morwa2 Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 mam dwa dyski jedej fujitsu 8 gb (z systemem) i drugi seagate 40 gb ale jest ograniczony do 32 gb i teraz tak 8 gb jest na master a 32(40) gb na zworce do tego ogramniczenia w biosie dysk wykrywa ale w windowsie xp nie co robić płytka inetela z chipsetem i440 BX/ZX ( na dysku 32 gb jest syrtem tez xp ale nei działa niechce sie włączyć przed wejsciem do windowsa jest czarny ekran z migajacą białą kreską wlewym górnym rogu ;) ) poweidzcie co robic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Pytanie: Najpier ustawiales ograniczenie pojemnosci dysku zworka a potem stawiales partycje i system, czy na odwrot? Bo jesli na odwrot to masz odpowiedz. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morwa2 Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Pytanie: Najpier ustawiales ograniczenie pojemnosci dysku zworka a potem stawiales partycje i system, czy na odwrot? Bo jesli na odwrot to masz odpowiedz. pozdro. 1697401[/snapback] najpierw ustawiłem ograniczenie poźniej partycje i system tylko ze jest problem w windowsie mam c i d na tym 32 gb ale gdy włozyłem płytke z xp-kiem i chciałem sformatowąc c to była tam tylko ta partycia i o pojemnosci 32 gb uruchomiłem komap jeszcze raz bez płyty i w windowsie były normlanie dwie partcje c i d (dziwne) właczyłem winDoctora i winDsca i wyłączyłem koma następnego dani włączam kompa łdaje się i czarny ekran z migającą białą kreską w lewym górnym rogu oczywiścei moge sformatować ale na dysku mam wazne pliki i chce je zgrać na iny dysk i zgrać na cd . Powiedzcie prosze co robić 10 miesiecy system działał ok a teraz lipa . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...