GenghisKhan Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 No własnie jakie - marka rocznik itp i itp - aha i przy jakich okazjach???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 SOPHIA !! najlepiej pol wytrawna okazja?? - wtedy kiedy sie da :D co do rocznika to kazdy :D 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Ciężko się przyznać ale nie lubię win :/. Ale jak trzeba to wypiję jakie jest :). Choć wwolę inne alkohole.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 sophia jest dobra rzeczywiscie ale polslodka wchodzi mi najlepiej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 bordoux polwytrawne lub wytrawne :) wytrawne z lodami polwytrawne np do pizzy :) jest jedna zasada... im prostrza butelka tym lepsze wino (mowa tu nie o turach) :))) tak samo naklejka jak jest taka zwykla to zazwyczaj jest to dobre wino... aaa wlasnie :) biale czy czerwone :) polwytrawne biale pizza polwytrawne czerwone np gulasz :)))) hyhy ja jestem maniak win :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 Ja pije wina własnej roboty :).Może dobre to to mi nie wychodzi ale zawsze tani środek do upicia sie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 wytrawne ... rocznik 2002, polnocne zbocze kopalni srarki :P cena 3,99 :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 No własnie jakie - marka rocznik itp i itp - aha i przy jakich okazjach???? Wejże jebnij se baranka o ściane i już. Skąd wy macie pomysły na te posty bo ty kolego juz nie wiesz jak nabijać posty chyba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 SOPHIA !! najlepiej pol wytrawna okazja?? - wtedy kiedy sie da :D co do rocznika to kazdy :D 8) SOPHIA :P lol pamietam jak kiedys qmple meczyli butelke ze 2 godziny , strasznie oblesne :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 najlepszy jest fresco za dziewiatke, a okazje - idziemy na wino? ok. I juz jest okazja :) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 No własnie jakie - marka rocznik itp i itp - aha i przy jakich okazjach???? Wejże jebnij se baranka o ściane i już. Skąd wy macie pomysły na te posty bo ty kolego juz nie wiesz jak nabijać posty chyba to zwracasz uwage na ilosc postow??? ja nie patrze czy ktos jest madry czy nie po ilosci postow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 No własnie jakie - marka rocznik itp i itp - aha i przy jakich okazjach???? Wejże jebnij se baranka o ściane i już. Skąd wy macie pomysły na te posty bo ty kolego juz nie wiesz jak nabijać posty chyba to zwracasz uwage na ilosc postow??? ja nie patrze czy ktos jest madry czy nie po ilosci postow tu nie chodzi o ilośc postów tylko o ich treść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lisek Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 SOPHIA !! najlepiej pol wytrawna okazja?? - wtedy kiedy sie da :D co do rocznika to kazdy :D 8) Kiedyś było lepsze, ostatnio jakieś kijowe sie zrobiło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
funfel Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 SOPHIA !! najlepiej pol wytrawna okazja?? - wtedy kiedy sie da :D co do rocznika to kazdy :D 8) Kiedyś było lepsze, ostatnio jakieś kijowe sie zrobiło... mozliwe, ostatni raz p[ilem jakies 2 miechy temu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 na pewno niedzwiedz :) ( bear blood) mi smakuje jabardziej potem sophia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Th Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Żadne, jedynie rozrabiany spirytus z miodzikiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 BAlaton zwiegeld i węgeirskie rizlingi :) A tak wogóle to polecam wakacje nad Balatonem , supe słońce, super żarcie , super obsługa, suuper tanio !! Pozatym to się przyznam że pracowałem w winiarni w której robiono winka TUR ( u przez umlałt :D) i tak jak wczesniej na studiach łykałem sobie "dobre winka" tak tam podczas pracy nawet po awansie na kier. winiarni i jak widziałem 6000 litrów codzinnie jak przelewa sie z rury (wyglądem przypominającej strażacką :D) to odechciało mi się. ( wczesniej do moich obowiazków też należało "kiperowanie") Za to jak robiłem ekspertyzę zawartości alkoholu (czyli trzeba było to przepędzić) więc pędziłem to kilkakrornie i miałem spiryt :D Chciałbym zaznaczyc że było to winko robione z syropów itd a nie jak ludzie sobie iektórzy wyobrazają że widzeli zbiornik z jabłkami gdzie ludzie chodzą po tym w kaloszach brudnych