Skocz do zawartości
morwa2

Problem Z Dwoma Dyskami

Rekomendowane odpowiedzi

mam dwa dyski jedej fujitsu 8 gb (z systemem) i drugi seagate 40 gb ale jest ograniczony do 32 gb i teraz tak 8 gb jest na master a 32(40) gb na zworce do tego ogramniczenia w biosie dysk wykrywa ale w windowsie xp nie co robić płytka inetela z chipsetem i440 BX/ZX ( na dysku 32 gb jest syrtem tez xp ale nei działa niechce sie włączyć przed wejsciem do windowsa jest czarny ekran z migajacą białą kreską wlewym górnym rogu ;) )

poweidzcie co robic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie: Najpier ustawiales ograniczenie pojemnosci dysku zworka a potem stawiales partycje i system, czy na odwrot? Bo jesli na odwrot to masz odpowiedz.

pozdro.

1697401[/snapback]

najpierw ustawiłem ograniczenie poźniej partycje i system tylko ze jest problem

w windowsie mam c i d na tym 32 gb ale gdy włozyłem płytke z xp-kiem i chciałem sformatowąc c to była tam tylko ta partycia i o pojemnosci 32 gb uruchomiłem komap jeszcze raz bez płyty i w windowsie były normlanie dwie partcje c i d (dziwne) właczyłem winDoctora i winDsca i wyłączyłem koma następnego dani włączam kompa łdaje się i czarny ekran z migającą białą kreską w lewym górnym rogu oczywiścei moge sformatować ale na dysku mam wazne pliki i chce je zgrać na iny dysk i zgrać na cd .

Powiedzcie prosze co robić 10 miesiecy system działał ok a teraz lipa .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi