Skocz do zawartości
GenghisKhan

Jakie wina pijecie???

Rekomendowane odpowiedzi

A tak wogóle to polecam piwniczki węgierskie z winkami, (wolę je od francuskich) ..W węgierskich piwniczkach lepszy klimat...

Ostatnio na wakacje jak byłem w piwnicy u jednego goscia na węgrzech u którego mieszkałem to jeden z mieszkanców tego domku (wczasowicz) niemiec powiedzał mi podczas "gulasz party" abym nie szedl do piwnicy z TYM dziadkiem bo będę mial problemy z wyjsciem z niej , bo "strasznie wysokie schody ma".... poszedłem z moimi znajomymi było suuper, dziadek lał do oporu ... i było tak jak powiedział mi Niemiec , miałem problemy z wyjsciem z piwniczki :)

Na węgrzech polecam impre "Gulasz party" zaczeło się od palinki (ichniej wódeczki) .. Ledwo co siadłem a akurat miejsce mialem obok właściciela piwniczki pierwsze co powiedział to "egeszegedre" i tak co chwilkę :)

Na następne wakacje chyba znowu tam pojadę, gośc zaprasza mnie i moich znajomych na wileką imprę "gulasz party" do wielkiej winiarni :)

Gulasz party:

- wiekki gar na srodku na trójogu postawiony , w środku robi się od rana gulasz zupe ( co za woń się roznośi.. fiu,fiu)

- full winka

- full palinki

- full wiary

- ichnie utworki ..... :)

"sam miód"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moj pierwszy post!!!

Najlepiej mi wchodza winka pol wytrawne, ale czasem i slodkie

(CinCin +sprite lub tonik)

W ostatnie wakacje to Sophia krolowala :)

To moj pierwszy post!!!

Najlepiej mi wchodza winka pol wytrawne, ale czasem i slodkie

(CinCin +sprite lub tonik)

W ostatnie wakacje to Sophia krolowala :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.....Wymyślna nazwa wskazuje czego możemy się spodziewać podczas degustacji. :lol:

Jakieś kilka lat temu z kolesiami kupiliśmy winka Błyskawica (albo Grom już niepamietam) i strasznie błyskawicznie wyczuliśmy ten niespecjalny smak i aromat, częśc z nas błyskawicznie opróżniła butle aby jak najkrócej podrażniac swoje kubki smakowe a butelki błyskawicznie poleciały z 4 piętra hen hen..... a potem głowy nas bolały jakby grom nam w nie trzepnął ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do marek- to oprócz tycj, co zostały mymienione, to piliśmy latem: Złoty Patyk, Byk, Commandowsa oczywiście i coś tam jeszcze- ciężko sobie przypomnieć ;)

A ktoś pamięta takiego mózgojeba jak Wino marki Wino? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co do marek- to oprócz tycj, co zostały mymienione, to piliśmy latem: Złoty Patyk, Byk, Commandowsa oczywiście i coś tam jeszcze- ciężko sobie przypomnieć ;)

A ktoś pamięta takiego mózgojeba jak Wino marki Wino? :)

Winko marki WINO czyli "wino patykiem pisane" :) (bo tak wyglądała etykieta) toż to klasyka ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ktoś pamięta takiego mózgojeba jak Wino marki Wino? 

Oczywiście że pamiętam. Wspaniały napój.
jasne ze znam - rulez

karafka za 22zeta tez dobrze wchodzi...

aha polecam fajna strone znalazlem ja przez przypadeq:

http://www.byks.prv.pl/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wytrawne ... rocznik 2002, polnocne zbocze kopalni srarki :P cena 3,99 :P

ja wole "HERACLES - Classic Płońsk Aperitif" "3,40 zł"

(cytat pochodzi z "MAGICZNE PRZYGODY KUBUSIA PUCHATKA - mossad attac ")

jesli ktos nie czytal - ograco polecam ...

:D :D :D

pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi