Skocz do zawartości
best-boy

Nienawiść do AMD (ciekawe...)

Rekomendowane odpowiedzi

czlowieku najpierw sie podniecales szyna fsb170 

teraz ktos ci udowodnil ze to nie problem to z MHz wyjechales 

jak bym mial WC i plyte z 1/6 to mogl bym sie bawic  :evil:

zreszta zobacz na wyniki na http://www.overclockers.com

ludzie na WC krecili tego antka na 2100 czyli dokladnie o 700MHz

slyszales o zanizaniu wydajnosci - bys sobie kiedys p4 2.0A i co i zrobili pozniej 1.6GHzA i tak dalej

Amd athlony czesc - byla wyzylowana i tez dawali tylko mniejszy mnoznik - a to ze wykreciles tyle - to znaczy ze osiagnales normal tego proca - a wyzej juz jest ciezko - taki maly chwyt marketingowy amd - moze malo widoczny - bo coraz szybsze proce pozniej wychodzily ale amd moglo od razu walnac 2000+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm, Intel takze mogl spokojnie szybciej wydawac proce, przecierz nawet te najwyzsze P4ki sie kreca, raczej glupi argument,co dopiero z nowymi celerkami, mogli odrazu wydac 3ghz a oni jakies tam marne 2.2... :P .To oczywiste ze firma nie wydaje od razu tego co moga max wycisnac, im sie to nie oplaca, tak zbijaja wiecej kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]Hm, Intel takze mogl spokojnie szybciej wydawac proce, przecierz nawet te najwyzsze P4ki sie kreca, raczej glupi argument,co dopiero z nowymi celerkami, mogli odrazu wydac 3ghz a oni jakies tam marne 2.2... :P .To oczywiste ze firma nie wydaje od razu tego co moga max wycisnac, im sie to nie oplaca, tak zbijaja wiecej kasy.

no i wlasnie marketing - ale co do kwestii krecenia ktora chyba wszystkich interesuje intele kreca sie o niebo lepiej i to nie ulega watpliwosci......

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ty jakis ciezki jestes

antek 1.6+

mozna miec fsb 170 ? mozna

mozna podniesc o 700MHz ? mozna

zabraklo ci argumentow ze z wyjezdzasz z tym ze amd zaniza wydajnosc ?

a intel to co nie ?zreszta co to ma za znaczenie w tej dyskusji . Chyba chodzili od poczatku jak sie te procki kreca .

z mojej strony EOT bo to przestaje miec sens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale ty jakis ciezki jestes 

antek 1.6+ 

mozna miec fsb 170 ? mozna

mozna podniesc o 700MHz ? mozna 

zabraklo ci argumentow ze z wyjezdzasz z tym ze amd zaniza wydajnosc ?

a intel to co nie ?zreszta co to ma za znaczenie w tej dyskusji . Chyba chodzili od poczatku jak sie te procki kreca .

co sie tak uparles tego 170 i 700 ja tylko wspomnialem ze tulip na fsb 170 ma wygar i tyle. No mozna miec mozna - ale wykrec 2GHz athlona na 3.2GHz jak p4???chyba nie wykrecisz :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mial byc EOT ale mnie sprowokowales :)

pozwole sobie powycinac troche twoich wypowiedzi z tego watku bo chyba zapomniales co pisales

>nastepny ktory nie odroznia prockow - leje ale williamete a nie tulipa - >tulip 1.7 leje antki 1600+!!!!!!!!!

i kto tu flejmwar zaczyna ?

a robil ktos testy antka tez podkeconego na 170 albo 200fsb prz nie zmienionym mnozniku ?

> a tak wogle to axp jest fabrycznie wyzylowany na maxa juz - gdzies od >roku tak jest

moj jakos nie jest

>no i wiecej nie bedziesz mial bo wykreciles proca dokladnie o jakies >385MHz - podkrec proca o 700MHz!!!

tez sie da , normalnie niesamowite ( link ktory podawalem )

no i teraz mi tu o P4 piszesz , przeciez rozmowa byla o antku XP i tulipanie . Do P4 to sie w zupelnosci zgadzam ze kreci sie jak szalony :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a miało być tak pięknie ... :( No szkoda. Skoro już zaczeliście się kłucić, to proponuje rozwiązanie honorowe, czyli ... pojedynek. No prawie. Cosik w tym rodzaju. Jeśliście tacy mądrzy, to OC AntkaXP+ i Tulipana np. do 1733Mhz(wartość u genghiskhan) z tym samym mnożnikiem i FSB. No i testy zróbcie i pokażcie wyniki na forum. Takie to trudne?? A nie krzyczcie który lepszy kierując się albo przypuszczeniami, albo testami z "jakiejśtam" stronki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim pierwszym zakupem byl duron 600 na ecsk7vza i barzdo mi sie podobaBo to wszystko trzeba duzo kombinowac a nie tak jak w prockach intela ze wszystko chodzi zaraz po wpakowaniu procka teraz mam to co w opisie kreci sie bez problemu nawet bez odblokowanego mnoznika i jest SUPER.raczej na pentaka sie nie przesiade bo mnie po prostu nie stac.Pozdrowienia dla wszystkich uzytkownikow kompow i AMD i INTEL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

apropos ktos mowil ze fsb 170 na antku bez problemu - tak zwaz tylko ze w antku mozesz odblokowac mnoznik i jak ci wszystko inne wytrzyma to dasz 200fsb (400DDR) a w intelach mnoznika masz zablokowanego i [gluteus maximus]....

ja mam fsb 170 bez zmiany mnoznika , chcialem tylko pokazac ze twoje zdanie ze amd produkuje procki "wyzylowane na maxa" jest bez sensu :)

napisz co to za procek - nie wiesz jak sie podpis zalacza????

