Skocz do zawartości
Kagan

Problem Z Ic7 I Celkiem D

Rekomendowane odpowiedzi

Siema ALL. Mam mały problem: otóż po uruchomieniu kompa wczytuje sie 1POST, ale później widze tylko biały migający kursor na czarnym tle.....i tak sobie nawet by mógł migać przez 2 godziny bo zero reakcji(normalnie pokazuje sie 2POST i pisze veryfing dmi pool data...) dysk odłączyłem i to samo, po zmianie pamięci też nie działa...może Wy coś wymyślicie. pozdro

Edytowane przez Kagan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm moze zwalil sie bios, moze winda sie spaprala, hmm w ostatecznosci cos padlo:/ prubuj postawic nowa winde i zobaczysz czy jest jakas poprawa jak nie to sflaszuj biosa i zobaczysz czy jest poprawa wiecej mi do glowy nie przychodzi chyba ze jakas tasma od hdd sie ulamala albo cos no nie wiem:/ pozdro i powodzenia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety........ :cry: :cry: :cry: nawet nie mam jak zainstalować windy......jeszcze raz wam wytłumacze: wlaczam kompa i pojawiaja się te podstawowe informacje - taktowanie proca, ilość pamięci itd (czyli 1POST) i zamiast pojawienia się kolejnego postu (jakas tam tabelka jest i pisze: veryfing dmi pool data...) pojawia się tylko migający kursor na czarnym tle, nie mam jak zainstalować windy bo zawsze po "veryfing dmi pool data..." uruchamia sie CD z windą, tak samo z biosem, także LIPA <_<

Any ideas?

Edytowane przez Kagan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

niestety........ :cry:  :cry:  :cry:  nawet nie mam jak zainstalować windy......jeszcze raz wam wytłumacze: wlaczam kompa i pojawiaja się te podstawowe informacje - taktowanie proca, ilość pamięci itd (czyli 1POST) i zamiast pojawienia się kolejnego postu (jakas tam tabelka jest i pisze: veryfing dmi pool data...) pojawia się tylko migający kursor na czarnym tle, nie mam jak zainstalować windy bo zawsze po "veryfing dmi pool data..." uruchamia sie CD z windą, tak samo z biosem, także LIPA  <_<

Any ideas?

1699007[/snapback]

some ideas.... resetustawien biosu jak juz ktos pisał.jak zrobisz clear cmosato mow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

some ideas.... resetustawien biosu jak juz ktos pisał.jak zrobisz clear cmosato mow.

1700412[/snapback]

już robiłem wcześniej..... może proc sie kończy?

ostatnio jak kompa włączyłem pisało: cpu is unworkable or has been changed please recheck - CPU SOFT MENU. Wygląda na to że to proc...

Edytowane przez Kagan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol...witaj w klubie..mi tez padla moja Ai7...i przeszedlem na AMD :P

Wyslij na gware..nowka nie odpakowywana sprzeda ci sie lepiej

napisz w starym dobrym topicu o celkach o tej stracie ...

Edytowane przez RepsOn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol...witaj w klubie..mi tez padla moja Ai7...i przeszedlem na AMD :P

Wyslij na gware..nowka nie odpakowywana sprzeda ci sie lepiej

napisz w starym dobrym topicu o celkach o tej stracie ...

1705714[/snapback]

no i trzeba czekać 1-2 miechów aż ci przyślą, bo miałem tak z k8ns <_<

taaa celki powalacze płyt :lol: a jakie miałeś objawy :) ?

Edytowane przez Kagan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie no to bylo tak

resetuje kompa...reset...i zamiast normalnej procedury mam pipanie...no to wylacyzlem kompa..reset cmosa...wlaczam...a komp sie uruchamia na 1 sekunde i sie wylacza...i slychac bardzo stlumione i ciche pipanie..czyli plyta byla wpolzywa...bo niby wszystko stalo i nic nie dzialalo a tu w oddali slychac pipanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi