Remee Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Witam! Proszę o poradę bo nie wiem co kupić do swojego wc :D Czy ma być to grundfoss czy liang .. wszelkie sugestie, modele i opinie chetnie przeczytam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pkali Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 (edytowane) a moze polską LFP;) http://www.lfp.com.pl/pl/pdf/katalog/15PWr14.pdf gdybyś był zdecydowany zapraszam na PW. Ceny niższe od katalogowych. Edytowane 12 Października 2005 przez pkali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 IMHO na jedno wyjdzie - z jednego jak i drugiego będziesz zadowolony :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 LFP Leszno to dobre pompki :) Sam taką mam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuperRzeźniK Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Mają licencje grundfoss, tak jak mój kospel. Identyczne z orginałem. Jedyna różnica to farba i cena, polecam LFP! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Przecież dokładnie taki sam topic już istnieje :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 temat istnieje ja mam grundfosa 25-60 oile sie nie myle :) wkurzyl mnie bo zardzewial mam nadzieje ze zielone borygo zapobiegnie rdzewieniu.... jeszcze nie wiem... jak stestuje to napisze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattnick Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 35 Db ? Czy to aby nie za głośno ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 piszesz o grundfosie? oszalales?? tego wogole nie slychac.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Wlasnie tez mialem o to pytac :) piszesz o grundfosie?nom ta "polska edycja" grundfosa tak ma napisane w dokumentacji (http://www.lfp.com.pl/pl/pdf/katalog/15PWr14.pdf). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 zauwaz ze tam jest 35dBA a nie 35dB.. dBA to skorygowana wartosc natezenia dzwieku zwiazana z rozna reakcja ucha na rozne czestotliwosci.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jawor_ Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Yyyy a tak po Polsku :P ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[TiLt] Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 ...Yyyy a tak po Polsku ?... a tak po Polsku i bardzo prosto - to znaczy ze nie bedziesz wiedzial czy dziala czy nie dopoki nie polozysz na niej reki lub nie wetkniesz malzowiny usznej w rzeczona pompe :D Zeby nie wiem z jakiej pompy sie przesiadac, to po podlaczeniu obiegowki na poczatku kazdy przezywa szok - "czy ona dziala??!!" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Mam grundfosa CWU - 100% niesłyszalny. Nie wiadomo kiedy jest właczony a kiedy nie - trzeba dotknąć. Mam też 2 aquaszuty - zatopione w wodzie i stojące obok budy w malutkim akwarium na gąbce 10mm są tak samo niesłyszalne... pod warunkiem, że któraś z nich nie dotknie korpusem (nie mówię tu o przyssawkach i miejscu na montarz) ścianki akwarium - wtedy wyraźnie słychać wibracje. U mnie narazie głośność pompy i tak nie stanowi żadnego problemu bo twardziele tak piszczą i zarzynają że zagłuszają wszystko ;-) łącznie z wentylami na nagrzewnicach i w zasilaczu ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robocat Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 a tak po Polsku i bardzo prosto - to znaczy ze nie bedziesz wiedzial czy dziala czy nie dopoki nie polozysz na niej reki lub nie wetkniesz malzowiny usznej w rzeczona pompe :D Zeby nie wiem z jakiej pompy sie przesiadac, to po podlaczeniu obiegowki na poczatku kazdy przezywa szok - "czy ona dziala??!!" 1699254[/snapback] no... dokladnie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedzil Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 mogę tylko potwierdzić słowa poprzedników. pompy CO i CWU to chyba najcichsze napędy cieczy w układzie. do tego bardzo wydajne i niewrażliwe nawet na dość duże opory przepływu (w porównaniu do pomp akwariowych). ja używam popmy CO produkcji LFP - model 25POr40A (30W na I biegu, 4m max. podnoszenia - na III biegu) polecam konstrukcje z Lublina, ponieważ są równie dobre jak grundfos (robione w końcu na licencji B) ) a tańsze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igomako Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 za swojej stronu polecam pompy C.W.U. - są duzo mniejsze niż CO, a tak samo ciche, i w sam raz wydajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kog Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Tylko czy te 90 euro za najmniejsza mozliwa pompke z Leszna to nie aby ciut za drogo? Z tego co kojarze (ale moge byc w bledzie ;) ) to grundfosy chodza po 200-300 zlotych, a ta Leszynska za 90 euro ma byc niby tansza? Czy moze zle cos przeczytalem? Mowie o cenie stad: http://www.lfp.com.pl/pl/pdf/cennik/1_9.pdf Chyba o tej pompce mowa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Outlander Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Te ceny są chyba niebardzo. Lepiej poszukaj/popytaj w sklepach. Pompki z Leszna naprawde są tańsze i wcale nie gorsze niż grundfosy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarodziej007 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 Co do głośności pomp tych to one są słyszalne ale tylko wtedy jak są zapowietrzone. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...