GrayFox Opublikowano 12 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2005 Witam posiadam plyte glowna abita bd7IIraid mam na niej 3 sloty dimm1 , 2 i 3 2 i 3 sa "sharing" wiec mam na nich 2 identyczne kosci kingstona 256 ddr pc2100 (266) cl 2.5 a na dimm 1 mam dokupiona niedawno kosc 512 ddr rowniez kingstona pc 2700 (333) cl 2.5. Problem polega na tym , iz nie mam 1 gb pamieci a rowno o 256 mb ramu mniej niz powinno byc. Program cpu-z pokazuje mi ze na slotach jest ram i wielkosci sie zgadzaja , wszystkie od dimm1 do dimm3 , ale w windowsie wielkosci ramu podane lacznie wyraznie wskazuja na ubytek tychze 256 megabajtow ... Co robic ? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 (edytowane) za brakło banków pamięci nic nie zrobisz, poza wymiana na np dwie dwustronne kosci lub dwie jedno stronne i jedna dwu itd.... kazdemu oddzielnemu gniazdu pamięci przydziela się zwykle po 2 banki w przypadku kiedy są 3 gniazda, dwa ostatnie dzielą miedzy siebie 2 banki i jak w 2 i 3 gnieździe są kości dwu stronne czyli takie które wymagają każdy dwa banki to jest problem bo potrzebne sa 4 banki a mamy tylko 2 wiec z każdej kości będzie widziana tylko jedna strona. Edytowane 15 Października 2005 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...