Skocz do zawartości
Kyle

Gry I Proporcje Ekranu 16:10 / 16:9

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Właśnie dostałem nowy komputer (Intel C2D E6750 2,66 / 1033; 4GB DDR2-800; EVGA 8800GTX) i mam problem z rozdzielczością 1920x1200 w grach.

Mój monitor to LG L245WP 24' o natywnej rozdzielczości 1920x1200.

Problem polega na tym, że nie mam takiej rozdzielczości do wyboru w większości gier - w nowym Splinter Cell'u (Double Agent) mam max 1600x1200 a gra napewno obsługuje panoramę bo jest też do wyboru 1280:800 (16:10). W HL2\CS:Source wcale nie mam do wyboru panoramicznych a no. w Lineage 2 jest 1920x1200.

Wie ktoś czego to może być wina?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to lipa - poszukaj moze nizszej - tj. 960x600????choc taka to juz wogole kosmos - coz chyba najsensowniej to uzywac maksymalnej jaka jest w grze ale ustawic monitor tak zeby nie przeskalowywal obrazu na caly ekran - wiem lipa ale bedzie ladnie i wyraznie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

petrumi napisał(a):
witam udało się komuś uruchomić NHL08 w panoramicznych rozdzielczościach?

Może to pomoże: 2762879[/snapback]

witam, podlacze sie do pytania ale o BFME2 - max rozdziala jaka mam to 1024/768 a potrzebuje 1280/800 da sie to jakos ustawic ?

Zajrzyj TU.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartolomius napisał(a):

Może to pomoże: KLIK.

Tak, czytałem to wcześniej ale nie jest to dobra metoda bo zostają na bokach pasy. Widać nie da rady. EA leci w kulki, od archaicznych rozdzielczości do braku "force feedback" dla gamepadów na NHL...

dzięki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

petrumi napisał(a):

Tak, czytałem to wcześniej ale nie jest to dobra metoda bo zostają na bokach pasy. Widać nie da rady. EA leci w kulki, od archaicznych rozdzielczości do braku "force feedback" dla gamepadów na NHL...

dzięki

Na szczęście czasem przychodzą z pomocą programy typu uniws - działa z np. need for speed underground

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi