnie malutki, cieszymy sie, ze podchodzisz do swiata z nieufnoscia. Pewnie bylo trudne dziecinstwo. Jak pisze, ze tak mialem, to tak mialem, a jak uwazasz ze klamie, to moze jakims dowodem zarzucisz. Jak nie to spij slodko i ogranicz takie wypowiedzi z laski swojej. @Kyle, Santi i reszta zainteresowanych Możesz wystawić screeny z kołem i w rozdziałkach 1280x1024 i 1680x1050 ? Nie wiem Kyle czy pamietasz, ale swojego acera 22'' zwrocilem do sklepu (pisalem o tym w Twoim watku o panoramach), nie mam wiec jak zrobic screenow. Edytowane 27 Października 2006 przez komisarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Spokojnie malutki, cieszymy sie, ze podchodzisz do swiata z nieufnoscia. Pewnie bylo trudne dziecinstwo. Jak pisze, ze tak mialem, to tak mialem, a jak uwazasz ze klamie, to moze jakims dowodem zarzucisz. Jak nie to spij slodko i ogranicz takie wypowiedzi z laski swojej. @Kyle, Santi i reszta zainteresowanych Nie wiem Kyle czy pamietasz, ale swojego acera 22'' zwrocilem do sklepu (pisalem o tym w Twoim watku o panoramach), nie mam wiec jak zrobic screenow. nie mow do mnie malutki :blink: , nadal uwazam ze walisz scieme ze grales z prawidlowymi proporcjami 16:10 na flatoucie 2, i nie wciskaj ludziom kitu!! moze byles nie siwadomy, ale proporcje w grze sa wtedy NIE ZACHOWANE!! to ze da sie ustawic rozdzialki 16:10, nie znaczy ze proporcje w grze sa prawidlowe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 widac, ze tryb 16:10 jest "rozciagany", podobnie jest np. n4s. to tyle w temacie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 Potwierdzam obserwacje Sulaco i reszty użytkowników stojących w opozycji do komisarza- czas na okularki, F2 mimo "oferowania" rodz. panoramicznych, jedynie rozciąga obraz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
komisarz Opublikowano 29 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2006 /ciach.../ widac, ze tryb 16:10 jest "rozciagany", podobnie jest np. n4s. to tyle w temacie Hm, faktycznie... moj blad, nastepnym razem będę baczniej obserwowal, czy kola nie robia sie jajowate... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chaos Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 dokladnie .. tak sie sklada ze mieszkajacy ze mna kolega ma LCD wlasnie 16:10 i wyraznie widac ze jest obraz rozciagniety ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 30 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2006 (edytowane) Pamiętajcie o podawaniu tytułów jeśli piszecie że obraz jest rozciągnięty bo ktoś sobie pomyśli że we wszystkich grach tak jest :rolleyes: . ps. do n4sU jest patch niwelujący rozciągnięcie Edytowane 30 Października 2006 przez Kyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajaczek Opublikowano 3 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Listopada 2006 a moze ktos wie jak odpalic Need for Speed Carbon w 1440x900 ?? :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 4 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2006 (edytowane) ..a czy jest mozliwosc odpalenia FEAR Extraction.Point czyli dodatek w panoramie w rozdzialce 1680x1050? w podstawie FEARa wystarczylo w cfg zmienic rozdzialki i hasal na panoramie a w dodatku nie chce po zmanie hasac w tej rozdzialce wie ktos w czym tkwi problem? EDIT znalazlem B-) http://www.widescreengamingforum.com/forum...opic.php?t=7277 a ja tam wpisywalem natywno rozdzialke, dlatego nie hulalo, a wystarczylo wpisac ta co tam pisze :) TERAZ TYLKO POZOSTAJE CZEKAC NA FLATOUTA 2 , kiedy bedzie mozliwosc wlaczenia panoramicznej rozdzialki z naturalnymi proporcjami jesli by ktos cos znalazl to plesss, zeby tu to napisal :rolleyes: Edytowane 8 Listopada 2006 przez LuKe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Odswierze topic, q 3 niechce mi działać w 1680/1050 :/ ustawiłem według FAQ na 1szej stronie i nic dochodzi do ładowania mapy i error wywyala --.-- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zajdzik Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 wie ktoś jak odpalić Tom Clancy's Rainbow Six Vegas w rozdziałkach wide?? np. 1680x1050 (na tej będą już pewnikiem problemy z grafiką więc wolał bym mniejszą np. 1280x800 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Odswierze topic, q 3 niechce mi działać w 1680/1050 :/ ustawiłem według FAQ na 1szej stronie i nic dochodzi do ładowania mapy i error wywyala --.--Zainstalowałeś najnowszy patch ? Wklej na forum zawartość tego swojego pliku konfiguracyjnego jako spoiler ( chyba można tyle umieszczać ? ) albo daj na jakiś serwer i zalinkuj może jest jakiś mały błąd .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKe Opublikowano 4 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2007 UWAGA!! FlatOut 2 juz hula w trybach panoramicznych.... wkoncu sie doczekalem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...