----

Geng(costam) wszyscy wiemy ze twoj tulip nie ma sobie rownych chodzi na fsb 170 i wogole... tylko po co takie posty na forum, po co wywolywanie wojny w temacie chyba nie o to chodzilo. Nieprawdaz?!

Hahahaha jakym mial fsb 170 cieciu :twisted: to by bylo 2210MHz na procu - ja mowie ze grzyb ma tulipa 1.0A na fsb 170 i chodzi super szybko - a wiecie co wam powiem - G4 z maca i tak sa szybsze :lol: :lol:

------

GENgeniuszu  doucz się i dopiero się wypowiadaj :bij:  :idea:

o nastepny inteligent nawet mojej xywy nie potrafi napisac - genghiskhan - takie trudne - sam sie doucz - jakbym nie byl douczony to bym zalozyl wlasne forum o piciu wina :wink: :wink: :wink: - kto tu kogo obraza.....

czlowieku wez ty sie puknij w ta twoja "madra" glowke najlepiej uzyj mlotka moze skonczy sie twoja meczarnia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no widac niektórzy nie dorośli do wypowiedzi na taki temat .to jest Formu do prowadzenie dyskuji w normalny sposób a nie forum gdzie można sie po wyzywac itp.

jestem dokladnie tego samego zdania. nieraz spotkalem sie juz z wypowiedziami genghiskhana ale zadna sie niczym nie rozni. we wszystkich to samo nerwy i szukanie sposobu jakby tu kogos zbluzgac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no widac niektórzy nie dorośli do wypowiedzi na taki temat .to jest Formu do prowadzenie dyskuji w normalny sposób a nie forum gdzie można sie po wyzywac itp.

jestem dokladnie tego samego zdania. nieraz spotkalem sie juz z wypowiedziami genghiskhana ale zadna sie niczym nie rozni. we wszystkich to samo nerwy i szukanie sposobu jakby tu kogos zbluzgac

no tak jasne - tylko bym bluzgal - jak widze ze jakas lama sie kompletnie nie zna i mowi mi ze tulip @1.7 to gowno - to mnie szlag trafia bo to on nie ma podstaw by tak mowic.......

jakbym tak bluzgal to juz dawno szanowni panowie moderzy albo admini by mnie wywalili - widocznie co do niektorych kwestii mam racje ???byc moze - nie wiem....NIE SAMYM KOMPEM CZLOWIEK ZYJE!!!!!!

jak kogos uraziem to sory W TEN OTO SPOSOB CHCE ZAKONCZYC TA IDACA DO NIKAD DYSKUSJE (Klotnie)))))

POZDRO FOR @LL AMD & INTEL & other users - NIECH GIGAHERCE BEDA Z WAMI!!!!!!!! :wink: :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sorry ale z twoich wypowiedzi wynika cos zupelnie odwrotnego do tego co mowisz. Otoz nikt ci nie powiedzial ze twoj celeron to gowno wrecz przeciwnie to ty chcesz udowodnic ludziom ze masz swietny sprzet ktory bije athlony. Zauwaz tylko to ze jest wyzylowany i moze i bije athlony ale pomysl co sie stanie gdy w ten sam sposob podkrecisz athlona. osobiscie guzik mnie to obchodzi czy on jest lepszy czy gorszy masz swoje zdanie i wybrales celerona twoja sprawa ale wielu ludzi moze miec zupelnie inne zdanie i musisz wziac tez to pod uwage. W twoich wypowiedziach czesto, za czesto padaja slowa ktore obrazaja innych uczestnikow forum!!!! Powiedziales ze: "jak widze ze jakas lama sie kompletnie nie zna i mowi mi ze tulip @1.7 to gowno - to mnie szlag trafia bo to on nie ma podstaw by tak mowic....... " a jakie masz ty podstawy mowic o tym kims ze jest lama?!

p.s. po co przepraszasz jak za kilka dni pewnie zrobisz to samo

mimo wszystko

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem do końca przekonany czy to prawda (jakby co to mnie poprawcie) ale CPU z mniejszą ilością pamięci L2 są bardziej podatne na O/C. W takim wypadku Celeron powinien się bardziej podkrecać niż Athlon XP. :)

Wydajność to już druga sprawa, która została już omówiona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze to dziwnie zabrzmialo ale mnie chodzilo o wydajnosc. Jednak jak wiesz byly wersje athlonow ktore bardzo ladnie sie krecily znam ludzi ktorzy mieli wykrecone 1ghz na 1.6 oczywiscie przy WC no bo na AC to byloby raczej maloprawdopodobne. Jednak zgodze sie z toba ze procki z mniejsza iloscia pamieci l2 sa bardziej wykrecalen ale to tez zalezy od serii. Jednak jak zauwazyles nie chodzilo mi o to czy athlopn sie lepiej kreci czy celeron ale o zupelnie inna sprawe

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...