solek1315 Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Co zrobić żeby emule ściągał pliki szybciej. Norma to 3 kB\s , rekord 12kB\s ale to tylko raz. Neta mam 128,winXP, włączony firewall, avast home edition. Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roger_pl Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 nic nie zrobisz by emule sciagal szybciej predkosc transweru zalezy od ilosci komputerow kture w danej chwili udostepniaja ci pliku. Zawsze jeszcze mozesz pobawic sie w opcjach zmieniajac szybkosc trasweru i ilosci zrudel ale lepiej nie przesadzc bo to moze tylko pogorszyc sprawe A tak na boku to chyba wybrales nie te forum co trzeba :mellow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 A poza tym 128kb/s to 15kB/s max - więc te 12 to wartość realna :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Emule jest dobry... stary - jezeli scigasz cos, to zostaw kompa na noc i wstan rano - zdziwisz sie ile sie zassalo. A teraz podam ci moje ustawienia - takie, ze czesto 200 mb mi sie w noc zassa (zalezy tez od zrodelek itp): Wchodzisz w ustawienia, wybierasz opcje "parametry lacza" i ustawisz tak: MOZLIWOSCI: pobieranie - 16 kbs wysylanie - 8 kbs LIMITY: limit pobierania 16 kbs limit wysylania - 7 kbs ILOSC ZRODEL NA PLIK: Ostateczny limit - 300 Tak poustawiaj opcje i powinno byc ok. Btw: wiesz ze neostrade zwiekszaja? juz nie ma neo 128, tylko 256 ;) Wiec jezeli chodzi o mnie, to 700 mb plik (;]) sciagam w jakies 3 dni (a raczej noce, bo tylko w nocy komp chodzi z laczonym emulem). Ustaw tak i musi byc luzik. Nie patrz jaka jest predkosc w danej chwili, tylko zostaw na noc kompa i tyle. Aha - udostepnij z 100 mp3, jakis film, gre - wtedy bedziesz mial wiecej kredytow i nie bedziesz w kolejce stal. powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solek1315 Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Dzięki Pioorek.Neta mam radiowego, udostępnione ponad 10GB empetrójek ale zrobie jak mówisz zostawie kompa na noc ale czy sam sie nie wyłączy po jakimś czasie bezczynności? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Jak nie masz nic takiego włączonego to nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Komp? Domyslnie sie nie wylacza. Wiec powinien byc luz, edyne co to od neta cie moze wywalic jak masz radiowke... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solek1315 Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 wywalić czyli??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Rozłączyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 I jak solek jakie transfery miales z tymi ustawieniami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Dzięki Pioorek.Neta mam radiowego, udostępnione ponad 10GB empetrójek ale zrobie jak mówisz zostawie kompa na noc ale czy sam sie nie wyłączy po jakimś czasie bezczynności? 1698507[/snapback] :legal: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0mster Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Btw: wiesz ze neostrade zwiekszaja? juz nie ma neo 128, tylko 256 ;)lol jakos nadal mam 128 :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baka Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 (edytowane) najlepiej wejdz na jakies forum mula i tam bedziesz mial opisane konfiguracje mula, pozatym jest jeszcze cos takiego jak ilosc polaczen na sek. wylacz windowsowego fw, zwieksz lilit polaczen antispajem, zainstaluj innego fw nie mulacego kompa. Edytowane 14 Października 2005 przez baka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
solek1315 Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 zainstalowałem edonkeya 2000, ten to średnio ciągnie 8kB\s :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Tomster - ci co mieli najwczesniej neo, beda mieli zwiekoszne najpozniej... ci co mieli najpoznije neo, maja najszybciej zwiekszone. Hehe ;] Ja tez nie mam, ale kumpel (ktory zalozyl neo jakis miech temu) ma juz zwiekszone. Tobie tez zwieksza nie boj zaby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
t0mster Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Tomster - ci co mieli najwczesniej neo, beda mieli zwiekoszne najpozniej... ci co mieli najpoznije neo, maja najszybciej zwiekszone. Hehe ;] Ja tez nie mam, ale kumpel (ktory zalozyl neo jakis miech temu) ma juz zwiekszone. Tobie tez zwieksza nie boj zaby. 1699698[/snapback] hmm ale sami zwieksza ? bo na neostada.pl jest napisane ze trzeba jakis aneks podpisac czy cos .. najwczesniej tzn ? ja mam juz 2 raz podpisana umowe .. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pioorek Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Ja tez drugi raz :D Nie nic nie trzeba podpisywac... kumpel siedzi na gg - odwalilo go z neta nagle. Odpala neta znowu, i pisze mi na gg ze ma neo 256 (xp mu pokazalo to). Zaraz dorwalem gdzies forum, gdzie bylo napisane ze sami predkosc zwiekszaja :D Maja czas jezcze chyba 1.5 miecha. Na bank nic nie musiszp podpisywac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...