Skocz do zawartości
MacOSek

No I Padł ;)

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu wczorajszym padł mi zasilacz noname 250W :rolleyes:

na sprzęcie jak w podpisie chodził prawie rok i wszystko było pięknie

tydzień temu kupiłem grafike GF 4 Ti4200 - chodziło tydzień ładnie pięknie - nie podkręcałem jej - aż tu nagle wczoraj czuje smród i zaraz wyłącza sie komputer...

zasilacz cały gorący, jak się potem okazało spalony :mur:

znalazłem w szafie jakiś zasilacz FORTRON FSP235-60GT podłączyłem, procka puściłem na standardowych ustawieniach (133*11 = 1463)

i działa - prime95 chodził kilka godzin, napięcia stabilne są (mierzone miernikiem)

no i teraz mam pytanie - ma to szanse pochodzić dłużej ? bo nie wiem czy zostawić tego czy kupić jakiś najtańszy 350W ze sklepu (jakiś Feel czy coś takiego) - na coś lepszego/droższego nie mam funduszy <_< chyba że ktoś znalazłby coś taniego i ciekawego na allegro to byłbym wdzięczny - szczerze to się nie znam na tym :unsure:

Edytowane przez MacOSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co Feel, chcesz wymienic bubel na jeszcze większy bubel?

1697867[/snapback]

bo ten mój ma 235W a Feela bym z 350W kupił... :?

---EDIT---

co powiecie na te:

Fortron FSP350-60MDN - 52zł

Fortron FSP350-60THA-p - 49zł

czy może ktoś coś lepszego znalazł ?

Edytowane przez MacOSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur: Jeśli myślisz takimi kategoriami to kup Megabajta 350W bo, po co przepłacać:) jak da Ci 250W i się nie spali to będzie good:P

Polecam „ModeCom GTF350”, „ModeCom MC350” i nie masz, co kupować bubli (np.Feel), bo niedługo też ci padni,e a to się wiąże z kolejnym wydatkiem. Dołóż te parę złotych i kup już coś firmowego. np. ModeCom, Forton.

Edytowane przez Smol__ar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tylko że ja potrzebuje tylko takie złącza:

- ATX 20pin

- 1 floppy

- 2 molexy

a obudowe mam malutką więc długość kabli napewno będzie odpowiednia. Nie wiem czy jest sens płacić więcej za coś czego nie wykorzystam

to jeszcze raz ponowie pytanie :) który z tych dwóch ?

Fortron FSP350-60MDN - 52zł

Fortron FSP350-60THA-p - 49zł

chyba że jest coś lepszego do ok. 50zł

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozbudowy nie planuje, a już napewno dysków SATA nie kupie ;) jak już to całego kompa wymienie - zasilacz także...

a jak to jest z tym dużym wentylatorem w tym Fortronie - on dmucha do srodka obudowy ? :blink:

w ogóle mam taką obudowe (to chyba się MiniATX nazywa) że gdy ją położe na boku to patrząc z góry mam taki widok:

Dołączona grafika

innymi słowy nad coolerem od procesora wisi zasilacz - odległośc między coolerem a ścianką zasilacza to jakieś 12-15mm ;)

Edytowane przez MacOSek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wentylator dmucha do środka zasilacza. Jeśli się nie mylę to wentylator będzie od strony ścianki obudowy. Współczuję obudowy, kiedyś też taką miałem i musiałem za każdym razem wykręcać PSU jak chciałem coś pogrzebać w kompie :mur: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jeszcze raz ja ;) w tym tygodniu już mam zamiar kupić zasilke i ostateczny wybór teraz:

1713920[/snapback]

skoro jest tansza to bierz Delte! A swoja droga moj 250-cio watowy noname (Four Star) ciagnal mniej wiecej to co mam w podpisie (o/c) i tez bylo ok. Teraz dzielnie sluzy ojcu w kompuerze prawie identycznym jak masz w sygnaturce + ti4200. Mysle ze to dla niego zaden wysilek :) pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi