Skocz do zawartości
case

pasta czyni cuda ?

Rekomendowane odpowiedzi

w koncu sie dorwalem do jakiejs lepszej pasty na proca

thermopox 75ags i temperatura poleciala ze az milo :twisted:

fsb 133 idle - bylo 44 jest 36

fsb 133 hotcpu -bylo 55 jest 42

fsb 166 idle -bylo 53 jest 42 !!

fsb 166 hotcpu -bylo 60 jest 50 !!

chyba ta moja stara pasta silicon H czy jakos tak to straszna kicha byla

ale zeby az 10 stopni skoczylo to sie nie spodziewalem , po przeczytaniu recenzji liczylem na 3-4 stopnie

NIGDY WIECEJ BIALEJ PASTY :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedawno kupiłem wersję box P4 2 Ghz - pod radiatorem miała nalepioną taśmę aluminiową posmarowaną czymś czarnym. Temperatura nieobciążonego procesora - 61 stopni. Gdy tę nalepkę zastąpiłem pastą srebrną - temperatura spadła ponad 10 stopni - więc napewno jest ważne co dzieli radiator od procesora...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w koncu sie dorwalem do jakiejs lepszej pasty na proca  

thermopox 75ags i temperatura poleciala ze az milo  :twisted:  

...

chyba ta moja stara pasta silicon H czy jakos tak to straszna kicha byla  

...

bez przesady - pewnie wtedy bylo za duzo pasty albo radiator nie dolegal dobrze do procka (chyba ze masz Intela w "czapeczce") lub radiator byl mocno zakurzony (kurz jak kolderka zatrzymywal cieplo) - pewnie wszystko po trochu

pamietam jak znajomy bawil sie PIV 2.0 ale "Wilma" (tym starym "piecykiem") - wymiana silikonowej pasty H na ASII dala spadek okolo 2.5*C (mierzone zewn. termometrem z dokladnoscia do 0.1*C)

u innego gostka wymiana pasty H na wlasnie tego Thermopoxa75AGS na Athlonie TB 1200@1400 dala maxymanly spadek niecale 5*C

wszystko mierzone przy pelnym obciazeniu kompa ...

ale mimo wszystko gratuluje - fajniejest wydac kilkanascie zlotych po to zeby miec chlodniejszy procek o 10*C 8)

PS jakim czujnikiem to mierzysz - jezeli takim na kabelku to w gre moze wchodzic jeszcze to ze jest teraz w innymm mijescu niz poprzednio, a jezeli jest pod prockiem to sprawdz czy przylega do procka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pasty na pewno nie bylo za duzo ani za malo raczej dobrze smarowalem ,kurzu tez raczej malo bylo bo to nowy sprzec (okolo miesiac)

procet to antek 16+ i z tego co sie orientuje to jest to odczyt z diody termicznej(plyta GA-7VA)

pozatym paste dostalem za free wiec sie jeszcze bardziej ciesze :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...