Skocz do zawartości
Luk_110

Grafika Koło 400 Zl

Rekomendowane odpowiedzi

Ja poleciłbym Ci radka x700 ,poniewaz jest duzo wydajniejszy do GF6600. Tu masz link z testów ---http://www.nvision.pl/content.php?article.59--- poczytaj sobie :)

1698640[/snapback]

no z tym bym polemizował... X700 jest wydajniejszy, ale tylko na standardowych zegarach. W tym teście 6600 jest kiepsko podkręcony. Zazwyczaj osiągają one powyżej 500 MHz dla Gpu i 700 dla pamięci. Wybierając między 6600 a X700 karta nvidii jest lepsza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem, czy zauważyłeś, ale chodzi o grafikę w cenie ok 400 zł. His ICeQ z testu kosztuje ok 550 zł. Porównując x700 np. Saphire (ok 450 zł), a np 6600 Winfasta, Asusa, Gigabyte (także ok 450 zł) Nvidia jest lepszym wyborem. I nie jestem jakimś fanatycznym zwolennikiem Nvidii. Niedawno przesiadłem się z radka 9500@pro, z którego byłem bardzo zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzę, że się napracowałeś.... moje ceny były przykładowe i dotyczyły kart AGP, opisanych w artykule, w którym zestawienie tych dwóch produktów nie jest zbyt udane. Różnica 100 zł w cenie karty na dzień dzisiejszy to duża kwota, decydująca w wyborze między firmowym 6600, czy x700, a niefirmowym 6600GT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi