Dawid afg Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 (edytowane) Mam taki problemik... Mam możliwość zakupienia proca AthlonXP 1700+ z tym że nie wiem czy się opłaca... gdyż płyta główna oparta jest na KT-133A :mellow: I tu mam pytanie czy w ogule da się wykręcić takiego Athlona powyżej 1800 mhz... (na takiej płycie) :unsure: aha, płyta umożliwia zmianę mnożnika ale nie wiem czy ten procesor będzie stabilny na mnożniku np: 14... Z góry dzięki. Edytowane 14 Października 2005 przez Dawid afg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SABUR Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 podaruj sobie już wymianę procka na tej płycie, lepiej zrobisz przenosząc się na S64 lub kupując płytę na ddr i takie pamięci do tego procka. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid afg Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Semprony 64 są na soket 754 :-| , a to jest 462... a na proca, nową płytę i 512 ddr nie mam funduszy... :sad: Co najwyżej na jakąś płytę główną i to używaną... :oops: (fundusz to 150zł)... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 sprzedaj swoje mobo i tego proca dolozysz 150zł i zobaczusz czy starczy na s754 raczej powinno poza tym za 150zl to idzie ladne mobo wyrwac na socket A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Mam taki problemik... Mam możliwość zakupienia proca AthlonXP 1700+ z tym że nie wiem czy się opłaca... gdyż płyta główna oparta jest na KT-133A :mellow: I tu mam pytanie czy w ogule da się wykręcić takiego Athlona powyżej 1800 mhz... (na takiej płycie) :unsure: aha, płyta umożliwia zmianę mnożnika ale nie wiem czy ten procesor będzie stabilny na mnożniku np: 14... Z góry dzięki. 1698494[/snapback] jezeli ma odblokowany mnoznik to ja bym wymieniał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Zależy jaki to XP1700- cz rev A czy B. I który tydzień- już nie pamiętam po którym tygodniu blokowali mnożnik (ale nie problem to znaleźć). A oto wyniki jakie swego czasu osiągnąłem na takiej samej płycie jak Twoja za pomocą drut-moda (xp1700): "Procek 0313 DLT3C Płyta SOLTEK 75 KAV Procek zdrutowany sposobem z jednym drutem. Magistrala 100MHz, mnożnik x23 (faktycznego nie pamiętam). Napięcie 1.6V. Miedziany wentyl NoName (5000 obr). Najciekawszy w tym wszytkim (oprócz tak wysokiego O/C na tak wiekowej płycie) jest brak mnożnika i magistrali w WCPUID... " Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 (edytowane) Jesli ten 1700+ jest na jadrze T-Bred z serii JIUHB z oznaczeniami DLT3C to bierz go w ciemno !!!! Edytowane 15 Października 2005 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid afg Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Dzięki. Czyli jakaś szansa jest :) Co do proca - rozmawiałem ze sprzedawcą i powiedział, że jeśli coś nie będzie mi pasować to mogę zwrucić :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 zwrucić :D 1701473[/snapback] Bo wzracać... ;) A jak tak to bierz go i zobaczysz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...