Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

W koncu sprzedalem swoje, brzmiace jak huragan, stare dyski. IBM i Samsung po 40GB... Zainstalowalem Barracude 80... Pierwsze spostrzezenia. Dysk bardziej sie grzeje od 40 gigowej wersji (40 zwykle 30 stopni, 80 - 35) i jest glosniejszy. O ile w idle jest bezglosny to w seeku wyraznie slychac prace glowicy... czego nie zauwazylem w 40tce. Poza tym czytalem, ze baraki nie lubia zbyt wysokich taktowan PCI. A system dziala na FSB 133, nominalnie powinien na 100... Czy popelniam jakis blad? Nie chce za tydzien miec z<span style="color:red;">[ciach!]</span>ego dysku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakiej plycie to masz ?

Jezeli to jakis pazdzioch to nie ma nawet dzielnika 1/4 i zaraz ci ten barak pujdzie z dymem. Nie znosi faktycznie PCI powyzej 40 Mhz, a w twoim przypadku prawdopodobnie tak jest. Juz nie mowie o 44 Mhz dla baracudy - to jest stryczek dla niej :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakiej plycie to masz ?

Jezeli to jakis pazdzioch to nie ma nawet dzielnika 1/4 i zaraz ci ten barak pujdzie z dymem. Nie znosi faktycznie PCI powyzej 40 Mhz, a w twoim przypadku prawdopodobnie tak jest. Juz nie mowie o 44 Mhz dla baracudy - to jest stryczek dla niej :D

Powinien mieć dzielnik 4 inaczej to faktycznie porażka by była :) I już by wiedział że nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W sumie przy standardowym zalilaczu, standardowo puszczonych wiatrakach na 12V to pewnie bym nie uslyszal. Ale od kiedy wszystko dziala na 5V i jest w roznoraki sposob dodatkowo wytlumione to lapie dziwne paranoje :). W obecnym momencie w pokoju mam 3 komputery i najglosniejszym elementem jest 92mm zalman przymontowany do wycietej dziury na jednej obudowie (tez puszczony na 5V)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to napewno masz cos walniete. lec szybko jak masz gwarancje i zadaj wymiany na nowy dysk. Moja barracuda jest komletnie nie slyszalna, nawet po specjalnym wsluchiwaniu sie i przykladaniu ucha do obudowy. A zapewniam ze sluch mam zarabiscie dobry, gdy byla otwarta obudówka to dyskcza nie było słychac kompletnie, wiec wymien go!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja swojej barracudy praktycznie nie slysze, a sluch mam dobry :D

Też mam Barracudę 80 GB od kilku dni i niestety słychać ją przy kopiowaniu (nie powiem, że głośno - bo cicho, ale słychać) więc mówicie, że nie powinno się wiedzieć ze słuchu, że basrracuda jest w komputerze ?

Jak sądzicie fakt, że dysk pracuje głośniej może być podstawą reklamacji ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W porownaniu do 40 to w idlu 80tka jest tak samo bezglosna... W seeku ogolnie tez podobnie ledwoslyszalny terkot... czasami jedynie ta 80tka "burczy". Moze jedna z glowic zostala gorzej wykonana.... ale te "burczenie" wystepuje naprawde okazjonalnie.

W sumie to chcialbym ja wymienic, ale na razie to ona badow nie ma wiec nie wiem na jakiej podstawie panowie z Actiona by sie zgodzili ja przyjac???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja swojej barracudy praktycznie nie slysze, a sluch mam dobry :D

Też mam Barracudę 80 GB od kilku dni i niestety słychać ją przy kopiowaniu (nie powiem, że głośno - bo cicho, ale słychać) więc mówicie, że nie powinno się wiedzieć ze słuchu, że basrracuda jest w komputerze ?

Jak sądzicie fakt, że dysk pracuje głośniej może być podstawą reklamacji ?

W takim razie nie przykrecaj jej do obudowy tlyko poloz na jakiejs gumie i gwarantuje ze juz jej nie uslyszysz , bo to obudowa preznosi drgania .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...