PSYLO Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Witam, Mam pewien problem z katodami UV Revoltec. Chodzi mi dokładnie o zestaw z dwiema katodami 30cm i jednym inwerterem. Przyszedł taki dzisiaj do mnie pocztą i nie wiem co o nim mam myśleć. Po podłączeniu katody chwilkę się "rozgrzewają" - to chyba normalne. Problem raczej tkwi w dźwięku jaki wydobywają. Słychać od nich jakby... syczenie :) Dodatkowo, nie wiem czy to dobrze, ale w środku, równolegle do tej świecącej rureczki idzie cienki drucik, i nie jest on naciągnięty tylko "dynda" sobie dosyć swobodnie. Miałem wcześniej inne katody, zieloną i niebieską, ale nie Revoltec, no i nie UV :) Prosiłbym głównie posiadaczy takiego sprzętu o potwierdzenie, czy w ich katodach też jest podobnie, czy to może raczej wada mojego egzemplarza. Nie chcę po prostu odsyłać tego na darmo :) Z góry dzięki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HardStyler Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 ten dyndający drucik musi byc - jest to podlaczenie do katody - a syczenie ? napewno w sprawnych katodach nie wystepuje. stawialbym na inwerter, ze jest skopany i podaje niestabilnie napiecie - moge sie mylic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSYLO Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Też tak właśnie myślę... No nic, w takim razie katody wracają skąd przyszły :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vvob Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Co do katody Revoleca...Mam niebieską reagująca na dźwięk, z inwerterem. Drucik jest dosyć napięty. Niedawno zacząłem słyszeć syczenie, katoda przestaje świecić przy końcach...Końce są czarne przy wyłączonej, a gdy włącze pomarańczowe(ta mała biała rureczka w środku) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lio_lio Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 mam podobny problem jaki ma vvob, jednakże moje Sharkoon-y tylko świecą na pomarańczowo na końcach, a przy wyłączonych jest normalny kolor. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PSYLO Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 Moje właśnie w czasie świecenia są na końcach ciemne... Napisałem do sprzedawcy i dostałem odpowiedź, że mam je odesłać to wymieni na nowe, te są najwyraźniej wadliwe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...