Kagan Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 (edytowane) Siema ALL. Mam mały problem: otóż po uruchomieniu kompa wczytuje sie 1POST, ale później widze tylko biały migający kursor na czarnym tle.....i tak sobie nawet by mógł migać przez 2 godziny bo zero reakcji(normalnie pokazuje sie 2POST i pisze veryfing dmi pool data...) dysk odłączyłem i to samo, po zmianie pamięci też nie działa...może Wy coś wymyślicie. pozdro Edytowane 13 Października 2005 przez Kagan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Nie rozumię :>? Nowy system :> czy jak :>? clear cmos zrobiłeś :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Nie rozumię :>? Nowy system :> czy jak :>? clear cmos zrobiłeś :>? 1698543[/snapback] Zrobiłem i nic.... nawet nie mam mozliwosci zainstalowania nowego systemu, ponieważ komp zatrzymuje się przed uruchamianiem windy z cd-romu :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pixelik Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 hmm moze zwalil sie bios, moze winda sie spaprala, hmm w ostatecznosci cos padlo:/ prubuj postawic nowa winde i zobaczysz czy jest jakas poprawa jak nie to sflaszuj biosa i zobaczysz czy jest poprawa wiecej mi do glowy nie przychodzi chyba ze jakas tasma od hdd sie ulamala albo cos no nie wiem:/ pozdro i powodzenia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Ustawienia deflautowe w bios :>? wymij bateryjkę :>? podłącz na pająka komp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 (edytowane) niestety........ :cry: :cry: :cry: nawet nie mam jak zainstalować windy......jeszcze raz wam wytłumacze: wlaczam kompa i pojawiaja się te podstawowe informacje - taktowanie proca, ilość pamięci itd (czyli 1POST) i zamiast pojawienia się kolejnego postu (jakas tam tabelka jest i pisze: veryfing dmi pool data...) pojawia się tylko migający kursor na czarnym tle, nie mam jak zainstalować windy bo zawsze po "veryfing dmi pool data..." uruchamia sie CD z windą, tak samo z biosem, także LIPA <_< Any ideas? Edytowane 13 Października 2005 przez Kagan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 niestety........ :cry: :cry: :cry: nawet nie mam jak zainstalować windy......jeszcze raz wam wytłumacze: wlaczam kompa i pojawiaja się te podstawowe informacje - taktowanie proca, ilość pamięci itd (czyli 1POST) i zamiast pojawienia się kolejnego postu (jakas tam tabelka jest i pisze: veryfing dmi pool data...) pojawia się tylko migający kursor na czarnym tle, nie mam jak zainstalować windy bo zawsze po "veryfing dmi pool data..." uruchamia sie CD z windą, tak samo z biosem, także LIPA <_< Any ideas? 1699007[/snapback] some ideas.... resetustawien biosu jak juz ktos pisał.jak zrobisz clear cmosato mow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 (edytowane) some ideas.... resetustawien biosu jak juz ktos pisał.jak zrobisz clear cmosato mow. 1700412[/snapback] już robiłem wcześniej..... może proc sie kończy? ostatnio jak kompa włączyłem pisało: cpu is unworkable or has been changed please recheck - CPU SOFT MENU. Wygląda na to że to proc... Edytowane 15 Października 2005 przez Kagan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 15 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2005 Nie masz do kogo isc z celeronem i sprawdzic...? Zawsze masz jesce serwis..idziesz i za dyche gdzies ci go wsadza i zobacza :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 siema.... :cry: jednak płyta odmówiła posłuszeństwa :cry: siadła i tyle..... przyszła pora na amd :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 17 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2005 (edytowane) lol...witaj w klubie..mi tez padla moja Ai7...i przeszedlem na AMD :P Wyslij na gware..nowka nie odpakowywana sprzeda ci sie lepiej napisz w starym dobrym topicu o celkach o tej stracie ... Edytowane 17 Października 2005 przez RepsOn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 (edytowane) lol...witaj w klubie..mi tez padla moja Ai7...i przeszedlem na AMD :P Wyslij na gware..nowka nie odpakowywana sprzeda ci sie lepiej napisz w starym dobrym topicu o celkach o tej stracie ... 1705714[/snapback] no i trzeba czekać 1-2 miechów aż ci przyślą, bo miałem tak z k8ns <_< taaa celki powalacze płyt :lol: a jakie miałeś objawy :) ? Edytowane 18 Października 2005 przez Kagan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 eee tiiii tuuuu tiiii tuuuu tiiii tuuu :D i tak do $@#$^&* smierci Niby to naczy ze procek wysiadl ale o dziwo procek dzialal ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kagan Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 eee tiiii tuuuu tiiii tuuuu tiiii tuuu :D i tak do $@#$^&* smierci Niby to naczy ze procek wysiadl ale o dziwo procek dzialal ;] 1706543[/snapback] Ale ani razu ci sie nieuruchomił, tak że sie cos na ekranie pojawiło? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RepsOn Opublikowano 18 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2005 nie no to bylo tak resetuje kompa...reset...i zamiast normalnej procedury mam pipanie...no to wylacyzlem kompa..reset cmosa...wlaczam...a komp sie uruchamia na 1 sekunde i sie wylacza...i slychac bardzo stlumione i ciche pipanie..czyli plyta byla wpolzywa...bo niby wszystko stalo i nic nie dzialalo a tu w oddali slychac pipanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...