SetAdam Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Witam. Mam grafe Gf Galaxy 6600 Gt 128. w wartunkach normalnych temperaturę mam 60 stopni a w stresie dochodzi do ponad 90 stopni. I w przypadku gdy osiągnie te 90 stopni zaczyna mi cholernie piszczeć w kompie jakiś bzyczek. Czemu taka wysoka temperatura jest ??Mam procka 3000+ Venice płyte główną Gigabyte K8nf-9 , Pamięci 2x512 kingmaxa dual Zasilacz codegena 350W. pomóżcie bo nie wiem co tak piszczy i czy ta temp jest normalna. Pytanie odrębne czy potrzebne jest jakies dodatkowe zasilanie do karty graficznej ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Najprawdopodobniej piszczy ci Codegenik :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 (edytowane) Witam. Mam grafe Gf Galaxy 6600 Gt 128. w wartunkach normalnych temperaturę mam 60 stopni a w stresie dochodzi do ponad 90 stopni. I w przypadku gdy osiągnie te 90 stopni zaczyna mi cholernie piszczeć w kompie jakiś bzyczek. Czemu taka wysoka temperatura jest ??Mam procka 3000+ Venice płyte główną Gigabyte K8nf-9 , Pamięci 2x512 kingmaxa dual Zasilacz codegena 350W. pomóżcie bo nie wiem co tak piszczy i czy ta temp jest normalna. Pytanie odrębne czy potrzebne jest jakies dodatkowe zasilanie do karty graficznej ?? 1698678[/snapback] Po pierwsze: WYMIEŃ NATYCHMIAST ZASILACZ! posiadanie tego zasilacza grozi spaleniem komputera, nie żartuje, zwłaszcza ze masz prądożerny zestaw. Co do temperatury karty, to jest wysoka, ale karta powinna bez problemów pracować w tej temperaturze, dopiero przy 145C GPU zwalnia prędkość aby się nie spalić. Dodatkowe zasilanie? Jeżeli to karta na AGP to napewno posiada wtyczke aby podpiąć molexa, i musi być ona podpięta do karty aby prawidłowo działała. Piszczą najczęsciej cewki(takie "kółka" owinięte drutem) ale możliwe także ze wentylator karty posiada automatyczną regulację obrotów, i przy przekroczeniu tej temperatury, po prostu zwiększa swoje obroty co może powodować taki jakby pisk.(przeważnie małe wentylatorki przy dużych prędkościach(>>5500rpm) wydają charakterystyczny pisk), choć nie zdziwiłbym się, gdyby okazało się że to piszczy ten Codegen. Edytowane 13 Października 2005 przez grzesiu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SetAdam Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Ta karta jest PCI-E. I jeszcze jedno od czasu do czasu komputer sam się resetuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PoWeReDbYaBiT(17) Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 jak sie restartuje to już masz oznaki tego że należy wymienić zasilacz bo inaczej sie pożegnasz ze swoim kochanym sprętem!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popiół Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Ta karta jest PCI-E. I jeszcze jedno od czasu do czasu komputer sam się resetuje. 1698823[/snapback] To napewno CODEGEN :D lepiej go wymień na jakiegoś szefa 360 lub taniego fortrona (chyba tak sie to pisze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 jak sie restartuje to już masz oznaki tego że należy wymienić zasilacz bo inaczej sie pożegnasz ze swoim kochanym sprętem!! :) 1698838[/snapback] Dokładnie. Tak jak powiedział kolega powyżej. Czeka cie wymiana zasiłki i to szybko... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SetAdam Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 A jakie proponujecie żeby były dobre i nie za drogie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pipanol-pl Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 tagana 380 bedziesz mial cicho az mila .. albo jakiegos chefa 360 .. tesz dobry sprzecik .. i napewno to pociagnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 13 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2005 Dość tanie i niedrogie są Huntkeye. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SetAdam Opublikowano 14 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2005 Juz sprawdziłem na zasilaczu codegena 400W. I to nie piszczy mi zasilacz tylko karta graficzna jak temperatura grafiki przekracza 90 stopni. Co mam robić żeby to nie piszczało???Zasilacz tu nie jest winą ino karta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdAm_00 Opublikowano 16 Października 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2005 (edytowane) nie chciałbym ci nic mówić ale ten zasilacz całkowicie nie pasuje do tego kompa.....wymień go jak najszybciej...a co do piszczenia to zaniusłbym karte do serwisu.... acha....co do temperatury ja mam gf 6600 galaxy zmodowane do 6600GT 256mb na pci-express i normalnie mam temperature 39 stopni a po dłuższym graniu wynosi 49 więc coś z twoją kartą jest nie tak:/ Edytowane 16 Października 2005 przez AdamekSOS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...