rzucają do tego fajki itd.. pełna sterylnośc (prawie :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cornholio Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 No własnie jakie - marka rocznik itp i itp - aha i przy jakich okazjach???? "miód pitny trójniak litweski nalewka z ziołami" 3,50 plus butelka (jak sama nazwa wskazuje smakuje miodzio) "wino porzeczkowe" 4,00 plus butelka (ósmy cud świata) bydwa trunki do nabycia w Białymstoku :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adrian Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Ostatnio stwierdzilismy z moja Pania ze wina Carlo Rossi nam bardzo smakuja - polwytrawne - i biale i czerwone. Co do Sophii - za duzo odmian jej widzialem, zebym spamietal, ktora byla dobra, a ktora nie - bywaly dobre i zle. No i jeszcze pare miesiecy temu na jednym weselu strasznie mi podszedl Tokaj Frument - ale nie daje gwarancji, bo moglem juz miec wtedy przytepiony smak ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 ...... Tokaj Frument - ale nie daje gwarancji, bo moglem juz miec wtedy przytepiony smak ;) Tokaj i rizlingi są OK... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czyzyk Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Jesli chodzi o winiaki to lubie Sophie ...A oczywisice alpażka( musowo wersja wzmocniona na spirytusie) nie pogardze bo jest dobra i tania .Pamietam z chlopakami na osiedlu to zesmy robili po 3 sophie na grzywe i jeszcze na jakis balet sie wbijalismy :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 No własnie jakie - marka rocznik itp i itp - aha i przy jakich okazjach???? Wejże jebnij se baranka o ściane i już. Skąd wy macie pomysły na te posty bo ty kolego juz nie wiesz jak nabijać posty chyba KOles wez sie paluj , moze niektorych to interesuje . I jak mozesz zachowuj sie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wierzba25 Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Ja tam lubię Vermouth'y - Cin&Cin albo Istra. Najlepiej białe. Dobre winka. Zajebiste z wodą, lodem i cytrynką. Ewentualnie z sokiem pomarańczowym. A okazja - każda jest dobra :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Ja tam lubię Vermouth'y - Cin&Cin albo Istra. Najlepiej białe. Dobre winka. Zajebiste z wodą, lodem i cytrynką. Ewentualnie z sokiem pomarańczowym. A okazja - każda jest dobra :) ja lubię vermut+ "sprajt" :D + cytrynka + zamarzniete H20 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 No własnie jakie - marka rocznik itp i itp - aha i przy jakich okazjach???? Wejże jebnij se baranka o ściane i już. Skąd wy macie pomysły na te posty bo ty kolego juz nie wiesz jak nabijać posty chyba jak sie nie podoba to WON!!!!!! posty sie same nabijaja a to ze lubie wina i rozne dziwne tematy to juz moje zboczenia zawodowe :lol: :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 SOPHIA !! najlepiej pol wytrawna okazja?? - wtedy kiedy sie da :D co do rocznika to kazdy :D 8) Kiedyś było lepsze, ostatnio jakieś kijowe sie zrobiło...bo wiekszosc win jest robiona w polsce tera - a prawdziwa sophia z wegier kosztuje conajmniej 50zl - a byksa ktos pil???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Żadne, jedynie rozrabiany spirytus z miodzikiemty widze tak jak moj kumpel ostatnio wbil sie z kolesiami do jakiegos goscia na impre - i co wzial ze soba??? litra spiryta i na zywca zaczac rozrabiac - wyszlo z tego 4 litry czystej kurde no co za loodzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 a pamiętacie ten tekst: "château jabol rocznik bierzący"... :lol: ogólnie nie przepadam za winami, zwłaszcza musującymi... chyba, że sie trafi jakis rarytasik to sobie nie odmówie... 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Większość z nich jest rozlewana w Polsce nie tyle co robiona, choć to tez prawda... Prawde mówiąc te rozlewane w Polsce gorzej smakują niz te np. na węgrzech :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 tokaje czerwone polwytrawne w sam raz na kolacje z jakas kolezanka ( :D ) a co do tanich wineq to tez mi wchodza ale tylko w odpowiednim towarzystwie ostatnio pilem wlasnie cos takiego taniego nalewka wisniowa bodajze 0.75 na spole z moja kumpela fajnie sie to pije tylko ze 22zl kosztuju.... - ale warto mam na oku jeszcze pare win ciekawie sie zapowiadajacych ale narazie chory jestem no i nic nie pije (no poza tymi lekami na spirycie :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...