Skocz do zawartości
GenghisKhan

Jakie wina pijecie???

Rekomendowane odpowiedzi

bordoux polwytrawne lub wytrawne :)

wytrawne z lodami polwytrawne np do pizzy :)

jest jedna zasada... im prostrza butelka tym lepsze wino (mowa tu nie o turach) :)))

tak samo naklejka jak jest taka zwykla to zazwyczaj jest to dobre wino...

aaa

wlasnie :) biale czy czerwone :)

polwytrawne biale pizza

polwytrawne czerwone np gulasz :)))) hyhy

ja jestem maniak win :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No własnie jakie - marka rocznik itp i itp - aha i przy jakich okazjach????

Wejże jebnij se baranka o ściane i już. Skąd wy macie pomysły na te posty bo ty kolego juz nie wiesz jak nabijać posty chyba

to zwracasz uwage na ilosc postow??? ja nie patrze czy ktos jest madry czy nie po ilosci postow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejże jebnij se baranka o ściane i już. Skąd wy macie pomysły na te posty bo ty kolego juz nie wiesz jak nabijać posty chyba

to zwracasz uwage na ilosc postow??? ja nie patrze czy ktos jest madry czy nie po ilosci postow

tu nie chodzi o ilośc postów tylko o ich treść

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BAlaton zwiegeld i węgeirskie rizlingi :) A tak wogóle to polecam wakacje nad Balatonem , supe słońce, super żarcie , super obsługa, suuper tanio !!

Pozatym to się przyznam że pracowałem w winiarni w której robiono winka TUR ( u przez umlałt :D) i tak jak wczesniej na studiach łykałem sobie "dobre winka" tak tam podczas pracy nawet po awansie na kier. winiarni i jak widziałem 6000 litrów codzinnie jak przelewa sie z rury (wyglądem przypominającej strażacką :D) to odechciało mi się. ( wczesniej do moich obowiazków też należało "kiperowanie") Za to jak robiłem ekspertyzę zawartości alkoholu (czyli trzeba było to przepędzić) więc pędziłem to kilkakrornie i miałem spiryt :D

Chciałbym zaznaczyc że było to winko robione z syropów itd a nie jak ludzie sobie iektórzy wyobrazają że widzeli zbiornik z jabłkami gdzie ludzie chodzą po tym w kaloszach brudnych rzucają do tego fajki itd.. pełna sterylnośc (prawie :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"miód pitny trójniak litweski nalewka z ziołami" 3,50 plus butelka (jak sama nazwa wskazuje smakuje miodzio)

"wino porzeczkowe" 4,00 plus butelka (ósmy cud świata)

bydwa trunki do nabycia w Białymstoku :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio stwierdzilismy z moja Pania ze wina Carlo Rossi nam bardzo smakuja - polwytrawne - i biale i czerwone.

Co do Sophii - za duzo odmian jej widzialem, zebym spamietal, ktora byla dobra, a ktora nie - bywaly dobre i zle.

No i jeszcze pare miesiecy temu na jednym weselu strasznie mi podszedl Tokaj Frument - ale nie daje gwarancji, bo moglem juz miec wtedy przytepiony smak ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jesli chodzi o winiaki to lubie Sophie ...A oczywisice alpażka( musowo wersja wzmocniona na spirytusie) nie pogardze bo jest dobra i tania .Pamietam z chlopakami na osiedlu to zesmy robili po 3 sophie na grzywe i jeszcze na jakis balet sie wbijalismy :D:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KOles wez sie paluj , moze niektorych to interesuje . I jak mozesz zachowuj sie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam lubię Vermouth'y - Cin&Cin albo Istra. Najlepiej białe. Dobre winka. Zajebiste z wodą, lodem i cytrynką. Ewentualnie z sokiem pomarańczowym. A okazja - każda jest dobra :)

ja lubię vermut+ "sprajt" :D + cytrynka + zamarzniete H20 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak sie nie podoba to WON!!!!!!

posty sie same nabijaja a to ze lubie wina i rozne dziwne tematy to juz moje zboczenia zawodowe :lol: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SOPHIA !! najlepiej pol wytrawna okazja?? - wtedy kiedy sie da :D

co do rocznika to kazdy :D 8)

Kiedyś było lepsze, ostatnio jakieś kijowe sie zrobiło...
bo wiekszosc win jest robiona w polsce tera - a prawdziwa sophia z wegier kosztuje conajmniej 50zl - a byksa ktos pil????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Żadne, jedynie rozrabiany spirytus z miodzikiem

ty widze tak jak moj kumpel

ostatnio wbil sie z kolesiami do jakiegos goscia na impre - i co wzial ze soba???

litra spiryta i na zywca zaczac rozrabiac - wyszlo z tego 4 litry czystej

kurde no co za loodzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tokaje czerwone polwytrawne w sam raz na kolacje z jakas kolezanka ( :D )

a co do tanich wineq to tez mi wchodza ale tylko w odpowiednim towarzystwie

ostatnio pilem wlasnie cos takiego taniego nalewka wisniowa bodajze 0.75 na spole z moja kumpela

fajnie sie to pije tylko ze 22zl kosztuju.... - ale warto

mam na oku jeszcze pare win ciekawie sie zapowiadajacych ale narazie chory jestem no i nic nie pije (no poza tymi lekami na spirycie :lol: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi