ArthJ Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 mialem ntfs na C i chcialem walnac formata bo mnie wqrzylo XP. Awiec restart wkladam startowke od Me do stacji prpr odpala sie z obsluga cd rom bla bla i wale format c. Potem setup Me i patrze bla bla nie mozna zainstalowac windy bo to nie partycja startowa. SFORMATOWALEM D zamiast C bo NTFS qrwa DOS nie widzial. Dwa miechy sciagania i seve'ow z gier itp dokladnie 20 GB poszlo sie pier.....c. Jestem taki wqrwi..y ze zaraz kogos skopie. Sorry ale musialem sie wygadac komus kto mnie zrozumie... Dzieki. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pretorian Opublikowano 4 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2002 zabij sie i bedzie świety spokój Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Laweciarz Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 porażka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Abdel_k9 Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 a próbowałes to odzyskać ? bo jesli nic tam jeszcze nie zapisałes to mozna to jeszcze jakos odzyskac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Pełna kapa ... raz mi padł dysk WD [tylko 6 Gb], myślałem ze sie potne :lol: Radze ci na przyszłość patrzeć jakie komendy sie wpisuje hyhyhy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Komende napewno wpisał dobrą, ja tak zrobiłem i kolega też, jak masz jedną partycje w NTFS i drugą w FAT32 to choć jak byś się starał to zamiast sformatować tej w NTFS sformatujesz FAT32! (oczywiście mówię tu o formatowaniu z dyskietki startowej), mówi się trudno i żyje się dalej... próbowałem odtworzyć sformatowane dane - odtworzyłem 7GB plików, jednak żaden już nie działał, więc wydaje mi się, że po takim formatowaniu to strata czasu. Sens odzyskiwania jest chyba tylko wtedy, gdy użyje się szybkiego formatowania a nie pełnego! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 ano [gluteus maximus]...w kazdym badz razie nauczyl mnie ten ntfs :? jakos sobie poradze, ale szkoda mi wszystkich progsow. pozdrowionka PS z samobojstwem - to jak mi padnie plyta albo procek - bedzie lepiej ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 buahahahahahahaa, buahahahahahaah wybacz ze sie smieje ale mialem dokladnie identyczna sytuacje... i stracilem 15 GB cennych danych... trzeba sie smiac i zyc dalej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 ok ok dobrze ze mnie pocieszacie :) widze ze nie tylko ja taka [gluteus maximus] jestem - bez urazy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Miałem podobny problem ostatnio, z tym że nie wywalilem przez pomyłkę partycji ale po prostu cdrw była uszkodzona , znajomy mi ją przyniósł i po kilku dniach padła wywalając za każdym razem jak chciałem cos nagrac blue screen i do tego stopnia ze twardy reset robiłem, po kilku takich.. system całkiem padł, dyskietki ratunkowe nie pomogły, podgląd NTFS jest bardzo trudny, chyba żeby wyciągnąc taki hdd i podpiąc pod inny komp , z fat (wtedy trzeba dodatkowy progs miec aby te pliki zobaczyć, niekoniecznie się udaje przegrac all ; zalezy od progsa) Nadal mam NTFS ale przy najbliższej okazji przeskakuje na FAT.. NTFS miałem i mam w pracy z przymusu bo ma winde NT :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 No wiesz z całą pewnością popełniłes błą :P. No moze niedoświadczony jesteś troche w tych sprawach ;). Ale nic następnym razem zrób botowaniue z cd np. xp i wtedy format :). Nie zabijaj się nie waarto - ja mm dysk IBM'a i jakoś żyję :) heeh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 ok ok dobrze ze mnie pocieszacie :) widze ze nie tylko ja taka [gluteus maximus] jestem - bez urazy ;) Nie urazilem sie, ja formatowalem z dyskietki startowej :D i jak zauwazylem: Formatowanie 15 657 345 to juz wiedzialem oco chodzi i patrzylem jak procenty uciekaja :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red46 Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 ok ok dobrze ze mnie pocieszacie :) widze ze nie tylko ja taka [gluteus maximus] jestem - bez urazy ;) Nie urazilem sie, ja formatowalem z dyskietki startowej :D i jak zauwazylem: Formatowanie 15 657 345 to juz wiedzialem oco chodzi i patrzylem jak procenty uciekaja :D Też w tym momencie się zorientowałem :oops: :cry: tylko ja zformatowałem 30GB ważnych danych, no i para save-ów też. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 to teraz sie nawet ciesze, że mi nie bootuje z dyskietki startowej Win 98, tylko jestem zmuszony do boot'a z cd Win XP... 8) ...bo bym sie chyba z mostu rzucił... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 ok ok dobrze ze mnie pocieszacie :) widze ze nie tylko ja taka [gluteus maximus] jestem - bez urazy ;) Nie urazilem sie, ja formatowalem z dyskietki startowej :D i jak zauwazylem: Formatowanie 15 657 345 to juz wiedzialem oco chodzi i patrzylem jak procenty uciekaja :D Dokladnie w tym samym miejsu sie zorientowalem :) i zapytałem kolegi jak duży ma dysk D bo coś ten C jest duży :), widziałem jak poczerwieniał ze strachu i zaczał sline przełykac i powiedział "O QRVA jak to sie mogło stać! Przecież ja wszystko przeżuciłem na D...", ale ze komp dalej mu sie przycina jak wczesniej, to namowilem go na zmiane calego komputera - bo przeciez moze sie drugi raz stac cos takiego! