ndx Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Dobra jak wykecic najlepiej procka postawilem go na szynie 157 zmienilem taktowanie pamieci bo sa kijowe ale narazie ma takie pozniej zmienei chodzi stabilnie 2,82 bez problmeu za cina ale jak dam juz szyne 158 zwolnie pamieci i resteuje kompa czarny ekran musze zrobic reste biosa Jescze jedno pyatnie slyszalem ze od oc padaj dyski i karty graficzne :-) jestem cykor i pytam czy przytym oc ktore teraz robie moglo sie cos popsoc ? Temperatury: SYSTEM 12 CPU 16 VcoreA +1,550 w porywach 1,560 minimum jak skacze to 1,530 Mysle ze przy tym co jest teraz nic sie nie popsuje ?? co zorbic zeby go wyciagnac dalej jak sie wogule na tym konfigu da :: GA-8SIMLH :: P4 2,40 :: 512 DRR SPECTEK :: WDC 120GB :: CDRW 40x12x48 BENQ :: DVD LG 16x :: RADEON 8500LE @ 8500 128MB DDR builit by ATI :: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 FSB 157 = PCI 38,95 Spoko, przy tej wartosci jesli masz troche pecha to moze pasc ci: HDD, Grafa, Ram. Nie sadze ze cpu wymieka przy tym fsb ale jeden z wyzej wymienionych komponentow. Typuje ram, firmy spectek nie znam. Jezeli jest to ddr 333 i na plycie sie nie zmienia mnoznik to przy fsb 157 jest taktowany na 393mhz czyli juz calkiem sporo. Jezeli hamuje WD (wystarczy go odlaczyc i sprobowac czy wtedy ruszy) to mozesz go bardzo latwo rozpieprzyc tym stabilnym 157. Generalnie dla tych wszystkich co maja cykora nie zaleca sie przekraczac pci 37, czyli u ciebie fsb 149. Jak ktos cykora nie ma/i ma w razie czego kase na nowe komponenty/ albo jest nieuswiadomiony/ albo jest debilem to idzie wyzej. Chyba ze twoja plytka ma wynalazki typu blokada pci, czy inne dzielniki. P4 na fsb533 kreci sie gorzej od tych na fsb400 bo te drugie przestawia sie na fsb533 i ma sie 33% przyrostu taktowania cpu bez zmian w taktowaniu pci... Wyzej tez mozna jak ktos lubi 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Jakie sa obiajwy uszkodzenia dysku przy tym podkrecaniu ?? czym goo wytestowac czy sie zawalil czy nie ?? jakies pomysly jak dalej podkrecac proca ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ko5ma Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 A nie masz w BIOSie możliwości zablokowania częstotliwości PCI i AGP? Jeśli tak, to pstryk i do boju :) Ja na razie wyiągnąłem FSB 167, czyli 3.01 GHz, na vcore bodajże 1.7 i boxowym coolerku... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 jak dziala to sie jeszcze nie zepsul. Scandiskiem mozna go przeleciec. Ja bym zszedl do pci 38 lub mniej, szkoda by bylo dysku 120gb za pare mhz. Proca podkrecisz wiecej tylko jak masz dzielniki do pci w biosie a jak nie to tylko jesli sporo zaryzykujesz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 gdzie sie blokuje pci w ktorym miejscu narazie zminielm procek na standart ustawienia :-) jak mi ktos powie gdzie sie blokuje pci i agp i jak podniesc napiecie :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 mam w biosie ustawienia AGP i PCI tam pozmieniac ? na jakie wrtosci ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 nikt nie pomoze koledze :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ko5ma Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 Standardowe ustawienia to 66MHz dla AGP i 33MHz dla PCI. U mnie to wygląda tak, że mogę dać AUTO, i wtedy mam FSB * 1/4, lub też konkretną wartość od 66.66/33.33 do nie pamiętam ilu :) Daj 66/33 i będzie OK. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 5 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2002 now lasnie ja mialem auto i wtedy sie nic nie spali jak dam AGP= 66 PCI= 33 jak podniesc napiecie ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 podnies VCore do 1.7V i wtedy zobacz tak procek bedzie smigal... albo chociarz do 1.6V :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rendar Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 A jest jakiś program, krórym można sprawdzić taktowanie PCI i AGP? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 6 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2002 w biosie tam gdzie taktujesz FSB przynajmiej umnie sobie ustawiasz ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...