Skocz do zawartości
Robertcik

Teac 40-12-48 i zapisz x16

Rekomendowane odpowiedzi

Kurde nie wytrzymam zainstalowałem win XP prof i po jakimś czasie nagrywarka zaczęła nagrywać x16-w nero ustaiwa sobie że może nagrywać płyty cd-r z max prędkością x 16. Myślałem że to wina płytek (ale chyba nie jest na nich napisane x40 firmy eXtra). Miał ktoś taki problem ???

Aha przinstalowałem Nero już 2x i na inną wersje i [gluteus maximus] nic ....... :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurde nie wytrzymam zainstalowałem win XP prof

Instalowałeś ASPI ?, Wyłączony tryb DMA ?, Na innym sofcie też tylko x16 ? Na innych płytkach CDR też ?
Rąbło coś w ustawieniach alo (nie wiem co) musze sprawdzić jeszcze na innych płytkach i sofcie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w ustawieniach mogłeś zmienić na inną prędkość nagrywnia???

Mogłem, ale jak juz włożyłem płytke to 32x było max (40x znikało), oczywiście mogłem wybrać niższą niż 32x ale nie wyzszą (jak nie było płytki w napedze to 40x też było). Sprawdz inne płytki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A w ustawieniach mogłeś zmienić na inną prędkość nagrywnia???

Mogłem, ale jak juz włożyłem płytke to 32x było max (40x znikało), oczywiście mogłem wybrać niższą niż 32x ale nie wyzszą (jak nie było płytki w napedze to 40x też było). Sprawdz inne płytki.

W Lite-Onie to wynik działania Smartburn, który sam ocenia z jaką prędkością można maksymalnie nagrać daną płytkę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jest. od cd zalezy bardzo wiele!!! Kupuj porzadne!!! nie ma co szczedzac 50groszy lepiej za 1,50 kupic pozadne verbatimm i nagrywac z 42x!! tak to prawda, ja na mojej 12x mam predkosc wieksza niz 12x tak okolo prawie 14 czasami lepiej. sprobuj a sam zobaczysz!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...