MacOSek Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 (edytowane) W dniu wczorajszym padł mi zasilacz noname 250W :rolleyes: na sprzęcie jak w podpisie chodził prawie rok i wszystko było pięknie tydzień temu kupiłem grafike GF 4 Ti4200 - chodziło tydzień ładnie pięknie - nie podkręcałem jej - aż tu nagle wczoraj czuje smród i zaraz wyłącza sie komputer... zasilacz cały gorący, jak się potem okazało spalony :mur: znalazłem w szafie jakiś zasilacz FORTRON FSP235-60GT podłączyłem, procka puściłem na standardowych ustawieniach (133*11 = 1463) i działa - prime95 chodził kilka godzin, napięcia stabilne są (mierzone miernikiem) no i teraz mam pytanie - ma to szanse pochodzić dłużej ? bo nie wiem czy zostawić tego czy kupić jakiś najtańszy 350W ze sklepu (jakiś Feel czy coś takiego) - na coś lepszego/droższego nie mam funduszy <_< chyba że ktoś znalazłby coś taniego i ciekawego na allegro to byłbym wdzięczny - szczerze to się nie znam na tym :unsure: Edytowane 13 Października 2005 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miazga82 Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Po co Feel, chcesz wymienic bubel na jeszcze większy bubel? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 (edytowane) Po co Feel, chcesz wymienic bubel na jeszcze większy bubel? 1697867[/snapback] bo ten mój ma 235W a Feela bym z 350W kupił... :? ---EDIT--- co powiecie na te: Fortron FSP350-60MDN - 52zł Fortron FSP350-60THA-p - 49zł czy może ktoś coś lepszego znalazł ? Edytowane 13 Października 2005 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Polecam Fortrony z allegro dobre i tanie. 1)FORTRON 300W 2)FORTRON 350W Jest ich bardzo dużo na allegro :) Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 (edytowane) :mur: Jeśli myślisz takimi kategoriami to kup Megabajta 350W bo, po co przepłacać:) jak da Ci 250W i się nie spali to będzie good:P Polecam „ModeCom GTF350”, „ModeCom MC350” i nie masz, co kupować bubli (np.Feel), bo niedługo też ci padni,e a to się wiąże z kolejnym wydatkiem. Dołóż te parę złotych i kup już coś firmowego. np. ModeCom, Forton. Edytowane 13 Października 2005 przez Smol__ar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 ModeComy za drogie :? to który z tych dwóch ? Fortron FSP350-60MDN - 52zł Fortron FSP350-60THA-p - 49zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 U mnie ten zasilator z podpisu sprawuje sie super. No ten wentyl tylko wyje, ale wymienic i bedzie OK. A podciagnąć sprzęta tez na nim można ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Co do ModeCom'a, moim zdaniem nie warto dopłacać do niego tylko kupić Fortrona. Modecom z serii GTF=Fortron. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Tak tylko że Fortron ma 4x Molex... i krótkie kable... a Modecom 6x MOlex , 1x SATA i inne... nie mówie tu o rev 2.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 tylko że ja potrzebuje tylko takie złącza: - ATX 20pin - 1 floppy - 2 molexy a obudowe mam malutką więc długość kabli napewno będzie odpowiednia. Nie wiem czy jest sens płacić więcej za coś czego nie wykorzystam to jeszcze raz ponowie pytanie :) który z tych dwóch ? Fortron FSP350-60MDN - 52zł Fortron FSP350-60THA-p - 49zł chyba że jest coś lepszego do ok. 50zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Jeśli nie planujesz w najbliższym czasie rozbudowy kompa typu: dysk sata, wymana płyty głównej itp. to bierz ten pierwszy zasilacz. Ma duży wiatrak, który powinien pracować na niższych obrotach, a w związku z tym ciszej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Zgadzam sie z Honor. Jeśli tak jest to naprawde niema potrzeby brania innego. Ale jesli planujesz rozbudowe to by sie przydało coś co ma więcej kabli jednak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 (edytowane) rozbudowy nie planuje, a już napewno dysków SATA nie kupie ;) jak już to całego kompa wymienie - zasilacz także... a jak to jest z tym dużym wentylatorem w tym Fortronie - on dmucha do srodka obudowy ? :blink: w ogóle mam taką obudowe (to chyba się MiniATX nazywa) że gdy ją położe na boku to patrząc z góry mam taki widok: innymi słowy nad coolerem od procesora wisi zasilacz - odległośc między coolerem a ścianką zasilacza to jakieś 12-15mm ;) Edytowane 13 Października 2005 przez MacOSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
honor Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Wentylator dmucha do środka zasilacza. Jeśli się nie mylę to wentylator będzie od strony ścianki obudowy. Współczuję obudowy, kiedyś też taką miałem i musiałem za każdym razem wykręcać PSU jak chciałem coś pogrzebać w kompie :mur: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 a i wogóle sie wsio dusi w środku... zmien obudowe sobie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 a i wogóle sie wsio dusi w środku... zmien obudowe sobie... 1698372[/snapback] u mnie się nic nie dusi bo mam cały czas otwartą obudowe :-P póki się wszystko mieści nie mam zamiaru wymieniać :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Ja w takiej obudowie zmieniłem ciąg wiatraka na CPU, żeby był zgodny z ciągiem tego na zasiłce. Daje sporo przy takim ustawieniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baraqs Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 QOLTEC BigPower Q42512A GOLD To jest Cuuuudo http://skleppc.pl/index.php?m=item&id=5193...0Q42512A%20GOLD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 ale co to ma wspólnego z tematem ? :) pisałem przecież że jak już to tani zasilacz <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweldrake Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 pisze to juz 3 raz bierzcie fortrony kupilem jestem max zadowolony !!!! ---> podpis :) pozdro 4 all Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacOSek Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 no to jeszcze raz ja ;) w tym tygodniu już mam zamiar kupić zasilke i ostateczny wybór teraz: Fortron FSP350-60MDN - 59,99zł Delta DPS-350PB-2C - 45zł ta Delta 15zł tańsza... będzie to dobre ? czy Fortrona lepiej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 23 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2005 no to jeszcze raz ja ;) w tym tygodniu już mam zamiar kupić zasilke i ostateczny wybór teraz: 1713920[/snapback] skoro jest tansza to bierz Delte! A swoja droga moj 250-cio watowy noname (Four Star) ciagnal mniej wiecej to co mam w podpisie (o/c) i tez bylo ok. Teraz dzielnie sluzy ojcu w kompuerze prawie identycznym jak masz w sygnaturce + ti4200. Mysle ze to dla niego zaden wysilek :) pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...