case Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 w koncu sie dorwalem do jakiejs lepszej pasty na proca thermopox 75ags i temperatura poleciala ze az milo :twisted: fsb 133 idle - bylo 44 jest 36 fsb 133 hotcpu -bylo 55 jest 42 fsb 166 idle -bylo 53 jest 42 !! fsb 166 hotcpu -bylo 60 jest 50 !! chyba ta moja stara pasta silicon H czy jakos tak to straszna kicha byla ale zeby az 10 stopni skoczylo to sie nie spodziewalem , po przeczytaniu recenzji liczylem na 3-4 stopnie NIGDY WIECEJ BIALEJ PASTY :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butcher Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Siemanko jak sie nazywa ta pasta i gdzie ja kupiles bo by sie przydala bo narazie mam biala :([/url][/code] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek38 Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Niedawno kupiłem wersję box P4 2 Ghz - pod radiatorem miała nalepioną taśmę aluminiową posmarowaną czymś czarnym. Temperatura nieobciążonego procesora - 61 stopni. Gdy tę nalepkę zastąpiłem pastą srebrną - temperatura spadła ponad 10 stopni - więc napewno jest ważne co dzieli radiator od procesora... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Uneek Eth Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Na moim CPU jest Arctic Silver III i też jest miodzio 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 w koncu sie dorwalem do jakiejs lepszej pasty na proca thermopox 75ags i temperatura poleciala ze az milo :twisted: ... chyba ta moja stara pasta silicon H czy jakos tak to straszna kicha byla ... bez przesady - pewnie wtedy bylo za duzo pasty albo radiator nie dolegal dobrze do procka (chyba ze masz Intela w "czapeczce") lub radiator byl mocno zakurzony (kurz jak kolderka zatrzymywal cieplo) - pewnie wszystko po trochu pamietam jak znajomy bawil sie PIV 2.0 ale "Wilma" (tym starym "piecykiem") - wymiana silikonowej pasty H na ASII dala spadek okolo 2.5*C (mierzone zewn. termometrem z dokladnoscia do 0.1*C) u innego gostka wymiana pasty H na wlasnie tego Thermopoxa75AGS na Athlonie TB 1200@1400 dala maxymanly spadek niecale 5*C wszystko mierzone przy pelnym obciazeniu kompa ... ale mimo wszystko gratuluje - fajniejest wydac kilkanascie zlotych po to zeby miec chlodniejszy procek o 10*C 8) PS jakim czujnikiem to mierzysz - jezeli takim na kabelku to w gre moze wchodzic jeszcze to ze jest teraz w innymm mijescu niz poprzednio, a jezeli jest pod prockiem to sprawdz czy przylega do procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
case Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 pasty na pewno nie bylo za duzo ani za malo raczej dobrze smarowalem ,kurzu tez raczej malo bylo bo to nowy sprzec (okolo miesiac) procet to antek 16+ i z tego co sie orientuje to jest to odczyt z diody termicznej(plyta GA-7VA) pozatym paste dostalem za free wiec sie jeszcze bardziej ciesze :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...