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 ile razy tak mialem tylko ze ja mialem mechaniczne uszkodzenia sprzetu i stad takie kapcie dysku - chyba z 5 razy mi sie wszystko poszl0 yepadź - dlatego tera robie bacupy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GenghisKhan Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 zabij sie i bedzie świety spokójpreto chyba ci ktos na odcisk nadepnal do wszystkich sie burzy ostatni WYLUZUJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mutos Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Oj to tylko dane. Paszczowi gwizdneli cały komputer wraz z danymi, projektami i materuiałami potrzebnymi do nauki i jakoś się nie zabił... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Przecież to mozna bez problemu odzyskać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Właśnie sa takie programy do odzyskiwania danych. A tak poza tym to mocny jesteś :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Właśnie sa takie programy do odzyskiwania danych. A tak poza tym to mocny jesteś :) np. Easy Recovery PRO, REcovery 4all itd.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArthJ Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 ok ok dobrze ze mnie pocieszacie :) widze ze nie tylko ja taka [gluteus maximus] jestem - bez urazy ;) Nie urazilem sie, ja formatowalem z dyskietki startowej :D i jak zauwazylem: Formatowanie 15 657 345 to juz wiedzialem oco chodzi i patrzylem jak procenty uciekaja :D Dokladnie w tym samym miejsu sie zorientowalem :) i zapytałem kolegi jak duży ma dysk D bo coś ten C jest duży :), widziałem jak poczerwieniał ze strachu i zaczał sline przełykac i powiedział "O QRVA jak to sie mogło stać! Przecież ja wszystko przeżuciłem na D...", ale ze komp dalej mu sie przycina jak wczesniej, to namowilem go na zmiane calego komputera - bo przeciez moze sie drugi raz stac cos takiego! ;) Ja tez bym sie skapnal ze to nie ten dysk po wielkosci...tylko ze ja mam cztery partycje po 20 GB ;) awiec zobaczylem po fakcie... wiadomo ze moglem sie domyslic po literkach napedow itd... ale jak sie czlowiek spieszy to microsoft sie cieszy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojto19a Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 ale jak sie czlowiek spieszy to microsoft sie cieszy ;) Kurcze :) najlepszy tekst jaki dotad slyszalem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 tak dos nie widzi ntfsa wiec analogicznie a w tym srodowisku nei rowna sie a jak w srod ntfs ........ ale mnie kiedys zdarzyl sie inny motyw ...... zainstalowalem czystego windowsa 98 i chcialem sformatowac partycje d wiec tak zrobilem zeby pozniej dowiedziec sie ze format polecial nie tylko na d ale i na C ........ fuk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robertcik Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 ok ok dobrze ze mnie pocieszacie :) widze ze nie tylko ja taka [gluteus maximus] jestem - bez urazy ;) Nie urazilem sie, ja formatowalem z dyskietki startowej :D i jak zauwazylem: Formatowanie 15 657 345 to juz wiedzialem oco chodzi i patrzylem jak procenty uciekaja :D Jakbyś nie wiedział (a teraz będziesz wiedział) to te procenty to nieformat twardziela tylko scan dysku, a format odbywa się przy 99-100%. Jak nie wierzysz to sprawdz. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuChyY Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 aaa czyli po komendzie format x: /q omija sie po prostu scan disk ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andrz3j Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 aaa czyli po komendzie format x: /q omija sie po prostu scan disk ? z tego co wiem to nie omija... foramtx:/q jest to formatowanie szybkie, czyli z hdd jest wykasowywany "spis tresci dysku" a nie jak w przypadku pełnego formatu "czyszczony" cały dysk .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majster Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 ok ok dobrze ze mnie pocieszacie :) widze ze nie tylko ja taka [gluteus maximus] jestem - bez urazy ;) Nie urazilem sie, ja formatowalem z dyskietki startowej :D i jak zauwazylem: Formatowanie 15 657 345 to juz wiedzialem oco chodzi i patrzylem jak procenty uciekaja :D Dokladnie w tym samym miejsu sie zorientowalem :) i zapytałem kolegi jak duży ma dysk D bo coś ten C jest duży :), widziałem jak poczerwieniał ze strachu i zaczał sline przełykac i powiedział "O QRVA jak to sie mogło stać! Przecież ja wszystko przeżuciłem na D...", ale ze komp dalej mu sie przycina jak wczesniej, to namowilem go na zmiane calego komputera - bo przeciez moze sie drugi raz stac cos takiego! ;) Bo sie panowie robi w tym przypadku CONTROL + C i nie ma formata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...