tanaka Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 wpadla mi w lapki ta karta dzwiekowa i zastanawiam sie w jakim ona stopniu obciaza prcesor , wiecej czy mniej niz AC 97 :) a i czy sa jakies mniejszej wagi sterowniki do niej bo znalazlem jakies 20MB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 wg mniej live sam wszystki liczy a ac97 to chyba (nie mam pewnosci ) software'owy kodek jezeli masz wybbor miedzy live'em a ac97 to bierz live switny dzwiek czysty i mily dla ucha nawet kolosalna roznica miedzy sb128 a live zauwazylem moje stery zajmuja 24Mb sciagasz z creativa srony fajnie wygladaja i duzio funkjii maja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 wg mniej live sam wszystki liczy a ac97 to chyba (nie mam pewnosci ) software'owy kodek jezeli masz wybbor miedzy live'em a ac97 to bierz live switny dzwiek czysty i mily dla ucha nawet kolosalna roznica miedzy sb128 a live zauwazylem moje stery zajmuja 24Mb sciagasz z creativa srony fajnie wygladaja i duzio funkjii maja A jakie to maja funkje takie zajebiste ????? efekt hangaru ;) ?. MOzna ustawic dlugosc bufora ????w driverach od CT ? sa stery w ktorych mozesz ustawic Latency z poziomu Mixera w direct sound do 10 ms( tak podaja tworcy ) ale ja ustwilem 4 ms i nie ma zgrzytow , w Asio to chyba kolo 2 ms . A jezeli chodzi o obciazenia to sa odczuwalne w grach , jak zapodasz wszystkie efekty jakie potrafi wygenerowac ten potwor :) . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 wg mniej live sam wszystki liczy a ac97 to chyba (nie mam pewnosci ) software'owy kodek jezeli masz wybbor miedzy live'em a ac97 to bierz live switny dzwiek czysty i mily dla ucha nawet kolosalna roznica miedzy sb128 a live zauwazylem moje stery zajmuja 24Mb sciagasz z creativa srony fajnie wygladaja i duzio funkjii maja A jakie to maja funkje takie zajebiste ????? efekt hangaru ;) ?. MOzna ustawic dlugosc bufora ????w driverach od CT ? sa stery w ktorych mozesz ustawic Latency z poziomu Mixera w direct sound do 10 ms( tak podaja tworcy ) ale ja ustwilem 4 ms i nie ma zgrzytow , w Asio to chyba kolo 2 ms . A jezeli chodzi o obciazenia to sa odczuwalne w grach , jak zapodasz szystkie efekty jakie potrafi wygenerowac ten potwor :) . a w linuxie jest funkja emulowania karty dziwiekowej calkowicie przez proca - mozna sobie np. ustwaic emu gravis ultra sound max albo innej wypasionej karty i przez pol godz delektowac sie wspanialym dzwiekiem - warunek - mocny proc i jakas byle jaka karta dziwiekowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Przy wlaczonym eaxie w grach troche zwalnia. Przy sluchaniu muzyki prawie wcale. Ta karta srzetowo generuje dzwiek w znacznym stopniu w ogole nie uzywa do tego procesora. I nie ma porownania do ac97, chyba, ze masz glosniczki za 20zeta. wtedy i tak nic nie slychac. Taaa. Sterowniki creativa fajnie wygladaja. troche tandety na pulpicie nikomu nie zaszkodzi :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Przy wlaczonym eaxie w grach troche zwalnia. Przy sluchaniu muzyki prawie wcale. Ta karta srzetowo generuje dzwiek w znacznym stopniu w ogole nie uzywa do tego procesora. I nie ma porownania do ac97, chyba, ze masz glosniczki za 20zeta. wtedy i tak nic nie slychac. Taaa. Sterowniki creativa fajnie wygladaja. troche tandety na pulpicie nikomu nie zaszkodzi :) uwierz mi ja na glosniczkach bez wzmocnienia kiedys jechalem i jak padlo przednie wyjscie to mialem sb128 i normalnie myslalem ze mnie szlag trafi w porownaniu live vs. sb128 live kroloje u mnie nie ma roznicy z bajerami dzwieku i bez nich plynnosc tak samo dobra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Live nie zżera kompa, wystarczy że wyłączych EAX i juz nie ma problemu z cięciem się gier itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...