Skocz do zawartości
radeon9800

Gigabyte Ga-k8nsc 939 Jak Zmienic Fsb Pomocy

Rekomendowane odpowiedzi

czesc mam plyte glowna gigabyte ga-k8nsc 939 i chce w biosie zmienic fsb zeby procesor podkrecic ale totalnie nie wiem gdzie jest ta opcja szukalem i nie znalazlem nawet nie wiem jak ona sie nazywa (lol) uzylem tez tej kombinacji ctrl+f1 co odkrywa nowe funkcje ale tam tez nie znalazlem prosze o dokladna instrukcje gdzie to jest tylko napisana jak dla dziecka :-) z gory thx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MB Intelligent Tweaker (M.I.T) a tam opcjs CPU OverClock in MHz lub CPU Clock (zalezy od biosu) teraz PgUp lub PGDn (szukaj takich przycisków na klawiaturze)

mala podpowiedz zwiekszysz FSB, zmiejsz HTT na 3 oraz dzielnik dla pamieci oraz zwieksz napiecie dla procka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dzieki znalazlem ej ale mozesz mi powiedziec jeszcze jak sie resetuje biosa w tej plycie glownej bo jakbym za mocno podkrecil i by sie komp nie wlaczyl to zresetuje biosa bo na poprzedniej plycie glownej byly takie zworki i jak sie komp nie wlaczal to wystarczylo ja wyciagnac i wsadzic obok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dzieki znalazlem ej ale mozesz mi powiedziec jeszcze jak sie resetuje biosa w tej plycie glownej bo jakbym za mocno podkrecil i by sie komp nie wlaczyl to zresetuje biosa bo na poprzedniej plycie glownej byly takie zworki i jak sie komp nie wlaczal to wystarczylo ja wyciagnac i wsadzic obok

1698237[/snapback]

Na większości mobo jest ale, akby nie działało/nie było to pozostaje sposób "z bateryjką"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi